27 Март, 2018 16:27 2 731 4

Bentayga ще се пробва на "Пайкс Пийк"

  • bentley-
  • bentayga-
  • пайкс пийк

Bentley обяви, че ще участва на тазгодишното издание на "Пайкс Пийк" с първия всъдеход в историята на марката. Зад волана на минимално доработената Bentayga ще седне двукратният победител в "Състезанието в облаците" Рис Милън.

Автомобилът ще се различава минимално от серийната версия. Специалистите на Bentley Motorsport са добавили към конструкцията само обезопасителна клетка, вградена пожарогасителна система, състезателни седалки и колани и ауспух Akrapovic.

Заводският 6.0-литров W12 с два турбокомпресора, 608 к.с. и 900 Нм остава без изменения. Съчетан е с осемстепенна автоматична трансмисия и ускорява Bentayga от 0 до 100 за 4.1 сек. Максималната скорост е 301 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баща ти

    3 4 Отговор
    Е днес имаше едно паркирано на тротоара на Симеоновско шосе...
  • 2 Бръм бръм

    4 2 Отговор
    Яко е!
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Хайде сега да видим дали един тежък, но мощен автомобил може да взима завои, след като според форумните капацитети, "това нещо" може да се кара само направо.

    Коментиран от #4

  • 4 некойси

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Еми нормално е ако качиш 200 кг товар в колата си, набереш 100 км/ч примерно и се опиташ да завиеш, тези 200 кг просто искат да продължат направо.
    Никога при който и да било спорт или вид транспорт масата не е била предимство, съществуват основни физични закони, които ни пречат например да ходим по стените, колкото и да вярваме че това е възможно.