29 Март, 2018 16:19 15 329 19

Хърватската суперкола се разпродаде за три седмици

  • rimac-
  • c_two-
  • хърватия-
  • електромобил-
  • хиперкар
Хърватската суперкола се разпродаде за три седмици - 1

Хърватската компания Rimac успя да разпродаде целия тираж от новата си суперкола C_Two. Представители на марката съобщиха, че всички 150 екземпляра от хиперкара са продадени. Цената на всеки един от 150-те хипер електромобила C_Two е минимум 1.7 млн. евро. Интериорът пък е дело на българската компания Vilner.

Хърватската суперкола се разпродаде за три седмици

Електрическият хиперкар, който дебютира в Женева е снабден с четири електромотора, системната мощност на които е 1 914 конски сили. Акумулаторният блок е с капацитет от 120 киловат часа, а колата има още активна аеродинамика, както и система за автономно управление, която е с т.нар. изкуствен интелект.

Хърватската суперкола се разпродаде за три седмици

От 0 до 100 км/ч Rimac C_Two ускорява за 1.84 секунди, а до 160 км/ч - за 4.3 секунди. Максималната скорост на електромобила е 412 км/ч, а автономният му пробег - 650 километра. Автомобилът, който беше представен в Женева този месец, ще завърши тестовете си в края на годината, а собствениците ще получат возилата си през 2020-а.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jon

    35 6 Отговор
    Интериорът пък е дело на българската компания Vilner.???
    Само кожата е от Vilner а не целия интериор
  • 2 Тостер

    16 34 Отговор
    Не е ли с бутала, не може да върви! Тостерите не стават за писта защото са много тежки.
  • 3 vasik atanasova

    26 2 Отговор
    ХУБАВА Е
    КАК НЯМА ДА СЕ ПРОДАДЕ
  • 4 Ярослав Станчев

    7 38 Отговор
    Аз помислих,че са продали 5-6000 броя,а то било 150 парчета.Голямо продаване е паднало на 150 бутикови коли.

    Коментиран от #6, #7, #17

  • 5 123

    8 14 Отговор
    През 2020 а? И за тази глупост 3.4 милиона!
  • 6 Продавач

    40 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    Да приемем ли че за тебе повече от половин милиард оборот са джобни пари?

    Като обща сума, тези 150 електромобила се равняват на 40 хиляди продадени Дачии. Е колко са 40 000 автомобила за тебе - нищо работа, и ти ги продаваш за три седмици измежду другите автомобили, които доставяш в рамките на няколко дни след покупката.

    Винаги се изумявам от способността на такива като тебе да омаловажават чуждите успехи, а да се хвалят със собствените си постижения. Похвали се ти какво постигна за последните три седмици?
  • 7 Тъй Тъй

    34 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    Тези 150 бутикови коли са продадени за 255 милиона евро. Ти хърватите не ги мисли. С този удар са си осигурили страхотна печалба и със сигурност са спечелили доста високо реноме. То пък ще им осигури клиентела за следващите модели. Евала!
  • 8 ДДД

    1 2 Отговор
    то като ще е такова че
    Публикувано във факти.бг: толкова харесва уникалното си комби, че избягва да го кара по улиците
    мислете си че имате всяка кола и ЖЕНА на света
    ама толкова ви харесват че са свещенни
    и не ги доближавате:)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    17 0 Отговор
    Обаче и хърватите са в играта! Евала и браво! Ние, производителите на чушкопеци, както винаги сме в "журито".
  • 11 Излъчване

    1 21 Отговор
    Тези електродвигатели с мегавати мощност излъчват всякакъв вид радиация и облъчват освен шофьора, всички останали хора животни и растения покрай които се движат. Въобще облъчват цялата природа променят гените и ни прегръщат в изроди. Погледнете какво стана в Чернобил. Електромобилите трябва да бъдат забранени със закон както и вредните скенери на фаровете, а вместо тях да се използват нормални крушки с бяла светлина.

    Коментиран от #14

  • 12 хаха

    4 15 Отговор
    къф хипер кар ве? най-обикнове електрокар за една кофа кинти
  • 13 Антиелектрика

    9 7 Отговор
    Мегават и половина на една педя от задника?
    Горе долу колкото 4500 хладилника.
    Странно, но лекарите са почти единодушни, че GSM с мощност едва 2 W може да причини тумор в мозъка. Интересно какво ли може да причини милион пъти по-голяма мощност?
  • 14 ITN

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Излъчване":

    Забрави да кажеш за холограмите, както и за пръскането от самолетите.
    Иначе колата е супер. 1.5с до 100!!! Няма ли опастност да загубиш съзнание при това ускорение. Колко g прави това. Някой да го сметне, че ме мързи.
  • 15 Излъчване

    5 2 Отговор
    Ами къде забрави светодиодите! Доказано е, че светодиодни показалки над 1 миливат увреждат трайно зрението. По магазините обаче масово се продават светодиодни лунички по 10 вата, което е мощността на 10 000 лазерни показалки. Прожектори по 50-100 вата. Това е 100 000 пъти по-мощна от една лазерна показалка, а регулиращите органи си затварят очите, защото са корумпирани и от LED осветлението се печели много. Производителите на очила и лещи сигурно са ще им плащат за да си затварят очите и да ослепеем всички!

    Коментиран от #18

  • 16 Излъчване

    5 3 Отговор
    То едно ли е че да ги изброя всичките. Още преди стотина години един учен беше доказал, че е вредно да се движиш с над 100 километра в час, защото вътрешните органи ще ти се размажат. Затова на по-бързо от кон не се качвам! Няма излъчвания, няма високи скорости, е има малко вредни газове които миришат, ама съм свикнал!
  • 17 Римак

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    Преди година посетих фабриката на Rimac в Света Неделя - малко градче до Загреб. Тогава там работеха около 150-200 човека, а доколкото знам ще станат 300 съвсем скоро. От над 40 националности. Предишният модел Concept One беше в дъъълга серия от 9 автомобила с цена от 2,1 до 2,8 милиона долара. Средно по 2,5 или общо 22,5 милиона долара. А фабриката струва в пъти над това. Как се издържат ще питаш? Ами не им е това основния бизнес. С колите си Rimac представят и продават технологията. Вече на Koenigsegg за Regera, Aston Martin за Vulcan и на много други. Като ти гледам VAGинаската профилна снимка си мисля, че колкото и да ти се говори надали ще схванеш. Ама аз за какво ли се хабя...
  • 18 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Излъчване":

    Много лошо сравнение между светодиодни прожектори 50- 100 вата и лазерни показалки !!! Обикновен светодиод и лазарен такъв са несравними !!! Не заблуждавайте хората .

    Коментиран от #19

  • 19 Излъчване

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "незнайко":

    И каква е разликата? И на двете светлината се излъчва от светодиоди и двете имат параметърът мощност и може да ги сравняваме. Как така една лазерна показалка от 5 миливата може да ослепи човек за една секунда, а LED фаровете на автомобилите които са десетки ватове са безвредни?

    Също толкова са вредни са винтовертите. Представете си щом батерията 3,6v на един мобилен телефон с мощност 2 вата гарантирано причинява тумор в мозъка, на какво е способна батерията на един 36v винтоверт с мощност 400w. Това е направо оръжие за масово поразяване. Допуснали са го, защото искат да намалят населението на Земята. Всеки като ползва винтоверт електромобила или мобилен телефон вече има по няколко тумора в главата и затова са такива зомбита и не могат без тях!