Last news in Fakti

10 Април, 2018 10:42 8 823 4

Британски полицаи редовно сипвали грешно гориво

  • полиция-
  • гориво-
  • великобритания-
  • скандал

През 2017 г. полицията във Великобритания е зареждала служебните си автомобили с неправилно гориво 299 пъти. Разходите по отстраняването на последиците от тази немарливост са достигнали £53 337 (€61 264), съобщава Telegraph & Argus.

33 о 45-те подразделения на полицията, до които вестникът е отправил запитвания, са признали, че през миналата година са плащали за ремонти вследствие зареждане с бензин вместо дизел и обратното. Средната цена на поправките е била £178 (€204). Най-много такива инциденти - 66 - са регистрирани в полицейското управление в графство Уест Мидландс.

Лондонските органи на реда са сипвали грешно гориво 49 пъти. Това е струвало на управлението £17 589.57 (€20 204). Шотландските полицаи пък са се обърквали на бензиностанциите 16 пъти, а щетите по служебните автомобили са били отстранени срещу £2 004.91 (€2 303).

Според британския Съюз на данъкоплатците (TaxPayers' Alliance) "подобно отношение към служебните автомобили свидетелства за неуважение към хората, от чиито данъци не само се плащат заплатите на полицаите, а и трябва да се отделя за поправки".

В началото на годината стана ясно, че полицията в Лос Анджелис практически не използва 100-те BMW i3, закупени по екологичната програма за "озеленяване" на автопарка в града. За немските електромобили и станциите за зареждането бяха похарчени $10.2 млн. (€8.3 млн.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    43 4 Отговор
    А после плюем по българските ченгета! Я вижте какви тъпаци работят в английската полиция!!!
  • 2 Фрг

    29 5 Отговор
    А мито наще правят друга малка грешчица вместо служебните сипват в личните не е голяма грешката на наще тапани

    Коментиран от #4

  • 3 незнайко

    2 2 Отговор
    ТОВА Е ВЪРХА НА СЛАДОЛЕДА !!! Тези "умници" подскачат срещу Русия !!! И господ няма да им помагне, ако стъпят съвсем накриво!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.