Last news in Fakti

10 Април, 2018 13:02 12 976 30

1000 км с едно зареждане

  • pininfarina-
  • hybrid kinetic group-
  • h550
1000 км с едно зареждане - 1

Дизайнерското ателие Pininfarina представя на автосалона в Пекин два нови концептуални автомобила, разработени в сътрудничество с хонконгската компания Hybrid Kinetic Group. Единият от тях, който виждате на снимката, е електромобил с моделно обозначение H500.

Първото изображение на седана беше публикувано на страницата на Pininfarina в Twiter. Детайлна информация за новата електрическа кола все още няма, но това, което е интересно е, че тя може да измине 1000 километра с едно зареждане на батериите.

Сътрудничеството между Pininfarina и Hybrid Kinetic Group започна през 2017 година, като тогава беше показан седана H600. След него бяха разработени кросоувърите K550 и K750, както и купето HK GT.

1000 км с едно зареждане


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пчеличката Мая

    45 32 Отговор
    Да, ако я качат на платформа, може и 2000 хил. да измине. Стига глупости. Напъни я на магистралата от София за Бургас със 150 и пусни парното зиматама. Още на Пазарджик ще спираш за 3 часа на МакДонълдс да зареждаш. Остави ти тая работа. Ел. двигателя помага за икономията, но все още не е на ниво да отидеш до Бургас, да вземеш една торба багаж и да се върнеш в рамките на 6-7 часа. Като това стане, тогава вече говорим.

    Коментиран от #2, #11, #22, #28, #30

  • 2 Бръмбар Сечко

    37 32 Отговор

    До коментар #1 от "Пчеличката Мая":

    Тие ел.коли ще се окажат най-големия ташак в развитието на човешката цивилизация! Само трябва повече време,за да го разбере и последния олигофрен!
  • 3 Ghost

    37 38 Отговор
    Много стр прости
    Електромобилите са бъдещето!
    Вземете малко да прочетете и да се ограмотите относно технологиите!
    Със сигурност ще предпочитате цял живот да си карате нафто-кюмюрените таралясници!

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Random

    27 19 Отговор

    До коментар #3 от "Ghost":

    Е*ем ти и технологиите жендърски.
  • 5 004130

    14 7 Отговор
    Тва и Грантата на газ го може, дайте нещо по-така.
  • 6 дфсд

    27 6 Отговор
    ел. автомобила е частично решение на основния проблем при колите - вредните газове. Електричарките замърсяват толкова колкото и кола с ДВГ, но го правят най-общо казано във във фабриката, която (евентуално) е извън града, тоест въздуха в града става по-чист, но на озоновия слой и така и иначе все му се еб@ва мамата. Твърде много инвестиции се правят в тази насока, явно някой има файда да бута технология, която има твърде много еко-пропуски, да не говориме, че материала от който се правят батериите не расте по дърветата

    Коментиран от #10

  • 7 бдкдк

    22 8 Отговор
    тесла минава около 700 км на икономичен режим . защо след няколко години да не направят и хиляда км ?

    Коментиран от #8

  • 8 Хихихи

    20 13 Отговор

    До коментар #7 от "бдкдк":

    А чука колко минава, щом теслата минава 700?
  • 9 Антиелектрика

    15 11 Отговор

    До коментар #3 от "Ghost":

    Пък ти си много сложен! Като ти гледам правописа, лъха на "ограмотеност и технологичност" - хахахахахха

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Брей

    15 10 Отговор

    До коментар #1 от "Пчеличката Мая":

    Много мъдри приказки ... впечатлен съм. Явно често ти се случват подобни преходи ... на теб и на твоите също така отворени приятели ... въобще вие от хайлайфа всички сте таксиметрови шофьори София-Бургас
  • 12 фреон

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Random":

    фреоните, може би :)
    а со2 е парников газ - както й фреоните, заради тяхното въздействие, без значение дали рушат озоновия
  • 13 супер

    14 1 Отговор
    Много яко ,но скоро няма да можем да си ги позволим
  • 14 жмуц

    25 5 Отговор
    Пробег от повече от 500км е излишно тегло, дето ще си го мъкнеш всеки ден на 50-100км до работата и обратно. И да речем няколко пъти годишно(ако си туристическа натура), ще ти спести по едно спиране за 30мин на бърза зарядна станция. "Спести" не е много точно казано, защото спрания за почивка така и така се правят от нормалните хора, никой няма да кара 1000км без почивка.
    Не казвам, че електромобилите са хубави или лоши, просто казвам, че технологията си е напълно използваема дори в този си вид. Липсва само по-голямо производство и зарядна инфраструктура не само по развитите държави.

    Коментиран от #15

  • 15 Зорлем

    20 3 Отговор

    До коментар #14 от "жмуц":

    Мен ако питаш, липсва адекватна цена, но щом казваш липсата на инфраструктура им е кусура на електричките.
  • 16 Прекалено късо име

    9 17 Отговор

    До коментар #9 от "Антиелектрика":

    Пак ли ти бе смотан - точно така се пише - "ограмотявам" и "технологии". то ти си ясен ама какви са тия дето са ти слагали плюсове на коментара не знам. Колегата ghost правилно ти е казал ама от къде да знае какъв си образ - или по-точно анти-образ.

    Коментиран от #17

  • 17 Антиелектрика

    15 10 Отговор

    До коментар #16 от "Прекалено късо име":

    Смотан? Такъв епитет от човекоподобно като теб, звучи като истински комплимент!
    И като се научиш да пишеш, тогава заповядай да се правиш на умен. Не може да проумееш как се пише "сте" вместо "стр", не може да проумееш, че ново изречение започва с главна буква, не може да проумееш кога се слага запетая, както не може да проумееш, че хората се смеят на такива електрофили като теб.
    Иначе си тръгнал да казваш кой е смотан и кой не, гротеска такава!
  • 18 Ben10

    5 15 Отговор
    Тия ел коли не са коли а играчки двигателя не можеш да му чуеш сигурно. Бензина си е бензин незнам колко вреди на околната среда
  • 19 Я. Петров

    8 2 Отговор
    Когато измислят панели така че през деня да не се ползва батерия, тогава ще говорим. Сухи бързозарядни и разрядни кондензатори.

    Коментиран от #21

  • 20 РЕАЛИСТ

    9 9 Отговор
    Я си представете 150милиона електри4ки в Европа,колко ток ще им трябва за зареждане,а тока нерасте по дърветата.Това са още въглища и атомни централи-АДСКИ ЕКОЛОГИ4НО нали.И пред всеки блок,супер,мол,паркинг и др.стотици метри кабели за зареждане на електри4ките по земята.По цял ден ще прескачаме кабеляци.Само за София-100 000 електри4ки-изграждане на 100 000 ел.станции,кой и кьде ще ги направи и плати.Всичко това е провокация на енергиината мафия приятели.
  • 21 MI2

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Я. Петров":

    Панелите колкото и да ги мислят, енергийната плътност на слънчевата светлина е 2 киловата на квадратен метър. На покрива и капците на среден автомобил да монтираш три квадрата. С 6 киловата (10 конски сили) си заникъде.

    Коментиран от #25, #27

  • 22 Tesla

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Пчеличката Мая":

    Мисля че вече е станало.
    Но на много им се иска да не е така
  • 23 Гост1

    5 8 Отговор
    Ами той великият Никола Тесла го е казал: Явно още човечеството не е готово за тази технология.
    Пък вие си чешете езиците тук.
  • 24 НЕ СПЕЦ

    5 9 Отговор
    В Германия според официалните данни 75% от електроенергията е от ВЕИ. Имат VW BMW Audi Mercedes изцяло електрически коли. Това според мен е бъдещето.
  • 25 Гад

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "MI2":

    Точно 2 пъти по-малко е. 1kW на кв.м.
  • 26 Пепи

    3 6 Отговор
    Електричките са хубаво нещо, но трябва да могат да работят директно на уран. Слагат една бучка при закупуването на колата и кара с нея докато се бракува. Те тогава ще има икономия и чист въздух.
  • 27 ТАС

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "MI2":

    Къде ги чу тия 2 КW/м кв. Това е за космоса.

    За нашите географски ширини в ясен слънчев летен ден е 1-1,2 КW/h.
    Като имаш предвид че фотоволтаиците могат да преобразуват около 15% от тая енергия. При площ до 3 м кв. ще имаш от 4 до 6 киловата при слънчев ден лятото. За зимата не ми се мисли.
    За какво ще ти стигне тая енергия?
  • 28 Бскс

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пчеличката Мая":

    Ти май си изключително ограничен на магистрала с тесла примерно не можеш да стигнеш от Бургас до София ли? Направо не и стъпки ще и даваш и ще стигнеш
  • 29 незнайко

    0 0 Отговор
    Концептуален модел ще изминава 1000 километра ! Това шега ли е ? Кога ще стане това ? Защо не са написали 2000 или 3000 километра ! В обозримото бъдеще сигурно и това ще стане !!!
  • 30 некойси

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пчеличката Мая":

    Само след още няколко години може би десетилетие никой няма да говори за 1000-та километра. Злободневната тема ще бъде дали все пак ДВГ колите да останат под някаква форма в големите градове, макар и под строги регулации.
    Помнете ми думата :)