Last news in Fakti

12 Април, 2018 15:00 3 359 18

Проблеми със спирачките. Този път на новата Toyota Camry

  • toyota-
  • проблем-
  • акция
Проблеми със спирачките. Този път на новата Toyota Camry - 1

Японската компания Toyota е един от най-големите автомобилни производители, но в последните години и един от онези, които най-често връщат автомобили в сервизите си заради различни проблеми.

През настоящата година проблемите продължават. По-конкретно става дума за един от най-продаваните седани на Toyota - моделът Camry, който за щастие не се продава у нас. През февруари Toyota съобщи за лошо закрепени горивни магистрали и в САЩ бяха отзовани 12 000 коли от новия модел.

През април пък се оказа, че някои от двигателите на големия седан са снабдени с дефектни бутала и отново беше проведена сервизна акция. И веднага след нея се появи и трети проблем - този път със спирачките на новото Camry.

По-конкретно става дума за дефектни вакуумни усилители на спирачките, заради които те могат внезапно да откажат. Освен Camry, проблемът обхваща и моделите Highlander и Sienna, както и Lexus RX350.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е това е

    15 27 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тези ТОЙОТИ, българинът кара Немски автомобили.
    Факт!!!

    Коментиран от #3

  • 2 12345

    11 6 Отговор
    Японско качество!И метала им метал,Кобе стиил си държат на качеството особено последните 30 години.Техниката им техника, рядко отзовават коли,ако се случи са само по няколко милиона.И възглавници качествени правят.И дизайна им дизайн,особено приуса,направо е върхът на дизайнерския напредък..Жалко,че са останали още балъци, които да вярват още в тая марка,и да си мислят,че е като едно време.В момента тойота е най-голямата ширпотреба,която не си струва парите.За тея пари хонда е къде къде по-добре във всеки аспект,а за по-малко пари Киа и Хюндай предлагат повече,и вече все по-често окупират класациите за надеждност,а гаранцията им е 7 години.Това за хората,които искат кола от тази част на света, макар че тойотата ще е турска ако тръгнат да си я купуват.И другото интересно,камрито и тежкия им луксозен и прескъп сув явно са с една и същи спирачки,да не се чудите после защо не спират лексусите.Който е карал,ще потвърди..

    Коментиран от #4

  • 3 iQ 7

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Е това е":

    И е най-големият скъсаняк!Факт!
  • 4 селянин

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    Toyota си остава хай-скъпата автомобилна марка..30 милиарда $. Според доклада за тех.прегледи TUV и AutoBild за 2017 г.Toyota е най -здравия в различни класове автомобил в Германия. Джеръми Кларксън когато напусна,,Top Gear,,заяви за Lexus LFA..това е най-добрия автомобил който съм карал.
  • 5 Yes

    3 3 Отговор
    Ти имал ли си Тойота?
  • 6 Yes

    12 6 Отговор
    Тойота е кошмара на механниците!Ако,всички караме Тойота повечето сервизи ще фалират

    Коментиран от #7

  • 7 селянин

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Yes":

    един от,,вагените,,и дизел гей..т.
  • 8 асдасд

    3 3 Отговор
    Значи засяда им педала за газта а сега им отказват спирачките
  • 9 Spec b

    2 0 Отговор
    Е за тва ще си караме старите надеждни щайги и ще ги боостваме докато не изгният:)
  • 10 12345

    5 8 Отговор
    Тойотка не,не съм имал,под нивото ми е.Но имах един ИС на времето, дизел 177 коня,е няма такава минавка..освен че двигателя го слагат на авенсис и прочие ширпотреби,бутони,конзоли и други елементи са директно взети от евтината тойотка.Ама за лексуса плащаш като луд,600 лева за два носача,че и ги чаках 2 седмици да ги доставят щото ги няма.Откъм двигател прави турбинка и дюзи и там една камара пари,но като цяло това при почти всички печки го има.И изобщо не съм доволен от колата,прекалено скъпа за поддръжка,съпоставена с немски премиум от тези години е направо безбожно скъпо и незаслужено удоволствие.Вътре евтина пластмаса от тойота,имитация на махагон,безформени и неудобни седалки.И като ги сравня тези неща с колата която карах след лексуса,еми пичове една вселена разлика има,а уж са един клас.Та след като скъпата тойота не ми допадна,няма начин да се нашия на ширпотреба като тойота,първо на първо гният яко,тук две мнения няма, второ двигателите им са ужасно остаряли и са далеч от динамиката която предлагат други марки, скучни са,дизайна им е отврат,и са някак...сиви и безлични като усещане.Въпрос на лични предпочитания и личен опит,но има поне 15 марки които бих предпочел пред тойотката сделана в турция,с дефектни въздушни възглавници,пропадащ педал на газта и отказващи спирачки.Вие вашите си ги хвалете,едно време тойота правеше здрави автомобили,а имаше и страхотни спортни модели,ама това беше много отдавна.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 spirit4o

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "12345":

    Доста, крайно мнение... не знам какво ти е ,,нивото" но едва ли ще е нещо особено, много богати и известни хора имат Лексъс, и сигурно имазащо.
  • 12 ВАГ

    3 9 Отговор
    Единствените по-смотани коли от Тойотата са Лада и Субарууууу.
  • 13 Спар

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "12345":

    Ко'каза-ко!Тойота гниели!Ти никога не си имал Тойота.И стига вече с тез глупости за пластмасите.Я се качи в колата която караш в момента и започвай да броиш колко пластмаса има.

    Коментиран от #14

  • 14 Ервин

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Спар":

    Стига се спорили за глупости!
    Пределно ясно е че:
    Тойота е огромен компромис за хората обичащи да шофират, а не само да се возят от А до Б. Супер скучен автомобил, имал съм няколко!
    Имал съм и VW, Audi, BMW всичките модели след 2009 година.
    Не може да има никакво сравнение. Който не е имал и от двете няма как да спори достоверно, а само пристрастно!!!

    Коментиран от #16

  • 15 гост

    0 0 Отговор
    Проблема на Toyota със спирачките е причинен от българска фирма :)
  • 16 Еми аз имах немски кош

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ервин":

    Еми аз имах немски кош който беше мале мале. 7 годишна е бях взел. То не бяха масла, съединителиходова част датчици се преебаваха и си казах ай сиктир. После се случи че купих 5 годишна тойота. Е в сервиза ходя само да пия кафе. И това вече 7 години. Да не говорим че цяла къща ми построи. Камъни, дъски траби.....
    И следващата ще е пак тойота!
  • 17 Иван

    0 0 Отговор
    Открили са хората проблем, признали са си. Със смяната на маслото ще го оправят и готово. Какво толкова се пените? Така се влиза в статистиката на здрав автомобил, като се отстранят детските болести.
  • 18 тойота

    0 0 Отговор
    Тойота си е номер 1 .Какви пластмаси те гонят , то и в ролс ройс и майбах вътре е пълно с пластмаса и то дори по-некачествена,защото знаем че немските пластмаси и оплътнения са много зле.Да ти кажа само , че имам авенсис 2004 и бмв 535д ф10 2012г,И като им огледам оплътненията и на 2те коли на бмв изглеждат много ама много по износени и напукани.А на тойотката няма и цепчица.Не казвам ,че тойота е по-бързия или по-добрия автомобил,но според цената си дава много повече.Да няма такива мощни двигатели,но на комфорт и здравина не отстъпва дори на 7-8х по-скъп премиум немски автомобил.