Last news in Fakti

13 Април, 2018 13:14 6 441 11

S-Klasse на ток ще конкурира Tesla Model S

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • eq s
S-Klasse на ток ще конкурира Tesla Model S - 1

Mercedes-Benz разработва луксозна S-Klasse, която ще се задвижва от електромотор. Според информация на Bloomberg този автомобил ще струва около $90 000, а идеята му е да се противопостави на върховите изпълнения на Model S от Tesla.

Както разказа лично шефът на Daimler и Mercedes-Benz Дитер Цетше, разработваната електрическа S-Klasse ще се нарича Mercedes EQ S. тя ще е една от списъка с 10 електромобила, които компанията ще пусне до 2022 година.

Моделът няма да е просто електрическа версия на съществуващата S-Klasse, а ще получи нова каросерия, подходяща за правилно разположение на акумулаторните блокове. Последните пък ще са от ново поколение и ще разполагат с повече мощност и капацитет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мутра

    17 4 Отговор
    вече няма да псувам електричките ами ще казвам че са много яки щом МЕРЦЕЕЕЕС ГИ ПРАВЯТ ВЕЧЕ
  • 2 гост

    4 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Последните пък ще са от ново поколение и ще разполагат с повече мощност и капацитет.
    Спрямо кой техен досегашен продукт? Смарт, Б-клас, всички експерименти с ток не им се получиха. Като се казва, че ще са по-добри трябва да са имали добри и налични задвижвания, за да ги надградят, а те засега се провалят, производството на електрички при Даймлер трае кратко и поради ниско търсене се спира, сега са го изнесли дори в Китай при техните партньори. А нали меренето с Тесла било мантра, да не би аз да съм написал 90% пт статиите за всяка нова кола, която е убиец на тесла, конкурент на тесла, ... разработка която да се открадне пазарен дял от тесла.
  • 3 Антиелектрика

    7 12 Отговор
    И Мерцедес ще осерат хубавите автомобили с тази електическа технология която за нищо не става, поредните миксери с трилъчева звезда за емблема.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Електрокар

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Антиелектрика":

    Ами ти какво очакваш? Тесла им открадна голям дял точно от S класа. Сещаш ли се какво ще се случи с пазарният дял, докато и ако дойде време през 2020 година да предложат алтернатива на Тесла? Хората с пари започнаха да търсят електромобили, защото със сигурност имат гараж в който да ги зареждат, а и зарядните станаха повече. Ускорението и мощността уж не било всичко, но като гледам богатите мислят различно от пишещите тук! Предпочитат да дадат повече пари за електричка със съмнително качество и очевидна липса на лукс, отколкото за по-малко пари да си купят луксозна S класа.

    Пазарна икономика, от Mercedes ще правят каквото се търси, а не каквото на тях им изнася да продават с голяма печалба.
  • 5 Антиелектрика

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Антиелектрика":

    Поредния жалък опит да пишеш с моя ник!
  • 6 Уес

    3 5 Отговор
    Порше го е измислил преди повече от 100 години.Малък ДВГ който да генерира постоянно ток и да зарежда батериите в движение.Странно ми е защо никой не използва тази технология?

    Коментиран от #7

  • 7 123

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Уес":

    Използва се и сега и преди. Плъгин-хибриди като Chevy Volt и компания, дизел-електрическите подводници, дизел-електрическите локомотиви и т.н. са точно на този принцип - ДВГ-то не е свързано директно към колелата (витлото), а се ползва само за производство на еленергия.
  • 8 руйййй

    1 4 Отговор
    мерцедесите нещо не ми грабват окото!
  • 9 бмв е39

    0 0 Отговор
    бмв от кога го прават ехе
  • 10 незнайко

    0 0 Отговор
    СЕГА КОЙ ОТ КОГО КОПИРА ??? Руснаците копирали а МЕРЦЕДЕС какво чакаха досега ??? Направо не мога да ги трая !!!
  • 11 анонимен

    0 0 Отговор
    Колко са продажбите на Тесла и колко на Мерцедес? :)