Last news in Fakti

26 Септември, 2009 15:12 946 0

Fisker Karma

  • fisker-
  • karma-
  • fisker karma

Компанията на датчанина Хенрик Фискер се заканва да разтресе автомобилния свят с революционните си като дизайн и технология возила вече втора година. Макар засега да инкасира по-скоро мощно блъскане в гърдите, отколкото реални успехи, Fisker Automotive декларира апетити към европейските пазари на германска земя. Освен седана Karma, посетителите на салона имаха шанса да видят на живо и кабриолета S. Двата хибрида могат да се зареждат от електрическата мрежа. Използват система, разработена от Quantum, която осигурява обща мощност от 403 к.с. и въртящ момент от 1 300 Нм. На хартия могат да изминават по 80 км само на ток, а в комбинация с двигателя с вътрешно горене пробегът достига 480 км. При това Karma може да ускорява до 100 км/ч за около 6 секунди и да развива максимална скорост от над 200 км/ч.

От Fisker са изчислили, че ако се карат само на ток, километър с автомобилите им ще излиза 0.03 евроцента по методологията на SAE. Реалната цифра е доста по-висока (0.08), но все пак впечатлява. Дори в комбиниран цикъл на движение разходът на гориво не надхвърля 3.5 л/100 км, а вредните емисии са едва 83 г/км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА