19 Април, 2018 14:50 7 432 13

GM пуска автомобил за 8 000 лв.

  • general motors-
  • saic-
  • baojun e100
GM пуска автомобил за 8 000 лв. - 1

В Китай беше представен свръхбюджетният електромобил Baojun E100, който е създаден от инженерите на General Motors и ще се прави в съвместното предприятие на американците, SAIC и Wuling.

Точната сума, която е необходима за покупка на Baojun E100 е $5 300 - съма равняваща се на малко повече от 8 000 лева. Експерти от GM посочват, че за тези пари може да се купи единствено хубав скутер или евтин мотоциклет.

GM пуска автомобил за 8 000 лв.

А Baojun E100 представлява двуместно градско превозно средство с дължина под три метра. Дизайнът силно наподобява този на Smart, но иначе възлите и агрегатите са различни.

Baojun E100 разполага с електромотор с мощност 40 конски сили и максимален въртящ момент от 110 Нм. Максималната му скорост е 100 км/ч, а автономният пробег - 155 км. Зареждането се осъществява за 7.5 часа.

GM пуска автомобил за 8 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бичето

    12 6 Отговор
    Цялата кола е консуматив ....
  • 2 патриотъ

    27 1 Отговор
    Е това бих си го купил,но единствено естествено сама за градски условия.И цената не е лоша.
  • 3 Браво

    32 1 Отговор
    Една добра новина от Китай! Браво GM!
  • 4 Гост

    3 16 Отговор
    Тъпо
  • 5 Реалист

    8 25 Отговор
    В това мога да седна само аз - жената с мрежите в багажника(щото съм над 100...кг). И като е студено капацитета на батерията е наполовина - значи 70км. Включа ли парното - ще си нося мрежите с покупките на гръб. И 7.5 часа зареждане - абе това да не е АКОМУЛИРАЩА ПЕЧКА ?
    С две думи - пълен боклук.

    Коментиран от #7, #10

  • 6 NEV

    20 3 Отговор
    Това е напълно нов клас автомобили. Автомобили предназначени само за градско шофиране, където ограниченията на скоростта е 50 километра в час. Нямат право да се движат извън градовете да не говорим за магистралата. Заради предназначението им, голяма част от системите за сигурност не са задължителни и това поевтинява производството. За градски автомобили са супер.

    Дали са консуматив? По-добре е семейството ти да спре две такива, отколкото 2 дизелови 10 годишни кошника на същата цена.
  • 7 NEV

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    А къде ще изминеш в града 70км през зимата дневно без да спираш?

    Ако все пак спреш, ще можеш да заредиш 20 км пробег за всеки час зареждане. Проблемът не е малкият пробег, а малкото зарядни станции в момента. Според новите европейски директиви, до 2030 година на всеки паркинг Едно на 10 паркоместа трябва да е оборудвано със зарядна станция.
  • 8 BILL

    17 4 Отговор
    Като те спре КАТ, ще те пита това нещо от коя детска въртележка си го откраднал...

    Коментиран от #13

  • 9 гост

    12 0 Отговор
    В големите градове е пълно с този клас мъници. В Рим на всеки 10 поне 2-3 бяха мъници. Имат скутерови двигатели и може да се карат от 16г. Това е по-мощно, по-бързо, но ако някога достигне нашите пазари цената му ще е двойна.
  • 10 Боклука...

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    За сви.ете има трактои.
  • 11 Random

    4 8 Отговор
    Жалко копие на смарт
  • 12 ВАГ

    4 4 Отговор
    GM са бита карта, лошата новина за тях е ,че няма кой да ги купи ,защото не могат да предложат нищо.Ще си карат на държавните дотацийки .... а бяха гигант.
  • 13 Пенсионер

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "BILL":

    Готино. Имаш чувство за хумор. А и ще: Не набивай рязко спирачките ,че започва да се търкаля.