19 Април, 2018 17:01 21 356 15

Нов вид автомобилен рекет от Украйна

  • изнудване-
  • рекет-
  • украйна

Нова схема за изнудване на собственици на автомобили набира размах в Украйна. Жертвите получават заплахи в писмен вид, а за да потвърдят сериозността на намеренията си, рекетьорите дупчат гумите на колите с искане да им бъдат преведени пари по банкова сметка.

"Срязаната гума е само първо предупреждение. На 29 години съм, преди половин година се завърнах от АТО (Антитерористичната операция, както украинците наричат гражданската война в Донбас) и затова не мога да си намеря нормална работа. Жената ме напусна, нямам пари. Съден съм условно за кражба", гласи посланието.

"Имам цялата информация за колата ти, знам и къде живееш. Мога да надера цялата ти кола, да изпочупя стъклата или да я подпаля - нямам какво да губя. И да я криеш, и да не я криеш, рано или късно ще я намеря. Имаш 2 дни да преведеш 500 гривни (малко над €15) на сметка... в "Приват 24" (руска интернет банка). Като основание за плащането посочи регистрационния номер на колата си и след това можеш да бъдеш спокоен, че няма да ѝ сторя нищо".

"Вие ме докарахте до тук, аз също искам да живея. Няма смисъл да се обръщаш към полицията, никой няма да ти помогне. Ремонтът няма да ти струва евтино. Ако въобще е възможен. Утре ще ти оставя още няколко драскотини, за да не се съмняваш в думите ми", завършва посланието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12 ти магнум

    104 7 Отговор
    Собственика да си паркира колата така че да се вижда от терасата и снопът едри съчми да лети директно към наглото копеленце. Ако всичко, което е писал тоя в бележката е вярно, да се сърди на потрошенко и другите помияри дето докараха Украйна до това положение, техните коли да троши, а не да бърка в джоба на обикновените граждани..
  • 2 Суйо

    61 10 Отговор
    Прав е човека - и той е гладен. Демокрация и ТАМ дойде! Жената е избягала да клати за денги по болгарские курорти, а той мафиот го раздава. Пращайте ги на Домусчиев в асоциацията такива "работници" - нов внос, йофтино.
  • 3 Aaa

    6 77 Отговор
    Не мога да разбера тази заплаха?!? Моите коли и мотоциклети са в гаражите ми и вътре в двора. Кой ще си държи МПС-тата извън гаража? Никак не разбирам...

    Коментиран от #6, #10, #15

  • 4 Morgoth

    48 1 Отговор
    Това е най-обикновен измамник и в писмото вероятно няма нищо вярно, освен че полицията няма да направи нищо. На следващия ден няма да дойде и най-вероятно няма да направи повече нищо на колата. Нарязал е стотици гуми и просто чака част от хората да дадат пари - дори не знае на кого е рязал и на кого не. Още по-малко пък да дойде когато го очакваш - нали ще му поцепят задника от бой, пък точно в Украйна и да го гръмнат могат.
    Но виж ако му преведеш пари вече ще знае кой е страхлив и податлив на рекет. Тогава вече като си си написал и номера на колата може да се върне и да поиска още.
  • 5 Дания

    9 20 Отговор
    Този рекет ми се струва малко политизиран и е на руски ?
    Има нещо гнило в дания !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    22 5 Отговор
    И на следващия ден като го хвана тва лайнце да ми пипа колата това ще бъде последното нещо в жалкия му живот
  • 8 Яко бой

    18 1 Отговор
    Гледам че си е написал номера на картата на която му се превеждат кинтите. При сигнал за рекет `органите на реда` могат да искат сваляне на банковата тайна и от този номер да се появи вече човек с адрес, снимка, телефон и майчиното мляко. И това съден условно ще се превърне в ефективно излежани годинки.
  • 9 О Крайна

    18 4 Отговор
    АТО - още едно измислено извинение да убиваш хора които са по-добри от теб защото си казал че са “терористи”: Кюрдите в Турция, Руснаците в така наречената Украйна ...
    Със сигурност Ботев и Левски са били точно такива “терористи”, а Баташкото клане - АТО (Антитерористична Операция).
  • 10 123

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Aaa":

    Извинявай, но ти в България ли живееш? Интересно след като всички коли се държат в гаражите и дворовете ( според думите ти) , тези по пътища и градинки изхвърлени, безстопанствени ли са?
  • 11 Абсурд

    4 2 Отговор
    По номер на картата в Приват24 веднага се виждат трите имена на притежателя. Малко безсмислено ми изглежда тази заплаха.
  • 12 Generalissimo FRANCO яз

    4 3 Отговор
    Украинците в голямото си болшинство желаят да следват Полша, Прибалтика, Унгария, Словакия, Румъния, дори и Бьлгария! Но как да се получи в Украйна национално единение при постоянен външен военен и икономически натиск от Кремъл, който е оправдание за беззаконието и корупцията на режима на Порошенко ?

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 незнайко

    4 0 Отговор
    Американските военни няма да са сами я !!! Отхвърлени от обществото, това го знаят всички !!! Сега и в Украйна !!!
  • 15 Бойконистан

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Aaa":

    Ами да, колите на гадовете които са отговорни за състоянието на държавата така или иначе стоят в гараж и то под охрана....