Last news in Fakti

20 Април, 2018 17:32 7 941 6

Арестуваха шефа по моторите на Porsche

  • posrche-
  • йорг кернер-
  • арест-
  • дизелгейт

Акция на германската полиция в централата на Porsche във връзка с "Дизелгейт" приключи с ареста на Йоррг Кернер, шеф на отдела за разработка на двигатели. Прокурорите смятат, че мениджърът може да се укрие и са издали заповед за задържането му, съобщава Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Заедно с Кернер в ареста отиват и директора на развойния отдел на компнията Михаел Щайнер и още един служител, чието име не се споменава. Тримата са обвинени в измама и подвеждаща реклама заради инсталирането на манипулиращ софтуер в дизеловите двигатели, доставяни от Volkswagen. Porsche няма отношение към разработката им, но Кернер, Щайнер и колегата им знаели, че не покриват нормите.

Преди да бъде назначен на сегашната си позиция, Кернер е работил като високопоставен инженер в Audi. Отговарял е за софтуера и електрониката в двигателите и трансмисиите, твърди Automotive News.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    24 5 Отговор
    Не може да бъде!:) В Германия не се случват такива неща!:) Само в България!:)

    Коментиран от #3

  • 2 чисти, като сълза

    29 0 Отговор
    "Porsche няма отношение към разработката им, но Кернер, Щайнер и колегата им знаели"
    !?!? Да ве да и те са си ги правили тия неща за собствен кеф и щот им е хоби, а Порше нищо не знаели !?!? Тия да не са били на обмен на опит в българската прокуратура и милиция ????

    Коментиран от #5

  • 3 Ввв

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    За разлика от Бълхария,там влизат в затвора!!!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Мечтатели много

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ввв":

    но истината е друга. Няма скандал, в които да са замесени големи фигури във Германия, и после да има фактически присъди. Поне на мен не ми е известен такъв случай, а все пак от 30 години живея във Фед.Реп.Гер. - много се раздухва, но нищо не се случва. Както във БГ - мижай да те лажем, за пред простолюдието...
  • 5 Николай

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "чисти, като сълза":

    То всичко си е описано, но кой да чете внимателно.
    Двигателят, който е засегнат е 3.0ТДИ, демек разработка е на VW/Audi и се монтира само и единствено на Porsche Cayenne & Porsche Macan.

    Порше не са го разработили и проектили този мотор, а го взимат наготово и го вграждат в горе споменатите модели.
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ввв":

    не знам за каква разлика говориш. в България дори няма един арест на някой по висшестоящ. цялата прокуратура заедно със съдиите са корумпирани. защо след сигнали за корупция уволнят един служител, а след това на подалия сигнала му е***ат майката.