Last news in Fakti

25 Април, 2018 10:29 3 005 9

Смело изявление от страна на Volvo

  • volvo-
  • електромобили-
  • китай
Смело изявление от страна на Volvo - 1

Шведската компания Volvo направи едно много смело заявление. Според него, през 2025 година 50% (!) от всички шведски автомобили ще имат електрически двигател, а 2025-а е само след... седем години.

Освен това, още в края на следващата година всички модели на марката ще се произвеждат в три модификации - изцяло електрически, меки (mild) хибриди и зареждащи се (plug-in) хибриди.

"Миналата година Volvo обяви своята стратегия за електрификация на продукцията си и отказ от двигателите с вътрешно горене. Днес стартираме тази стратегия на водещия автомобилен пазар в света. Електрическото бъдеще на Китай е електрическото бъдеще на Volvo Cars", заяви генералния директор на Volvo Cars Хокан Самуелсон.

Ще припомним, че през 2025 година 20% от продаващите се автомобили в Поднебесната държава трябва да са с електрически двигател. Такива са плановете на китайското правителство, а практиката показва, че те рядко се разминават с делата. Друг е въпросът дали останалия свят ще прегърне идеята за цялостна електрификация на автомобилите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ха ха

    12 8 Отговор
    "Друг е въпросът дали останалия свят ще прегърне идеята за цялостна електрификация на автомобилите."

    Няма никакво значение дали останалия свят ще иска или няма да иска електромобили през следващите няколко години. Половината от продажбите на автомобили в световен мащаб през следващите няколко години ще са в Китай, което означава милиони електромобили годишно. Това със сигурност ще свали цената им под тази на ДВГ, а това стане ли, НИКОЙ не е в състояние да накара клиентите да си купят по-скъпият автомобил с ДВГ, който и в бъдеще ще иска по скъпа поддръжка плюс по-висока цена за изминат километър. Клиентите не са глупаци, за каквито ги имат автомобилните производители!
  • 3 😋😀😀

    0 2 Отговор
    Не е толкова смело. Като изнесат производството в китай и правят по няколко хиляди автомобила на година в швеция ще се получи.
  • 4 Антиелектрика

    7 8 Отговор
    Още една марка се обрича на пълен провал. Явно и Volvo ще се присъединят към групата на миксерите.

    Коментиран от #5

  • 5 Антиелектрика

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Антиелектрика":

    Това ли е новата тактика, г-н Троски, да пишеш с моя ник простотии? Много ниско падна!

    Пък електрическото бъдеще на Китай се решава на пленуми на Китайската комунистическа партия:
    "Трябва да наложим най-строги мерки за защита на околната среда", заяви държавният и правителствен ръководител Си Цзинпин на последния конгрес на Китайската комунистическа партия. "Ще направим нашата страна по-хубава, давайки така своя принос за глобалната екологична сигурност", посочи той. - http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8/a-41346294

    Хвала на таквизи двуличници като електрофилите - хем се бият в гърдите с "нови" технологии, хем се кефят на комунистическата диктатура.
    Та така и с Волво - все пак са изцяло китайско притежание все пак.

    Коментиран от #6

  • 6 Електрика

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Хайде стига си ревал като ощипана мома! Като искаш никой да не пише с твоя Ник и да си разпознаваем, използвай истински Никнейм и Аватар, а не заглавие на коментар като гост.

    На никой не му е притрябвало да се прави на тебе. По-скоро ти имаш нова тактика, с която да се оправдаваш че глупостите които си писал не са твои. Като толкова държиш на думата си и на името си вземи се регистрирай!

    Относно китайското правителство, можем само да мечтаем заедно техния "комунизъм" вече десетина години откакто минималната им работна заплата е по-висока от българската. Цял свят иска да купува от и да продава на Китай. За разлика от тебе, разумните хора не гледат Кой е казал конкретното мнение, преди да го окачествят, а просто осмислят казаното. Освен това, разумните хора не слушат приказки, а гледат делата, а в Китай по-малко се приказва и много се действа. Европейците са двуличници по твоите критерии, защото много приказват, но нищо не правят.

    Китайците освен, че ще подобрят условията за живот на гражданите си, чрез сегашните субсидии, на практика ще си ги върнат с лихвите.
    Новото проучване на MIT сочи, че ако Китай намалява емисиите на въглероден двуокис с 4% годишно, страната може да спести около 339 млрд. долара от здравни услуги до 2030 г. Тази цифра се явява около четири пъти по-голяма от сумата, необходима на страната за постигане на климатичните й цели. С други думи, политиката на Китай в областта на климата може „да се свръх-изплати“.

    Коментиран от #7

  • 7 Антиелектрика

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Електрика":

    Наглецо, кога ще си набиеш в главата, че не желая да ме занимаваш с абсолютно нищо?
    Най-големия трол тръгнал да ми дава акъл с какъв ник да пиша, докато той ги сменя като носни кърпички!

    Като те кефи, ходи бакчай и живей в китайския комунизъм, никой не те държи на сила тук.

    И спри да пишеш по мой адрес!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Въх чи съм важен

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Антиелектрика":

    бееееееееее...Много императиви бе момче...Леле, и сега като се стреснат всички, и като се уплашат....Малииииии....
  • 9 Антиелектрика

    0 0 Отговор
    Стига сте ми използвали ника жалки платени тролчета!