Last news in Fakti

27 Април, 2018 11:17 7 083 20

Продажбите на Hyundai намаляха драстично

  • hyundai-
  • продажби-
  • автомобили
Продажбите на Hyundai намаляха драстично - 1

Hyundai Motor, най-големият автомобилен производител в Южна Корея отчете сериозен спад в оперативните си приходи за първите месеци от годината. От януари до март 2018-а операционните приходи са 668.3 млрд. корейски вони, което се равнява на $619.15 млн.

Спадът спрямо аналогичния период през 2017-а е с цели 45%. Чистата печалба пък е спаднала с 48%. От съобщението на компанията става ясно още, че глобалните продажби са спаднали с близо три процента.

Най-голям спад в продажбите Hyundai отчита в Китай и в Северна Америка. Там те са паднали със 17.4 и 15.2%, съответно. Ръст се отбелязва единствено в Япония, където заради новия кросоувър Kona и Genesis G70 продажбите бележат 4.5-процентов скок. Акциите на Hyundai на борсата поевтиняха с 4.6%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan

    77 2 Отговор
    При тези цени на новите им модели не ще паднат ами ще се сринат.
    Вече са на нивата на VW.
    Сигурно са хубави и качествени, но много си повярваха.
    преди 2 дни бях в шоурума им, един "джип" е 100 бона и нагоре...
  • 2 Zax

    52 2 Отговор
    Упс. Какво да се прави. С тия цени дето ги слагат напоследък имат доста голяма конкуренция от по-премиум неща.
  • 3 И самите корейци

    14 0 Отговор
    са недоволни от високите цени.
    Те ги произвеждат,а ги купуват по-скъпо от американците.
    Това са цените в USA
    Santa Fe Sport $24,950
    Sport 2.4L 6-Speed Automatic Transmission
    Sport 2.4L 6-Speed Automatic Transmission AWD +$1,550
    Santa Fe Sport 2.0T $31,350
    Sport 2.0T 6-Speed Automatic Transmission
    Sport 2.0T 6-Speed Automatic Transmission AWD +$1,550
    Santa Fe Sport 2.0T Ultimate $35,650
    Sport 2.0T Ultimate 6-Speed Automatic Transmission
    Sport 2.0T Ultimate 6-Speed Automatic Transmission AWD +$1,550
  • 4 4х4

    38 3 Отговор
    Нормално в Китай да се срутят, китайците си купуват вече тяхна продукция, хубава лоша, но им е доста по-евтина!
    В източноевропейските държави пък нямат "статут", защото "батките" предпочитат да карат немски "премиуми" на по 500 хил защото иначе коврите не ги отразяват ! В америка пък си искат и насърчават покупката на американски тръкове и как няма да паднат глобалните продажби !
    Иначе правят мн. здрави и практични автомобили, но пазара е странно нещо ! Сега се питат, къде грешат, но точен отговор няма просто трябва да са гъвкави според регионалните пазари и техните особенности !

    Коментиран от #8

  • 5 гост

    17 8 Отговор
    Консуматорите са склонни да преглътнат имидж, евтина изработка или азиатски дизайн на цената на доброто съотношение цена/качество. Но Хюндай стигнаха почти до цените на немските коли и то на ФВ, защото Шкода, Сеат, Опел и Форд са на същите пари както корейците, а повечето им коли са с по-добър дизайн и двигатели.
    Карал съм техни коли на 5г. и честно казано хич не вървяха добре, едно Рено или Шкода са доста по-добри като динамика и според мен дизайн. Няма да се очудя ако съвсем я закъсат, защото бестселърите им са с много лош дизайн.
  • 6 Много притеснен

    16 12 Отговор
    Олеле много съм притеснен че са им паднали продажбите на хуидаи,сега няма да да мога да заспя от притеснения.във наша държава нали всичко е цъфнало и вързало а сега и проблеми със хуидаи краищата ще си прегризам вените няма как да го преживея това

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 жигитайците

    27 1 Отговор

    До коментар #4 от "4х4":

    То е ясно къде грешат - почнаха от евтини коли с що-годе някакво качество, минаха през малко по-скъпи коли с вече доста прилично качество, но вече преминават разумното ниво на цените ако ще и да задържат съотношението цена/качество. А потребителите, които ги купуват и харесват (като мен примерно) няма да дадат повече от разумната сума пари за притежание на МПС, тъй като са практични хора...
  • 9 123

    29 2 Отговор
    Не са лоши коли, ама са безумно скъпи за това което предлагат. Вземете например новия И 30, във върховата компликация, и със 'страхотния' 140 коня мощност двигател.
    Цената е като за Сюпърб, Октавия РС или 'скромен' Голф Вариант със наистина доооста по сериозни двигатели. Къде отиват, в какво се целят, за какви се вземат не знам, но са скъпи. Факт.
  • 10 закон

    24 0 Отговор
    Когато качеството падне,а цената се вдигне,продажбите силно намаляват!
  • 11 Борислав

    17 0 Отговор
    50 и нещо хиляди е i30 изложен в шоурума
  • 12 Марин

    16 1 Отговор
    Не останах доволен от сервиза и не изпълниха петгодишната гаранция.Може би не са само те така,но никога повече кола от тази марка!
  • 13 Антон

    23 2 Отговор
    Нормално да спадат продажбите. Високи цени а марката хюндай. Добре че има разни големи дистрибуторски центрове купуващи значителни количества за шоферите, та представянето им в България не е още по-зле!
    На едно от автоизложенията в София, показали някакъв санта фе май беше, на цена от 100 хил.лв. А вътре кофти кожа и мирише на лепило.
    Ало къде сте тръгнали с тези цени?
  • 14 Боли ме антената

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Много притеснен":

    Не се кори,не се притеснявай!Така както е тръгнало, скоро няма да има всезнайковци,дори и в интернет пространството....
  • 15 Язе

    12 0 Отговор
    Действително с цените прекаляват.И аз гледах на едно авто изложение Санта Фе на цена над 100хил.лв.На практика са едно и също с КИА но техните цени са малко по добри.
  • 16 GSF

    10 2 Отговор
    Е аз купих чисто ново Grand Santa Fe преди 6 месеца, 115 000 лв/с намаление 98 000 лв, ходих на тест драйв и на други модели, audi Q7, mercedes GLE, bmw X5 и Х6, range rover sport, честно казано всичките са в някакъв процент по-добри от Grand Santa Fe-то, но на двойна цена със същите екстри, и губят в съотношение цена-качество, по-здрав е корееца, няма фабрични дефекти за разлика от другите и на магистралата Grand Santa Fe е най-тих, не знам как са успяли да докарат такава невероятна тишина в купето тия Корейци, но е факт че вече си искат цената, а доста хора си живеят в миналото и ги смятат за нещо което Хюндай отдавна вече не са. Те ще наваксат де, няма страшно, но цените могат да стреснат някой който смята че най-мощния Хюндай е 45 к.с и е произведен в дупница. В интерес на истината снимах на тестваните коли номера на рамата и ги разчетох, излезе че audi Q7 /184 000 лв/ е произведен в индия, а mercedes GLE /177 000 лв/ е произведен в индонезия, викам аз за коли произведени от бедни индианци толкова пари няма да дам, уж сериозни марки а евтина работна ръка ползват, Grand Santa Fe поне е произведен в Южна Корея, от което ми стана ясно защо е по тихо в интериора макар и с по-евтини материали а и 5 години без ограничение в пробега пълна гаранция, другите се излагат още с 2+2 или 200 000 км... Защо не си вярват на техниката не разбрах. Естествено има значение дали месечната вноска ще е 1200 лв или 1900 лв, но можеше на някой германец да се спра, ама очаквах

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 мечо

    0 1 Отговор
    очите ми стават като кюфтаци като видя Хюндай,Ламборгини и рейндж Роувър!😀
  • 19 Plameni

    2 0 Отговор
    Mercedes GLE се произвежда в Америка Алабама .
    AUDI Q7 се произвежда в Словакия Братислава.
  • 20 ВАГ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "GSF":

    Комент 19 ти е написал къде се правят Мерцедеса и Аудито .Аз ще ти кажа къде се прави Санта фе-то : Таганрог-Русия и Кайро-Египет.

    Вижда се кои коли ги правят индианците ...едните комунистически индианци ,другите прегорели индианци.