28 Април, 2018 12:52 12 458 19

Skoda започва да произвежда в Германия

  • skoda-
  • vag-
  • volkswagen
Skoda започва да произвежда в Германия - 1

Част от производствените мощности на Skoda ще бъдат пренесени в германския град Оснабрюк, обяви шефът на чешката компания Бернгард Майер. Досега в завода на VAG там са изпълнявани само бояджийските работи по продукцията от Млада Болеслав, но скоро ще започне пълен производствен цикъл.

Поточните линии няма просто да бъдат преместени от Чехия в Германия. Оборудването ще бъде модернизирано, тъй като вече е изчерпало технологичния си ресурс.

Предполага се, че операцията по предислоцирането да отнеме между три и четири месеца. Производството на немски "шкоди" в Оснабрюк ще започне със Superb, а след това на конвейера ще се качат и останалите модели на чешката марка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    69 11 Отговор
    Чешка фирма собственост на немски концерн, ще произвежда коли в германски град с работници турци и араби.
    После ще се появат маркетинговите компании и статии в немски авто издания и ще ни обясняват че шкодата е премиум марка защото се произвежда в Германия от фирмата майка , която произвежда и топ парки като порше.
    В резултат шкодата ще стане по-скъпа с едно 15-20% и 1-2 год. след това ще четем статии че продажбите на шкода спаднали.
    Кой ще си купи шкода за 50-60-70 хил.лв.
    Машаллах аферим

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    49 1 Отговор
    Че Шкода отдавна не е евтин автомобил. Вземи си някой Супърб да видиш, излиза над 60 000 лв . , вярно по - базов модел можеш да вземеш и на по - ниска цена. Например Рено, вземи си най високоя клас на Рено , със всички илюстрира излиза 48 000 - 50 000 лв. За Каджар или Талисман. Шкода не е никак евтина.
  • 3 Plplpl

    25 22 Отговор
    Но си е качествена и е с евтина поддръжка
  • 4 Самоеда

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "Антон":

    Турци и араби са 10% от работниците, 20% са източноевропейци, 20 от други ЕС страни и 50% немци, ама се работи СПОКОЙНО и ВНИМАТЕЛНО
  • 5 edin bez skoda

    27 15 Отговор
    Да, бе, да. Само си мислите, че е с евтина поддръжка.
    Имах нещастието да отговарям за една Fabia, паралелно с един Citroen C3.
    Fabia-та ни разказа играта и ни изпразни джобовете, а С3-то ни донесе само радост.
    И двете са купувани от магазин в БГ, и от първи собственик, на приблизитено еднакъв пробег.
    E, нЕма такава щайга, като Skoda.
  • 6 bg fen

    26 9 Отговор
    френските коли поддръжката им е най-изгодна за средния клас май?! Мое лично мнение.
  • 7 Edin s 3 Skodi

    17 7 Отговор
    Е хайде да имам и поддържам 2 Октавии, изкарани от представителството и преди 10-на години още една Октавия 1,пак нова...и да знам колко се троши и струва и то при поддръжка само в Шкода!!! Няма по-добро съотношение цена-качество,предлагано място/екстри и надеждност в средния ценови клас от Шкода!!!
  • 8 523

    15 4 Отговор
    Инсигнията е по-евтина, ама нали било Опел, пропаднало било, нз какво било
    Аз си карам нея, пък там спорете за арабите и локацията

    Коментиран от #15

  • 9 Маталафофоро

    12 2 Отговор
    Притежавам хонда ср-в и мазда3 2007г. Тествах новия супърб във Франция. Останах силно изненадан от комфорта на возене, пространството, огромния багажник, качествените материали и сглобката. А от хондата критериите ми са високи. Изключително пъргава и безшумна с отлична работа на 7- степенната ДСГ кутия. Поръчах си такава 190 к.с. дизел 4х4 , но от България. Тук
    във Франция цената и с желаните от мен екстри е 51700 евро. В България на промоция ми излезе за 36000 евро. Така,че шсода отдавна не е евтин автомобил, но пък и качеството се е повишило на последните модели.
  • 10 ABV

    7 12 Отговор
    Кенефи за БАЛЪЦИ.....ПРЕМИУМ......ХА...ХА
  • 11 onq s konq

    9 2 Отговор
    За жалост дори в ЕС си важи поговорката "Приятелството си е приятелство,но сиренето е с пари",което в конкретния случай се изразява в СЪВСЕМ ЗАКОННОТО РЕШЕНИЕ на собственика "Фолксваген" ПАРИТЕ ЗА ЗАПЛАТИ НА РАБОТНИЦИТЕ ДА ОСТАВАТ В ГЕРМАНИЯ...
  • 12 Салам Алеко

    3 4 Отговор
    От по-горните коментари, едно разбрах! "Пази боже", събираш пари за да си купиш кола, и в един момент ако се окаже че е събирана, събота след 15:00 или понеделник преди 9:00, значи късмета ти е изневерил здраво!
  • 13 Choki

    6 11 Отговор
    Те като се качиха в тези SUPERB-и маи си повярваха,че са се качили в AUDi A6 или тея с Koдияка в Q 7...

    Коментиран от #14, #16

  • 14 123

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Choki":

    Е, че нямат общо, нямат, ама я извади нова А6 от салона и покажи фактурата! Двойно задвижване, автомат, адаптивно окачване, лед , кожи и 200 коня мотор. Ще хлъцнеш, като видиш 6 те цифри. Всичко е пари, а имиджа още повече.
  • 15 ГостЪ

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "523":

    Инсигниата и едно към едно алфа 159 . Първата поне .Произвеждат се в един завод от едни хора .
    Колата е супер просто за инфо .
  • 16 Daada

    7 9 Отговор

    До коментар #13 от "Choki":

    Много си прав
    тези с шкодите мислят че карат ауди
    всъщност шкода ги разбирам до 25-30 макс 32-33 хил.лв. - бюджетен автомобил без претенции за марка имидж и т.н.
    колко трябва да си изкуфел да си купиш наточена шкода за 70-80 хил.лв.
    същата история като хюндай
  • 17 Гост1418

    10 4 Отговор
    Карам нова шкода, втора година вече! Колата е супер здрава, надеждна и СТРАШНО евтина за поддръжка на фона на другите марки в България. Казвам го, защото далеч не е първия автомобил, който купувам от магазина. 200 хил км колата не е мръднала/ купувана от шкода в Германия/ Моля Ви който не е компетентен, нека не се изказва неподготвен!
  • 18 гост1418

    3 3 Отговор
    Октавия за 65 хил е колата и трябва да си разумен, а не изкофял за да ги дадеш един пътни само да караш
  • 19 Българина

    2 2 Отговор
    Смятайте какво бъдеще я чака дойчланда, щом там ще произвеждат по евтино от чехия.... Черно маймунско арабско бъдеще, ще има емиграция към ИЕ съвсем скоро