5 Май, 2018 09:00 27 916 20

Една кола за всякакви нужди

  • truck expo 2018

За бизнес превозвате стока, през уикенда – пътешествие със семейството

Една кола за всякакви нужди - 1

Лекотоварните автомобили вече не са това, което бяха. Един пикап може да бъде едновременно товарен, за да занесете стоката до магазина си, а вечерта да се превърне в семеен, за да отидете с приятели на приятно за Вас място. Новата политика в този сегмент дава лукс и многофункционалност.

Една кола за всякакви нужди

На предстоящото изложение TRUCK EXPO 2018, което ще отвори врати от 7-ми до 9-ти юни на летище „Лесново“, лекотоварните модели на FORD, ISUZU, MITSUBISHI, PEUGEOT и VOLKSWAGEN са се подготвили да променят представите Ви за този вид автомобили. На практика един пикап може да бъде едновременно товарен и лек автомобил, според целта на конкретното пътуване. Например Mitsubishi L200 е със заоблен силует и динамичен външен вид, а доказаната в рали Дакар система за постоянно задвижване на четирите колела (4WD) и по-високият просвет улесняват придвижването по всеки терен. Големите сгъващи се странични огледала са конструирани така, че да имат ниско челно съпротивление, като същевременно осигуряват необходимата видимост при наличие на товар в задната част на автомобила.

Определят Mitsubishi L200 като съчетание на универсален спортен товарен автомобил (SUT) с комфорта и повишената проходимост на автомобилите от типа SUV, но и типичните за един истински пикап характеристики на автомобил, подходящ както за работа, така и за екстремни пътувания далече извън града. Експонатът, който ще видим на TRUCK EXPO 2018 е 2.4 DI-D, 154 к.с., шестстепенна механична трансмисия, с ниво на оборудване Intense. Той е със 17“ алуминиеви джанти, кожен мултифункционален волан, кожен скоростен лост, цветната камера за заден ход, сензори за смрачаване и дъжд, система за стабилизиране на прикаченo ремарке, система за предупреждение при напускане на лентата на движение (Lane Departure Warning) и др.

Една кола за всякакви нужди

С много улеснения за водача, нов дизайн, многофункционалност и комфорт на летище „Лесново“ ще дойде и новият Volkswagen Crafter (Volkswagen Crafter 35 Kasten дълга база 2.0 TDI), разработен в тясно сътрудничество с професионалистите, които ще го ползват. Серийната мултиколизионна спирачка, задни врати с ъгъл на отваряне 270°, функция за аварийно спиране в градски условия и над 15 асистенти при шофиране - за регулиране на дългите светлини, при потегляне по наклон, при страничен вятър, електронната стабилизираща програма и много други, го правят един от най-удобните и функционални лекотоварни автомобили. Не случайно новият Crafter бе удостоен с титлата Международен ван на 2017 година от експертно жури от 24 държави.

Когато говорим за функционалност и удобство, VW ще предизвика посетителите на Truck Expo с още един лекотоварен автомобил - Transporter Бордови 4MOTION BlueMotion Technology 2.0 TDI. Ще го видите с товарна платформа с алуминиеви странични стени, напълно разгъваеми и със заключване. Можете да пренесете с един курс товари с площ от 4,2 кв.м. и същевременно да се възползвате от изключителната икономичност на този автомобил – той изразходва едва 6,8 л/100 км гориво извън града и 8,2 л/100 км при градско шофиране. Комфортът за водача също е впечатляващ - окачването и амортисьорите са разработени за лоши пътища, седалката за шофьора може да се регулира по височина и механично в лумбалната област, има електрически предни стъкла и огледала с отопление и ел. настройка, сервоуправление и кормилна колона, регулируема във височина и дълбочина и т.н. Всички, които работят в сектора на дребния и средния бизнес, ще открият предимствата на този вид автомобили и могат лично да опитат техните възможности в специализирания тест драйв за професионалисти - от 7-ми до 9-ти юни на летище „Лесново“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ироничен

    51 4 Отговор
    Няма универсална кола. Всичко е компромис. Един пикап върши работа, но гори двойно спрямо малолитражката и стърчи извън местата за паркиране.
    Иначе пък - три коли, три винетки, три данъка, три прегледа...
    И много зимни и летни гуми.
    Кофти.

    Коментиран от #2

  • 2 Stefko88

    36 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ироничен":

    Аз имам баничарка 4х4 . може всичко , поне повечето неща. И върши доста работа .Мога да прибирам задните седалки (,на руло) зад шофьорските и си става говарна кола. Гори нормално, данъка е 30 лв. Става за риба , за планина. Имам къща в гората и ходя често във всякакви условия дъжд сняг кал.....возията е скапана но за всеки ден е чудесна кола .

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Случаен

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Stefko88":

    Супер! Сподели моля, марката и модела, може да бъде от полза при избор!

    Коментиран от #4, #8

  • 4 666

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Случаен":

    Не е баничарка, но разгледай възможностите на Subaru Libero.
  • 5 Септик

    26 3 Отговор
    Щом няма вградена тоалетна и биде, значи не е за всякакви нужди.
  • 6 А пак

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "Stefko88":

    “Визията била скапана, но ставала за всеки ден” ??? Що за човек си, за да имаш подобни критерии?

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Поправка

    7 0 Отговор
    Горе е “возията”. Пак ме “поправиха” ненужно.
  • 8 Stefko88

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Случаен":

    Рено- Канго 2003-1600 кубика. Аз съм действащ автомонтьор и ви казвам, че колата е качествена, не е капризна , не се чупи често и е евтина от към ремонти. Окачването няма нищо общо с обикновено Канго усилено е , системата 4х4 е разработена от Нисан. Колата си заслужава. Беше на мой клиент преди да я купя и имам наблюдения върху нея от 3-4 години , кара се много около 30000 годишно като се има предвид и черен път. За евтин по-проходим семеен автомобил е чудна. Аз возя жена,две деца , куче , велосипед и багаж. Ходя с нея за дърва , за строителни материали , много са функционални гредите на тавана може да се сложи и канукаяк , греди , стъклопакети... Абе да кажа честно бях скептичен в началото , но сега мисля да го карам още дълго време. Кораво добиче се оказа и верен помощник. Иначе салона е пътнически и е "дървен" , но това е работен автомобил за малко пари. Като цена-функционалност-здравина твърдо да! Покрива нуждите ми. Има само един недостатък , който се набира на очи ако сте шофирал Рено Меган , Канго, сценик със същия двигател. Ще забележите , че 4х4 харчи повече с литър-два в града. Но това не е фрапираща разлика аз имам работа с подобни коли и го забелязвам , ако се качвате за пръв път няма да усетите разликата. Иначе миналата година бях в Гърция с нея , мисля разхода беше нормален.
  • 9 Stefko88

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "А пак":

    Возията --++ просто тъпия гсм си измисля :)
  • 10 Random

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "А пак":

    За мен самк скорост и визия.
    Другото няма значение.

    Коментиран от #11

  • 11 Random

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Random":

    самО*
  • 12 Попа

    4 2 Отговор
    Една кола за всякакви нужди - идеална е да идеш в нея по голяма нужда 💩
  • 13 Той знае

    2 5 Отговор
    Nissan Titan,Toyota Tundra -ето това са колите ,другите са компромис

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    1 0 Отговор
    Caddy 7 местна е перфетна
  • 16 Ivan S

    5 1 Отговор
    Аз съм доволен от Шкода Румстер. Сгъвам седалките и пълня със стока. Голямо разнообразие от варианти, равен под.. Универсалната кола е кошмар за данъчните, както е казал колегата за тях най-добре три коли, три данъка, три винетки... Ако пък е електрическа можеш да си приспадаш ДДС на "горивото" без излишни главоболия. Въобще елктрическа баничарка, бус или пикап е кошмар за НАП.

    Коментиран от #20

  • 17 уууу

    1 0 Отговор
    вагенистииии
  • 18 И още

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Той знае":

    Тойота Секвоя
  • 19 АЗ съм АЗ

    0 0 Отговор
    Имам Мазда МПВ. 7 местна..отделни седалки.свиват се всички.махат се навън.равен под..210 см е зад предните седалки.Обикалям Европа с 4 седалки.2 отпред.една зад шофьор.една свита в нея.зад шофьор.рез.гума.стегнати..на пода дунапрен 200 на 130 см.срязан заради седалката..Бензин газ..10 на сто..навън до 8.5 слизам
    .Прехвърляха Алпите над езерото.комо.и от Кортина д.Ампецо нагоре..2 пъти качих над 2400 м..не я напъвай.спирах .без необходимост.на 2.3 пъти.2002 г..на 160000 пише..лукс и комфорт на.добъ.широйа.има си всичко...перфектна..до 155 съм вдигал.има и по мощни.има и дизел.моята е 122 к..2000 см3..дадох 5000 лв за нея преди 1.5 г.всичко си е наред
  • 20 ДВГ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ivan S":

    Щот ако е ДВГ не можеш??????