Last news in Fakti

9 Май, 2018 14:09 10 863 7

Dacia Lodgy става SUV

  • dacia-
  • lodgy-
  • suv
Dacia Lodgy става SUV - 1

Автомобилните производители, следвайки модните тенденции и търсенето, все по-често започват да се отказват от производството на класически миниванове. Последният подобен ход беше от страна на Peugeot, които преобразиха своите миниванове в псевдокросоувъри.

Подобна стъпка обмислят и румънците от Dacia. В германските медии се появи информация, че моделът Lodgy ще претърпи радикална промяна и ще се превърне в седемместен кросоувър с дължина от порядъка на 4.6 метра. Преобразеното Lodgy ще се прави на нова платформа. Предаването на момента обаче ще е само към предните колела.

Тя ще е познатата ни от Clio 5 и Captur 2 база, обозначена с индекс CMF-B. Немците дори назовават двигателите, с които ще се оборудва преобразения миниван. Те ще са бензинови 1.6 (115 к.с) и 1.2 (турбо, 125 к.с.), както и добре познатият ни 1.5-литров дизел с две мощностни версии - 90 и 110 к.с. Предполагаемата цена за новата Dacia Lodgy SUV ще е 13 000 евро. Появата на модела се очаква през 2020 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мур хан

    41 5 Отговор
    Евала, браточки, само така - напред към растящ пазарен дял. А ние - напред към лапането на мухите, защото в България и през следващите 5 века няма да има автомобилостроене за вътрешния пазар /поне/...
  • 2 Анонимен

    4 3 Отговор
    Всичко е добре но клапаните все още се регулират а на новите бензинови двигатели се маха всмукателният колектор а това са 2 часа работа.
  • 3 Random

    10 17 Отговор
    Дърта френска техника сглобена от тъмно-зелени...
    Не, мерси.
  • 4 трансформър

    1 4 Отговор
    а мини купър всъщност става оптимус прайм... чак толкова безвкусен не съм.. мерси
  • 5 Иве

    8 2 Отговор
    Много си е екстра за нова кола, па ти бегай с кредита на горубляне.
  • 6 Боляр

    0 6 Отговор
    SUV пък с предно....само французин може да измисли подобна глупост....
  • 7 Нямам комплекси

    9 0 Отговор
    Много си е хубава колицата.За тези пари е супер.Евтина поддръжка,надеждна и изпитана техника.Новото си е ново.Сто пъти по-добре от някой изтърбушен "премиум"