Last news in Fakti

9 Май, 2018 17:46 6 934 28

BMW M5 постигна 7:38.92 на Ринга (ВИДЕО)

  • bmw-
  • m5-
  • f90-
  • нюрбургринг

Новото BMW M5 F90 завъртя обиколка на Северната дъга на "Нюрбургринг" за 7 минути и 38.92 сек. в тест на немското сп. Sport Auto. Зад волана на баварския суперседан е бил редакторът Кристиан Гебхард, който има опит в изпробването на автомобили в "Зеления ад", но не е професионален пилот.

Постижението на новата M-петица е малко по-слабо от това на Panamera Turbo, която постигна 7:38 преди почти две години и изравни резултата на Lexus LFA, Nissan GT-R, Ferrari 458 Italia и Gallardo LP 570-4 Superleggera. Няма съмнение обаче, че "баварката" може да се справи доста по-добре в ръцете на професионалист.

Поне няколко секунди по-бърза ще бъде и модификацията M5 Competition с мощност 625 к.с., занижено със 7 мм окачване, по-агресивни настройки на шасито, по-твърди пружини и още куп доработки. Най-бързият сериен модел на "Нюрбургринг" в момента е Porsche 911 GT2 RS (991.2), което постигна 6 мин. 47.25 сек. миналия септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бемве

    10 3 Отговор
    Стаа!
  • 2 ХАХА

    14 37 Отговор
    НЯКОЙ ДА Е ЧУВАЛ ЗА Porsche 956 6:11:13 Min 1983 ГОДИНА ТЕЗИ М-КИ НЕМОГАТ ДА ДОГОНЯТ ДОРИ ТОЗИ РЕЗУЛТАТ КОЙ Е ПРЕДИ 35ГОДИНИ ЕТО ОЩЕ ФЕКТИ
    Nissan GT-R 7:08:68 Min 2012ГОДИНА
    Porsche 911 GT2 RS 6:47:3 Min 2017 ГОДИНА

    М-КАТА Е ПРЕХВАЛЕНА НО НАЙ-ДОБРИТЕ ВЕЧЕ ГИ ЗНАЕТЕ КОЙ СА!

    Коментиран от #4, #10, #28

  • 3 бмв

    19 4 Отговор
    Супер време за семеен седан с непрофесионален пилот.Една кола не е нужно да е свръх бърза за да е добра.Ако беше толкова напомпана и бърза пък щеше да има повече износвания.
  • 4 Никой

    41 5 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХА":

    А ти да си чувал, че има такава тънка разлика между шосеен луксозен седан и състезателен болид от Група С? Лично за мен, не знам какво толкова са важни тези времена, и без това повечето такива коли се карат на правите аутобани с 250, а за да изтискаш всичко в завоите от 2 тона 4х4 кола с 600 коня си трябват сериозни умения и гащи. По-важно е дали наистина е забавна и едновременно комфортна. Ама все пак, от е28 насам само М5ци се използват за ринг такси, което си е показателно. Ако искаш максимално представяне без компромиси ще си вземеш 911. Ако искаш кола с двоен характер - М5 е емблемата в този клас.

    Коментиран от #5

  • 5 ХАХА

    5 27 Отговор

    До коментар #4 от "Никой":

    Ако беше така защо тестват там м-ката защото няма значение ли има дори то да е малко всички ходят там дали са седани,купета,супер коли и.т.н те си ги мерят там а м-ката не е сред най-добрите мозаците ви не бачкат мн ако нямаше смисъл нямаше да го правят УМ ЦАРУВА УМ РОБУВА УМ ПАТКИ ПАСЕ !
  • 6 Steks

    7 1 Отговор
    Някой да знае/помни guilia-та колко направи (не се заяждам) просто помня че и тя беше дала доста добър резултат пък е също седан (да знам че е от по нисък клас)

    Коментиран от #7

  • 7 Алфа

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "Steks":

    7:32 e Алфата така че БМВ има още да помпа :)))

    Коментиран от #11

  • 8 Spec b

    4 0 Отговор
    Добра машина и най-накрая и авд?:)
  • 9 Антон

    13 5 Отговор
    Супер е БМВ-то, и не само това.Всички!
  • 10 Поршето

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХА":

    Нищо лошо не мога да кажа за Пореден. Но сравняваш супер коли, които може да ги ползваш само за кеф. С Мката, хем имаш практичен всекидневен автомобил, хем можеш да си правиш кефа.
  • 11 Steks

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа":

    Вероятно с професионален пилот може да бутнат някоя друга секунда ама май няма да успеят да стигнат Алфата

    Коментиран от #12, #19

  • 12 Алфа

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Steks":

    А ти как мислиш дали не са се опитали?

    Коментиран от #13

  • 13 John Doe

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа":

    Ако бяха опитали, то щеше да се знае. На тази писта нищо не обягва. При опити за направа на рекорд трасето се затваря за цял ден. Папараци снимат постоянно, просто щеше да се знае, че са правили опит. А аз си мисля, че ако ще се прави опит за рекорд, то той би бил едва сега след появата на компетишъна и въпреки това съм скептично настроен. Съмнявам се вобще от BMW да мислят да се конкурират с автомобил от клас "E", с такъв от клас "C". Aко ще се конкурират с алфата, то по-логично е да го направят със следващата си m3-ка.

    Коментиран от #14

  • 14 Алфа

    19 0 Отговор

    До коментар #13 от "John Doe":

    За съжеление и това състезание се опорочи.
    Надпревара за сериини автомобили се превърна във пълен фарс.
    Ходят със сликове със Roll Cage със обезкостен интериор, със лимитирани бройки само за да се признае рекорда, със специални споилери настроени за тази писта и какво ли не.
    Не случайно Ферари просто им каза баста също и на драгаджиите колата се превърна във секунди, изкормиха и душата.
  • 15 жалко

    5 7 Отговор
    браво, време е да го видим за колко ще мине околовръстното ринг в софия преди да се катастрофира в някоя инвалидка
  • 16 жалко

    6 1 Отговор
    старта е ринг мола на моста ще го засичаме как се справя срещу gls, gle, gls, ggg о ескласата на бай-иван майстора дето ремонтира гореспоменатите на далавера
  • 17 Да да

    8 21 Отговор
    Тежка е диагнозата БМВ!!! Буквално преди часове разбрах защо бръмчат и не вървят! Губели по 18 % от мощноста от двигателя до колелата! Причината е модерната схема с двигател отпред и задно задвижване! Участието на БМВ в ВРЦ ще бъде запомнящо! Ще спечели рекорда за най-бързо излизане от тресето,най-много излезли коли от трасето,както и за най-много последни места !!! И понеже знаят че са безспорни шампиони ,те изобщо не участват там!!! Зимата БМВ е много подходящо за такси. Разстоянието от 2 км.на брояч ще бъде поне 5-6,ако изобщо стигне де!!! Абе кола мечта!

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да да":

    Момче младо,не са ли те учили като не знаеш какво да кажеш (напишеш) по добре замълчи! Защото ще изглеждаш по интелигентен, и никой няма да разбере колко си глупав! Моля те обясни ни какъв опит имаш с автомобилите ,колко от тях са били БМВ ,от колко години си шофьор (ако имаш книжка) и какъв автомобил притежаваш и управляваш сега! А тези шеги със зимната обстановка в България и автомобилите със задно задвижване не са много оригинални, защото ние в България имаме толкова страшна и люта зима че сигурно Бели мечки се разхождат тук!
  • 19 Геро

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Steks":

    Ако ти сложат алфата и бавареца пред теб да избираш, коя ще си вземеш?:))

    Коментиран от #21

  • 20 Радко

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да да":

    Ти си толкова умствено ограничен, че ако те върнат в 3-ти клас ще си на поправителен поне по 5 предмета.
    Остави колите, БМВ и подобните им на хората които могат да си ги позволят и карат, нямаш потенциал да разсъждаваш по темата.
    Купувай си вестник Шок и се мятай на тролея!
  • 21 Трифон

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Геро":

    Хахаха
    Ако не трябва да плаща ще вземе БМВ то, ама поне знаем, че безплатен обяд няма ще вземе Алфата щото струва колкото гумите с джантите на БМВ то...

    Коментиран от #23

  • 22 Shumahera

    6 1 Отговор
    Пораснети малко, понатрупайте опит зад волана, и ако можите да си я позволите ще разберете коя е най добрата кола
  • 23 Steks

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Трифон":

    Горе долу така излизат нещата :D Алфата съм я виждал на живо красива е безспорно новата 5ца на БМВ не съм но и тя ще е УАУ ама за там ти го каза само гумите не мога да си позволя хаха
  • 24 Интересно

    0 4 Отговор
    Някой знае ли защо BMW нямат Supercar защото аз знам

    Коментиран от #25, #26

  • 25 John Doe

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Интересно":

    Ами да, аз знам. Понеже без супер спортни автомобили вадят времена с които вкарват доста от суперкарите в малкото си джобче. Я вземи m4 gts - виж колко супер спортни автомобили има с по-слаби времена на ринга. Явно са решили да дадат шанс на съперниците, като не вадят на бял свят супер спортист със синьо-бяла емблема.
  • 26 Няма смисъл затова

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Интересно":

    Не правят защото без суперкар бият всичко апак представи си ако направят такъв няма да има конкуренция замисли се малко не случайно Mclaren F1 са му избрали двигател от BMW
  • 27 Top Gun Maverick

    6 0 Отговор
    Не мога да разбера всички този негативизъм към марката от хора нямащи реален досег с нея, особено пък с такива коли. Какво цитирате времена на Нисан ГТР като въпросното време нито знаете с каква версия е, нито въобще каква е тази кола. Едната кола има една цел, другата друга и обединява възможно най-много неща. Всеки да си кара каквото си поиска, но не умаловажавайте постиженията на различните производители.
    Желая ви да си купите всичките по една такава и да говорите тогава колко е скапана и бавна докато я карате по пътищата.
  • 28 Изключвател

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХА":

    Г-н разбирач, GTR говориш не е обикновен такъв, а Нисмо с бая подобрения, а на всичко отгоре това време е поставено от модела Нисмо 2015-та, та не знам каква 2012-та говориш все едно за серийния 550 коня, който е. На всичко отгоре да сравняваш тази кола с два тона лимузина е малко смешно. М-ката е къде, къде по-комплексната кола, нейната идея не е да бие наред на пистите колите направени за двама човека, които дори багаж не могат да носят, а след 200 км. преход имаш усещането, че нещо в гърба ти не е като хората. БМВ нямат з ацел да има суперкар, ако искаха да са го направили. Когато бяха във Ф1 двигателите им винаги бяха най-мощните, през годините доста суперколи са използвали двигатели от тях като до ден днешен Макларън Ф1 се счита за една от най-добир суперколи в цялата история. Просто едни хора имат за цел едни нещша, други имат различни, а някои хора пък си умират да оплюват всичко хубаво.