Last news in Fakti

10 Май, 2018 17:11, обновена 11 Май, 2018 08:26 52 239 170

Легитимни ли са българските катаджии?

  • кат-
  • документи-
  • легитимност
Легитимни ли са българските катаджии? - 1

Отговор на този въпрос ни дава читател на Факти, който ни изпрати едно видео, публикувано във Facebook. От него става ясно, че документите, удостоверяващи самоличността и служебното положение на пътните полицаи са с отдавна изтекъл срок. Водачът логично задава въпросът: "Как да си дам личните документи за проверка, при положение, че вие сте с нелегитимни документи?" Вижте видеото и споделете становището си по въпроса в коментарите по-долу.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    288 24 Отговор
    УжасТ. Каквато държавата, такива и полицаите. Много добре, че медии като мобиле разкриват такива нередности. Следващият път и аз ще им поискам документи.
    P.S. А пък да не говорим колко нискоинтелигентни и неграмотни са БГ полицаите. Направо са безпомощни. То се вижда от видеото.

    Коментиран от #105, #110, #116

  • 2 Милиционер

    39 293 Отговор
    Тоя е гледал много клипове от Путландия, там има доста такива които се заяждат с полицаите.

    Коментиран от #8, #89, #103

  • 3 евала Закова ги !

    325 15 Отговор
    "Ама вие не сте полицаи!" мухахахаха Абсолютно е прав не са легитимни-факт! Ако той кара с изтекла книжка, преглед или гражданска, ще го глобят !!! По тая логоика вски закъсал за пари може да си изработи една полицейска карта и униформичка и да си спира наред !
    И да го бяха глобили, щеше да падне в съда понеже 'кви са тия ?
    И как се заяждат на дребно за "каране на габарити" е това е на Борисов "превенцията" !!!!

    Коментиран от #44

  • 4 водач на мпс

    276 14 Отговор
    След като полицията е с нередовни документи , смятам , че е редно всички глоби на водачи на мпс да бъдат анулирани . В противен случай излиза ,че полските пазачи също могат да пишат глоби и да вземат книжки на шофьорите .
  • 5 Гост

    130 4 Отговор
    Welcome to Bulgaria!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ами

    128 3 Отговор
    при министър старшинка,кво искош?!
  • 8 Yes

    60 10 Отговор

    До коментар #2 от "Милиционер":

    Имаше в YouTube канал на 1украинец с хиляди такива видеота.Караха си просто за са се дразнят с милиционерите и по едно време взеха да им палят колите на пичовете които качваха видеота.
  • 9 Driving pleasure

    133 11 Отговор
    По закон нямаха и право да пресичат пътя обаче редовно нарушават и спират коли от двете страни...

    Коментиран от #129

  • 10 Dani

    103 18 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ ... пожелавам да ни гърбят по-яко
  • 11 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    192 8 Отговор
    На мене, ако на талончето за ГО или на това за Технически преглед ми пише, че са валидни до 2016г, а в момента сме 2018, то тогава ще бъда глобен, защото нямам валидна гражданска и технически преглед и съответно нямам право да се движа по пътищата. Следователно и въпросните катаджии нямат право да практикуват професията си, докато не им бъдат подновени свидетелствата. Освен това държавата трябва да направи справка на абсолютно всички фишове и актове издадени от 2016г. до сега, за да се провери дали те са били издавани от хора, които не са имали необходимите лицензи и компетенции. Съответно всички глоби, издадени от такива служители трябва да бъдат отменени и да се върнат парите на хората.

    Коментиран от #49

  • 12 Дам

    300 13 Отговор
    Бях загубил вяра в българските граждани, най-накрая поне ЕДИН човек с елементарна гражданска култура, който не навежда глава безропотно пред пълното безобразие, което ни залива... Евала на човека, че си потърси правата.
  • 13 Алфонсо

    44 264 Отговор
    Двамата полицай спокойно могат да му заведат гражданско дело на този господин, за това, че ги снима без тяхно съгласие. Заложено е в конституцията на република България. Има издадена министерска заповед на министъра на вътрешните работи, в която е описано кои стикери са валидни и кои не. Господина да я потърси и запознае с нея.

    Коментиран от #21, #26, #35, #62, #78, #95, #101, #165

  • 14 Ха де

    223 12 Отговор
    Никакво дело не могат да му заведат, защото полицаите са на обществено място в ролята си на длъжностни лица, а не частни лица или върху частна собственост. Човекът ги направи за смях, но най-лошото е, че държавата действа незаконно и няма последици никакви.

    Коментиран от #91, #100

  • 15 Не глеам таувизия

    160 8 Отговор
    Божеееей, мъъъка и тия се подиграват ежедневно с нормалните хора и се напикават като видят черен джиб и не го спират дори да кара по тротоара...
  • 16 Алфонсо

    20 137 Отговор
    Това, че са на обществено място и в роля на длъжностни лица, важи за официални медии и то след оповестяване за извършване на снимки. В случая спокойно могат да си потърсят правата по съдебен път.

    Коментиран от #23, #96, #131

  • 17 КурТи

    84 6 Отговор
    Алфонсо, не се издавай.

    Коментиран от #22

  • 18 Милиционер

    40 197 Отговор
    Много ербап обаче целия трепери, това си е живо заяждане и то точно като на клиповете които е гледал в Ютуб.
    Пита юнакът: причина за спиране, и чака отговор. Абе отворко, в България могат да те спрат и проверят без причина, така е по закон. Това да не ти е любимата пРоссия?
    Ииии къде му е продължението след като се обади на 112 ? няма да го видите, нито да го чуете отворкото повече. Насран му задника и тръгва да се заяжда като си мисли че си отстоява правата. Глобата за невключени къси светлини или дневни такива ще си я отнесе като куцо пиле домат. Габаритите не са нито къси нито дневни светлини, това са светлини за престой в тъмната част на денонощието.

    Коментиран от #43, #55, #92

  • 19 Лост

    112 12 Отговор
    Браво! Направо им бръкна отзад! Кеф

    Коментиран от #36

  • 20 неук

    120 7 Отговор
    изтекла валидност = НЕвалидност
  • 21 я пак я пак !?

    183 14 Отговор

    До коментар #13 от "Алфонсо":

    Може и да може да му заведат дело за снимане обаче забравяш, че в случая тези двамата не са полицаи, чаткаш ли ???? Нелигитимни са и като какви, ще му заведат дело, като "съвестни граждани, които упражняват контрол на пътя" ли ??? Не ме разсмивай, аман от пишнан"адвокатчета", като теб, затова сме на такова дередже !

    Коментиран от #24, #125

  • 22 Алфонсо

    15 104 Отговор

    До коментар #17 от "КурТи":

    Какво да се издавам. Аз съм юрист и съм печелил такова дело преди време. Казусът тук е не толкова до самото снимане, а до разпространението на видеото. Но всичко се решава в съдебната зала, ясен регшамент няма, всичко е в това, кой как ще тълкува закона.

    Коментиран от #73, #112, #137

  • 23 тъпчо

    142 10 Отговор

    До коментар #16 от "Алфонсо":

    длъжностно лице си , ако си с редовни служебни документи
    ако ли не , си непознат гражданин , който се разхожда по пътя преоблечен като катаджия

    Коментиран от #25, #111

  • 24 Алфонсо

    8 78 Отговор

    До коментар #21 от "я пак я пак !?":

    Като хора, снимани целенасочено, без това да е ясно показано от снимащия с действия или думи, а след това материала разпространен в интернет пространството. Нека си потърсят правата, не се знае съдията как ще го тълкува.
  • 25 Алфонсо

    25 84 Отговор

    До коментар #23 от "тъпчо":

    Документите им са напълно редовни, валидни са стикерите от 2016г, има издадена министерска ъза това, лично съм се интересувал, защото е свързано с работата ми. Каквото и да умувате, вината е в управляващите, не в служителите,че стикерите им са стари.

    Коментиран от #27, #38

  • 26 Макс

    93 6 Отговор

    До коментар #13 от "Алфонсо":

    Ало, а мен като ме снимат да не съм си дал съгласието
  • 27 Майор Костов

    114 5 Отговор

    До коментар #25 от "Алфонсо":

    Министерската заповед е подзаконов акт и не може да коригира срока на действие на картите, който е определен със закон, но това е сложно за милиционери.

    Коментиран от #66, #114

  • 28 пурко

    75 3 Отговор
    ужаст това е наглост спрямо нас те ни се подиграват
  • 29 Виго

    45 6 Отговор
    Абе ако си адвокат или шефче с връзки можеш да си търсиш "правата",ако си редови гражданин направо си го отнесъл,все ще намерят за какво,после ходи па се плачи
  • 30 Виго

    65 6 Отговор
    Иначе Евала на тоя вуичо !
  • 31 Гост

    78 8 Отговор
    Евала на човека.
  • 32 Любопитно

    36 88 Отговор
    Следващият път, когато господинът е жертва на грабеж или побой, нека да потърси помощ от полицаи, които имат нов стикер и дано да намери такива, защото досега няма.

    Коментиран от #37, #79

  • 33 Полицай

    29 89 Отговор
    То когато си некомпетентен е така. Чудя се как не са ти напълнили джобовете с актове. Това е осуетяване на полицейска проверка и неизпълнение на полицейско разпореждане. Стикерите от 2016г. са обявени за валидни до 2018 в Държавен вестник.

    Коментиран от #140

  • 34 Гост

    86 6 Отговор
    Некомпетентни са полицаите,защото не знаят,че стикерите им са с удължена валидност!
  • 35 Asheron

    68 9 Отговор

    До коментар #13 от "Алфонсо":

    Пич, за теб няма ли психиатри?
    Ако са ти изтекли сроковете за документите ти си Никой.
    Освен това ако не ги беше снимал никой нищо няма да направи по въпроса.
    Предполагам че си полицай, за да вземеш другата страна. Аз управлявам МПС с документи че съм си платил глобите, при положение че веднъж вече съм ги представим на длъжностните лица и те не са ме отбелязали в системата. Отново ли да ви съдя? Не ви ли омръзна да ми плащате?
  • 36 Отговорът

    66 3 Отговор

    До коментар #19 от "Лост":

    Като дойдат полицаите след обаждането му на 112, да не се окаже, че и техните служебни карти са с стикер от 2016.
  • 37 lava

    83 5 Отговор

    До коментар #32 от "Любопитно":

    Не думай! Досега няколко пъти съм търсил помощ от полицията - окрадоха ми апартамента, пребивали са ме вечер и съм звънял като свидетел на нередности. А сега познай, колко пъти е имало резултат! Имаш право на 3 опита.
  • 38 Мечо ПАчката

    54 5 Отговор

    До коментар #25 от "Алфонсо":

    Върху лицевата страна на служебните карти, в десния долен край, ежегодно се поставя контролен холограмен стикер. Видът на контролния стикер и редът за поставянето му се определят със заповед на директора на дирекция "Човешки ресурси" - МВР.
    Раздел IV.
    Ежегодно, не през година две!
    Четете повече,колеги!

    Коментиран от #41

  • 39 THE GHOST

    17 71 Отговор
    Искам да се обърна до господина, който е заснел видеото и да му кажа, че полицаят не е такъв, защото има служебна карта, а защото е назначен на тази длъжност съгласно ЗМВР. Служебните карти и знаци са за да се легитимира с тях. Това, че валидиращият стикер на картата е изтекъл не означава, че служителят е изгубил правомощията си ли че картата е неистинска. Този господин определено е решил да се прави на много знаещ законите, но не е попаднал на полицай. Ще задам следния въпрос: Защо, след като се съмнява в легитимността на полицая не го провери? Да погледне имената му и да се обади в съответното РПУ? Сигурно защото не е негова работа. Ами ако не е полицай, значи извършва престъпление по чл. 274, ал.1 от НК.

    Коментиран от #42, #68, #121, #147

  • 40 БАЙ ГАН4О

    54 1 Отговор
    Абе тъпанари звънял съм на 112 и нищо,не се надявайте на помощ от там
  • 41 Костинброд

    42 2 Отговор

    До коментар #38 от "Мечо ПАчката":

    Държавен вестник бр.82 Да,нали за това приеха това "ежегодно".Да се печатат стикерите,но всичко е по фактура,а стикери нема.Защо да има,като няма кой да проверява!
  • 42 Гост

    105 4 Отговор

    До коментар #39 от "THE GHOST":

    Значи,ако съм взел шофьорски изпит,но книжката ми е изтекла,мога да си карам спокойно,защото съм шофьор и мога да се легитимирам с изтекъл документ!Хайде първо полицаите да започнат да спазват закона!

    Коментиран от #69

  • 43 Smqh

    52 2 Отговор

    До коментар #18 от "Милиционер":

    Едва ли могат да го глобят за липса на фарове. Няма никъде (или аз поне не зная ) дефиниция точно определяща кои светлини са дневни и кои не. И при положение че човека е пуснал някаква светлина докажи че не е дневна. На доста габаритни крушки и ангелски очи пише че стават и че са достатъчно силни и за дневна светлина което не зная по какъв критерии е написано и дали е правдоподобно въобще.
  • 44 Тоя Дядка е много тъп. 😀

    9 35 Отговор

    До коментар #3 от "евала Закова ги !":

    Габаритите били дневни светлени. 😀А ако ползвам джобно фенерче дали ще го признаят. 😀
  • 45 Полицай

    12 11 Отговор
    До коментар 39 от THE GHOST
    Той най вероятно не си е тръгнал без акт по ЗМВР но няма продължение на клипа 😁
  • 46 vdv

    51 2 Отговор
    Браво на човека!!!
  • 47 vasik atanasova

    70 4 Отговор
    КАК СЕ ПРАВИ НА ЛУД
    ВИКА КАКВО ДА ВИ ПРЕДСТАВЯ
    ЕВАЛА НА ТОЗИ ВЪЗРАСТЕН МЪЖ
    ЧЕ ГИ СЛОЖИ НА МЯСТО И ДВАМАТА
    ЧОВЕКА СИ ЗНАЕ ПРАВАТА
    ТАКА ТРЯБВА И НИЕ ДА СИ ЗНАЕМ ПРАВАТА
    НЕ ДА НИ ПРАВЯТ НА ЛУДИ
  • 48 Kompira

    66 2 Отговор
    Мн се изкефих на този пич, всеки трябва да си знае правата, иначе ни правят на идиоти постоянно..
  • 49 vasik atanasova

    6 34 Отговор

    До коментар #11 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

    НЕ САМО ЩЕ ТЕ ГЛОБЯТ
    НО И ЩЕ ТИ СВАЛЯТ ТАБЕЛИТЕ И ЩЕ ТЕ СЪДЯТ
  • 50 Мартин

    39 3 Отговор
    Не са виновни господата, назначили са им някое поставено лице за шеф и няма кой да свърши шефската работа...
    Иначе господина много добре се защити, тези рутинни проверки са голяма досада - поне вече го няма онова заяждане, ами всичко си протича нормално, поне аз не съм имал случай да ми се намеква нещо или да се търси под вола теле.
    Уж ги бяха забранили тези рутинни проверки, от тогава всеки ден и час полицаите са в някаква акция и дефакто, под някакъв предлог се правят рутинни проверки нон-стоп.
    Крайно време е да ни сложат по един GPS в рег. табели и по един видео регистратор на таблото, а полицаите да се заемат с престъпността, а не с пътищата.
  • 51 Валя

    45 3 Отговор
    А бе и от МВР са пуснали некви тролове тука ,много модерно нали....
  • 52 Ммм даааа

    14 27 Отговор
    Липсата на стикер от текущата година не изкарва ченгетата извън закона. Те са полицаи по силата на договор и заповед, с която са назначени на съответната длъжност. Казусът е същият като с изтеклата "книжка" на Каролев. Той си е шофьор, но с изтекъл документ. За последното отнесе глоба. В случая картите на ченгетата не са невалидни, а липсва само стикерът, който е един вид презастраховка срещу лъжеполицаи. Ако тези бяха такива, клипчето щеше да приключи в самото начало. Интересно ми е как се е развила сценката по-нататък.
  • 53 Колю

    37 0 Отговор
    АЛФОНСО .Публикувано във факти.бг: Нека си потърсят правата, не се знае съдията как ще го тълкува." -- За колко ще го тълкува ? Тъй като си юрист знаеш кой е проводника и колко в лв. или еу. са необходими за тълкуването. Всичко започва от вас / без главна буква /.
  • 54 Някой

    32 2 Отговор
    Вижте маркировката и полицаите те спират на такова място
  • 55 Гадина

    33 2 Отговор

    До коментар #18 от "Милиционер":

    Не е страх това Милиционерче, адреналин е.
  • 56 Иаз да кажа

    48 4 Отговор
    Може някога да са били полицаи, да са напуснали ( или да са ги уволнили ) и до не са си върнали документите и униформите.
  • 57 Някой

    36 2 Отговор
    Направо нямам думи нали полицията ни пази а никъде другаде няма да ви спрът на такова опасно място на пътя има си отбовки и паркинги ченгеджийска работа
  • 58 КОЙ

    9 64 Отговор
    По логиката на тоя дъртак,ако на мен ми е изтекла личната карта,то тогава аз не съм човек?!Е какво съм тогава бе чичка?

    Коментиран от #63, #107

  • 59 Гого

    9 14 Отговор
    Преди да пишете глупости, погледнете Инструция 8121з-582. Там е каьано докога са валидни.
  • 60 Гого

    7 11 Отговор
    Преди да пишете глупости, погледнете Инструция 8121з-582. Там е каьано докога са валидни.
  • 61 Гост

    45 2 Отговор
    Никъде в света не можеш да използваш документ с изтекъл срок.Даже и в Путландия.
    Дръж здраво приятел,ти си прав.
  • 62 Никой

    36 1 Отговор

    До коментар #13 от "Алфонсо":

    И аз неискам да ме снимат по пътищата ама ме снимат и кво те са на работа уж неможем да запишем как си вършат работата така ли
  • 63 тъпси

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "КОЙ":

    Да точно така,много весело и забавно нали?
  • 64 stoew

    54 4 Отговор
    каквато даржавата такива и полицаите ,ПОГЛЕДНЕТЕ ИМ ЛИЧНИТЕ КОЛИ НЯМАТ ВЕНЕТКИ НЯМАТ СТИКЕР ЗА ПРЕГЛЕД НЯМАТ СТИКЕР ЗА ЗАСТРАХОВКА ОАЧЕ ИМАТ КОЛЕГИ И ВЛАСТ
  • 65 filo

    3 41 Отговор
    Естествено, че полицаите са легитимни, щом са служители на МВР
  • 66 Щирлиц

    42 2 Отговор

    До коментар #27 от "Майор Костов":

    Хаха!Браво!Alfonso се изпоти под фуражката.За него Министерската заповед си е заповед.Щом Министърът е наредил,кви закони,кви Конституции-всичко е точно!
  • 67 Флиртка

    41 1 Отговор
    Аре нема кво да се джавкате,това със снимането си е вид обществена информация щом става въпрос за органите на реда и всеки опит за цензура трябва да се обяви за саботаж,ние данъкоплатците имаме пълното право да знаем за какво плащаме
  • 68 The gohst rider

    28 3 Отговор

    До коментар #39 от "THE GHOST":

    Яяя,началникът на РПУ-то се включи в чата!Браво Началник!
  • 69 THE GHOST

    12 30 Отговор

    До коментар #42 от "Гост":

    Примера ти не е точен. "Шофьорската книжка" не случайно се нарича "Свидетелство", т.е. свидетелсва, че отговаряш на законовите изисквания за да управляваш МПС. Когато то изтече, не можеш да докажеш, че отговаряш на тези изисквания. Предполагам знаеш, че когато СУМПС изтече и искаш да го подновиш, трябва да представиш някои документи - че не страдаш от някои болести и не си психясъл. В тази насока е и съдебната практика - ако управляваш МПС с изтекекло СУМПС, съда приема, че си неправоспособен водач. Служебните карти не са свидетелства, а документи за легитимация и нямат срок на валидност. Ще ти дам един прост пример: Ако един полицай изгуби служебната си карта, ще го накажат и ще му издадат нова, но няма да го карат да се явява отново на конкурс и да минава обучение, защото си остава полицай.

    Коментиран от #70, #75, #98

  • 70 Гост

    30 2 Отговор

    До коментар #69 от "THE GHOST":

    И това означава, че те знаят това и без да искат крият с пръстче срокът на валидност на документа?!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Виждам

    23 3 Отговор

    До коментар #71 от "Тъпаци":

    Използваш доста често думата "чичак" сега и в предишните си коментари.Затваряй вече компютъра и отивай да почиваш!Свободно!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 dan

    49 0 Отговор
    Преди 3 години на старата кола имах монтирани ЛЕД светлини които бяха в съответствие със закона.Двама полицаи ме спряха заради дневните ,и поискаха да ми спрат колата от движение защото трябвало да мина техно тест.Направо онемях.Накарах го да ми покаже в Закона за движение по пътищата по кой член точно ще ми спре колата,и почна филма.Бъдете убедени че го отваряше за първи път.След 15 мин ровене из закона,им писна и ме отпратиха по живо и здраво.Може би има 10-15 % можещи и знаещи полицаи.Другото е талаш.
  • 75 Учуден

    37 0 Отговор

    До коментар #69 от "THE GHOST":

    И защо според теб държавата плаща от нашите данъци за отпечатване на холограмни стикери върху служебните карти.на които е отбелязан срок на валидност?
  • 76 Коментар

    33 1 Отговор
    Днеска ме спряха.на Малинов в София.
    За 30лв. Фото фиш преди 2мес.
    Ми взеха Книжката Талона.
    И ми спряха колата от движение.
    ОК.
    ТАКИВА СА ЗАКОНИТЕ.
    ПИТАМ А "ШВЕДИТЕ"КОЙТО КАРАТ БЕЗ КНИЖКИ И БЕЗ ПРЕГЛЕДИ И ГРАЖДАНСКА.
    КОГАААААА🚔.ИЛИ ЕЛЕКТОРАТА НЕ СМЕЕТЕ?
    ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ ПОЧУСТВАХ ДИСКРИМИНИРАН.

    Коментиран от #90

  • 77 Гого Шопо

    2 2 Отговор

    До коментар #71 от "Тъпаци":

    На тебе така ли ти сипааа акъло.?
  • 78 Уес

    27 0 Отговор

    До коментар #13 от "Алфонсо":

    Това за снимането не ми е много.Ок никой няма право да снима друг без неговото съгласие това го разбирам а как се тълкува следното положение-Автомобил с постоянно работещ видеорегистратор и катаджията го спира и попада в обсега на камерата?Не е ли същото,като да минеш в обсега на камера на магазин например?Аз така го тълкувам ти,ако си наясно пиши
  • 79 патил

    30 0 Отговор

    До коментар #32 от "Любопитно":

    Крали да ми какво ли не ,и магазина са обирали и колата ми тарашиха и още крадене на стока от склада.Винаги завършва с поканата да се подпиша , че се прекратява разследването срещу неизвестен извършител.
  • 80 Todik

    10 1 Отговор
    За това говоря от дълго време да се учи ЗДП а по-важно административната част а що се отнася до безпризорните спиранки и гавра с водачите на момента върховния закон на държавата ни е в помощ но трябва видео а що се отнася до документите достатъчно е показванепрез предното стъкло иначе рискувате за станете заложник нанеграмотни планове запасяване се с време щото тея са наложи и общуването ще е дълго и рушвет не давайте забравих КОНСТИТУЦИЯТА е нашия помощник и защитник от тея
  • 81 Георги Петков

    13 15 Отговор
    Тука много ме радва когато има полицейски теми. Всякакви хора коментират (дуят ребра) и ако ги слушаш, ще си кажеш, че сме нация от революционери и бунтари, но деиствително след всяка публикация хора като Гого Шопо и цялата сбирщина се качват в евтиничката си количка, чинно си слагат коланчето, пускат си светлините ( щото 20,00 лева са си пари) и се прибират в панелките. И така до следващия клип на някой безработен който търси 5 минути слава и внимание и отново в коментарите ставаме “мъже”. Тук вече заприлича като разговор между другари от казармата - разказват се велики истории, но никой не си прави труда и въпроса дали са верни, достатъчно е да звучат интересно

    Коментиран от #84, #87, #102

  • 82 ПЕЮ

    22 1 Отговор
    колкото са легитимни изборите с 1000000 мъртви души
  • 83 Todik

    16 0 Отговор
    На обществено място няма забрана а що се отнася до куките то службата е прозрачна и се предполага че няма какво да крият когато са на СЛУЖБА може и герои на Тубата да стават и колкото са по-тъпи толкова повече парички ще усвоява блогера така че снимане у дома без разрешение да кое дава право на куките да снимат точно това общественна място
  • 84 Todik

    17 1 Отговор

    До коментар #81 от "Георги Петков":

    Опитай един път да говориш с куки пред камера ще останеш изненадан колко са адекватни и експедитивни
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Гост

    4 14 Отговор
    Стикера, който е залепен означава, че тогава му е издадена/преиздадена служебната карта, а не че не са валидни картите.
  • 87 българин

    19 1 Отговор

    До коментар #81 от "Георги Петков":

    не е баце така - вкл. халогени и редовно ме глобяват при това изкл. автоматични режими щото пешо каишника няма да ми купи оригинални или скъпи ламби като изгорят ! - и в нормални страни водача си преценява в какви условия какви светлини да има независимо от разпоредбите и никой не е пъдар като нашите хрантутници да рекетират данъкоплатците!
  • 88 Прокопий

    31 0 Отговор

    До коментар #85 от "Мунчо":

    Незаконни полицаи ни искат документи на базата на някакъв закон. Какъв е този незаконен закон? И някои казват, че нищо не зависело от тях, а от началниците им. Ами да излязат началниците им и да проверяват документи. Как обикновения гражданин може да разбере, че не е жертва на фалшив полицай?
  • 89 Бълкарин

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Милиционер":

    А ти гледаш клипове от минетландия
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Юрист

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ха де":

    Прочети чл. 32, ал. 2 от Конституцията!
  • 92 Пенсионера

    23 2 Отговор

    До коментар #18 от "Милиционер":

    То и милиционера също трепери сега, всичите активе написано от тях може да станат невалидни

    Коментиран от #97

  • 93 Човек с евтина количка

    23 2 Отговор
    Само на цар Бойко в държавата може да има такива простотий!
  • 94 Бирио

    3 4 Отговор
    Aлоооооооо 112 ли е.? ПОМООООООООЩ. ПОМОЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ.. ПОМООООООЩ...
  • 95 гошо

    32 0 Отговор

    До коментар #13 от "Алфонсо":

    Заповедта на министъра не може да променя,отменя,или противоречи на Закона...И,ако,както подозирам,номера на значката съответства на номера на очевадно невалидното удостоверение,служебна карта,то тогава реално всеки може да си направи и значка..човекът е прав...закона е за всички...
  • 96 Гражданин

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "Алфонсо":

    Глупости! Я да си доучиш!
  • 97 Гражданин

    21 0 Отговор

    До коментар #92 от "Пенсионера":

    То може да се окаже, че и заплати са получавали за неправомерни действия!
  • 98 Марин

    17 1 Отговор

    До коментар #69 от "THE GHOST":

    По-безсмислени съждения, не съм срещал! Имам чувството, че сте от системата!
  • 99 Va60

    26 1 Отговор
    Ченгетата направо не знаеха що става.Накефих им се на тъпите физиономии.
  • 100 Бай Миле

    3 12 Отговор

    До коментар #14 от "Ха де":

    Ноооооо, след като са нелигитимни, това значи , че не са длъжностни лица и господина няма право да ги снима без тяхно съгласие 😁😂🤣
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Вес

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Милиционер":

    Кафе видя заяждане бе?
  • 104 Анонимен

    10 0 Отговор
    Със скрити камери Господари на ефира защото търсят да покажат на всички вас какви нередности има?
    А тези закони измислени от някой направиха ли ви човеци и по-добър живота ви?
    С глобите и законите ако не се постига желаното явно тези,които работят в различните институции,но вземат заплати за несвършена работа се оказва,че крадат от народа,а от това следва да си зададем въпроса-Аз ако не си върша работата ще получа ли заплата за това?
    Кой е лудия в случая,този който яде баницата или този,който му я дава?
  • 105 Plovdiv2

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    Според обнародвана на 15 март в "Държавен вестник" инструкция за определяне вида, условията и реда за издаване и ползване на служебните карти в МВР обаче "поставените върху служебните карти контролни холограмни стикери за 2016 г. могат да се ползват до 30.06.2018 г." Това означава, че полицаите са представили легитимни служебни карти на шофьора, както и значки...
  • 106 Big dick

    4 30 Отговор
    Тоя палячо да отиде някъде на запад и да откаже да си даде документите на полицията ...ще е по очи на земята с белезници,ще яде бой до насиране и ще е пешеходец поне 2,3 години.

    Коментиран от #144

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 санчо

    4 12 Отговор
    Този човек не е чист българин. Вероятно български турчин. По говора си личи. Ако беше българин, щеше само да хленчи.
  • 110 Жжжж

    3 19 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    Този чичка е невеж. Полицейската значка е напълно достатъчна за легитимация на полицейски орган съгласно ЗМВР.

    Коментиран от #163

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Koill

    19 0 Отговор

    До коментар #22 от "Алфонсо":

    До колкото виждам, човекът си снима от колката, която се води частна собственост и никой не може да му забрани каква техника да си включва и изключва, защо тогава HD камерите поставени на огледалата на колите и които снимат нарушители по пътищата са законни?
  • 113 Joro

    21 3 Отговор
    Много полицаи явно коментират тук, щом изкарват господа полицайте ча са законни със изтекали карти 😂😂😂
  • 114 Чаво

    3 9 Отговор

    До коментар #27 от "Майор Костов":

    Да, това е административен акт, но той не противоречи на основния закон! Граждани, не четете, не сте и длъжни, има юристи, които четат, за да ви взимат парите после, защото сте прости и затова не се изказвайте, като лаици!
  • 115 Неграмотници

    4 15 Отговор
    Четете законите бе неграмотници, нелегитимно в на баба ви хвърчилото...отдавна си излезе в държавен вестник този казус. Пък пробвайте да съдите ще в забавно, ха-ха-ха.
  • 116 Неграмотници

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    Теб като те чета, колко си грамотен :)
  • 117 Марио

    16 0 Отговор
    Задължителен тест за Интелигентност за цялата полиция!
  • 118 ГОРД европейски гражданин

    21 2 Отговор
    Аз мога ли да публикувам в държавен вестник , че срокът на изтеклата ми книжка се удължава с още 10 години?
    И дали след публикацията би следвало всичко да е наред?!
    Предполагам , че не би трябвало да има проблем!
    Убеден съм , че преди всяко дежурство полицаите четат държавен вестник както и всеки съвестен гражданин който
    очаква да бъде проверен от полицай с изтекли документи на които срокът е удължен след публикуване в държавен вестник.
    Това трябва да се обясни и на пребиваващите в България чужди граждани.
    п.с. Може би последното изречение беше излишно, защото това вероятно е нормално във всяка цивилизована държава.
  • 119 Ники

    18 1 Отговор
    Такива са служителите, защото в цялото министерство назначенията са по широбаджанашка линия,правят се фиктивни конкурси.Кадрите са им едни тъпи говеда,завършили спорното училище с среден 3.Масово са абсолютно правно и общообразователно неграмотни.Почти всеки на когото са му писали фиш или акт му е било трудно да разчете какво пише.Те дори не са чели закона за МВР.
  • 120 Батко

    4 17 Отговор
    Много лаици в този сайт. Има министерска заповед за валидността на стикерите. А прочетете я пак тогава пишете кой е лигитимен и кой не. Палячовци!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Трифонов

    7 4 Отговор
    На всички коментатори - псевдо юристи, дето са се изказали тук в подкрепа на тези лумпени, псевдо блюстители на реда, ето ви един съвет... безплатен. Възползвайте се, защото много рядко ми се случва да раздавам такива:
    Една от най-дразнещите черти на юристите се състои в склонността им самоцелно да демонстрират познанията си над закона... Което е изключително смешно в 99% от случаите, защото всъщност в огромната си част, те не знаят абсолютно нищо за закона. Тъй като по принцип всяка тема има и юридически аспект, а голямото мнозинство от юристите в България, са хора с изключително ограничена обща култура и познания в която и да било област от икономическия, културния или обществено-политическия живот на обществата, те се впускат в безпринципно словоблудстване над юридическия аспект на поставената тема, макар никого от дискутиращите тя да не го занимава, демонстрирайки, както схематичните си и повърхностни познания над закона, така и липсата на каквито и да било други такива. В резултат от безспирното говорене, дразнят всички и се очертават като... дървени философи без грам интелектуално покритие.
    Ето защо - давайте си мнението и съветите само тогава, когато ви ги искат и, по дяволите, започнете да спазвате Наредбата за минималните размери на адвокатските възнаграждения, че ми писна от мишки, дето само подбиват цените и опропастяват съдбата на хората!!!
  • 123 Цар Вул

    24 1 Отговор
    Не мога да разбера защо някой хора тук защитават"НЕРЕДОВНОСТТА" на т.н.полицаи!!Бил ги снимал "неправомерно",ами те "правомерно "ли са го спрели!!Нямаш "дукимент"и с какво правно основание ще ме спираш?А онзи полицай с подкупа сниман с 20 кинта,защо не осъди този дето го снима?А?К,во ш,кайте?Айде такива с по два леви крака одете по десния тротоар и не ни учете как да си защитаваме прават!!!
    Аман от отворковци!!!
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Райт

    5 11 Отговор

    До коментар #21 от "я пак я пак !?":

    Напротив полицаи са картите са валидни до 30.06.2018 с разпоредба на министъра.Можеха да го арестуват дори.
  • 126 filo

    4 11 Отговор
    Полицейските карти нямат срок, просто стикерите които се лепят на тях се подменят през определен период и в случая вероятно става въпрос за някакъв технически проблем, което не значи, че тези хора не могат да си вършат работата, за която са назначени. Легитимността не се определя от някакъв стикер, който утре може и да го няма изобщо, а от ръководството на МВР.
  • 127 Гост

    3 1 Отговор
    Човек си но подлежиш

    на глаба
  • 128 Българин един

    7 5 Отговор
    СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНИТЕ И СИ ВЪРШЕТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА,А ТЕЗ СЕЛСКИ ТАРИКАТСКИ НОМЕРА НЕ МИНАВАТ, ЗАЩОТО ЯВНО НЕ ПОЗНАВАТЕ ЗАКОНА !
  • 129 Бенц

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Driving pleasure":

    Да така е, затова онзи в Пловдив си намери майстора...
  • 130 Луда държава

    14 3 Отговор
    Всичко казано от водача заснел клипа е вярно, както съм съгласен и с повечето коментари на колегите от форума. По-интересен за мен обаче бе малоумния начина, по който се обясняваха и гънаха тези "полицаи" пардон милиционери. После искат пари, привилегии и бонуси. И как да ги уважаваш?
  • 131 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Алфонсо":

    Но те са с не валидни документи
  • 132 Държава за пример

    12 3 Отговор
    Няма как държавата да е нередовна и да иска от гражданите, те да са редовни!.
  • 133 Шофьор

    11 4 Отговор
    МВР е над закона! Уникална държава.
  • 134 Юлияна Николаева

    2 8 Отговор
    Според обнародвана на 15 март в "Държавен вестник" инструкция за определяне вида, условията и реда за издаване и ползване на служебните карти в МВР обаче "поставените върху служебните карти контролни холограмни стикери за 2016 г. могат да се ползват до 30.06.2018 г." Това означава, че полицаите са представили легитимни служебни карти на шофьора, както и значки.

    Коментиран от #142

  • 135 спрете да се оплювате

    3 4 Отговор
    Естествено, че на някого ако са му изтекли документите като срок на валидност, това не значи, че той не е жив, не е без права или "легитимен". Ако на някого от вас му е изтекла книжката като срок на валидност подлежи на административно наказание - глоба, но е правоспособен водач. Някой ако си загуби личната карта / паспорта и го прегазите, значи ли, че не не сте направили нещо нередно, щото са му изтекли документите на валидност? Вземете плюещите да се образовате поне малко - винаги е от полза да имаш знания, а че почти всички полицаи са с големи пропуски в знанията си за правото и нормативните документи е безспорно.
  • 136 Скапани ченгета

    9 1 Отговор
    Мръсни печалбари с тлъсти задници и шкембета, само как да свалите кожата на шофьорите! Паразити гнусни и ненужни, трябва в затвора да ви го напъхат всите!
  • 137 хаьаьаьа

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "Алфонсо":

    Пълна глупост каза та нали ние им плащаме заплатките а те трябва да се отчетат пред нас ,господари на ефира постоянно са в затвора,а до колкото дали си печелил такова дело това е до колко са ти връзките в България познавам хора който са прави и са съдели и накрая са ги усъждали за това,че са прави ,закони в тази измислена страна няма

    Коментиран от #169

  • 138 Рекет

    12 0 Отговор
    Нека има глоби , няма проблем щом нарушаваме законите! Но да се возя в колата и да ми искат книжката , като пътник за проверка и ако имам неплатени глоби и ми я вземат , това си е ЗАКОНЕН РЕКЕТ!!! НА ДНЕШНО ВРЕМЕ ПОЛИЦАЙ ДА СИ , С ТЕЗИ ГЛОБИ СОЛЕНИ , СЕ ПЪЛНИШ С ПАРИ ЗА НУЛА ВРЕМЕ
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 гражданин

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Полицай":

    полицай я кажи ако аз карам или друг със изтекла гражданска или книжка какво става ? и защо плащаме граждански аз 15 години плащам граждански а не съм ги ползвал редно ли е ?
  • 141 Титре

    7 3 Отговор
    Евала на човека, колям кеф! 👍👍👍👍
  • 142 Титре

    3 2 Отговор

    До коментар #134 от "Юлияна Николаева":

    Ами да можеха и да се обосноват! Пък ако пише:валидно до2016....... значи....
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Титре

    4 1 Отговор

    До коментар #106 от "Big dick":

    Тоя чичка ни отваря очите, на нас-заспалите граждани! Пък за друтото имате право!
  • 145 Титре

    4 1 Отговор
    Тоя чичка ни отваря очите, на нас-заспалите граждани! Пък за друтото имате право!
  • 146 000

    8 0 Отговор
    тогава за какво са стикерите- да лапат фирмите които ги пе4атат
  • 147 дабеда

    10 0 Отговор

    До коментар #39 от "THE GHOST":

    значи като ми изтече книжката ми не загубвам правомощията за управление решено е няма да я подновявам
  • 148 Жорко

    1 7 Отговор
    Дали този господин, който си знае правата, ще е толкова активен в снимането и публикуването, ако го спре полиция в някоя друга държава?

    Коментиран от #158

  • 149 БРЕЙ

    5 9 Отговор
    КОЛКО ПРОСТ НАРОД ИМАЛО ? КВИ ГЛУПОСТИ КОМЕНТИРАТЕ,СЛЕД КАТО НЕ СТЕ НАЯСНО СЪС ЗАКОНИТЕ !? ТОЗИ ГЛУПАК СЕ МИСЛИ ЗА ВЕЛИК НО Е ТЪПО ПАРЧЕ ! НЯМА НИЩО ВЯРНО В ИЗЦЕПКИТЕ МУ,ВЗЕМЕТЕ СИ СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, ЧЕ СОЛЕНИ НАКАЗАНИЯ ВИ ОТЧАКВАТ !
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Консерватор

    4 1 Отговор
    Навсякъде, където иам държава, министъра си заминава...
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Иво

    7 2 Отговор
    Човекът е абсолютно прав. ЗАКОНИТЕ СА ЗА ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Това, че живеем в абсурдистан не означава, че хората, които знаят как да си търсят правата, не трябва да го правят!ЕВАЛА - ако всички бяхме такива, тая измет дето ни управлява отдавна щеше да е потънала в забвение...
  • 155 Лост

    8 1 Отговор
    Излезте малко из Европа и вижте отношението на полицията към гражданите, повтарям гражданите, не престъпниците! Любезни и винаги готови да помогнат.
  • 156 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    10 3 Отговор
    Българските полицаи не са легитимни, тъй като 90% от тях са с кореми, които стърчат с 5 мин. преднина пред тях. Това може ли да са полицаи? Колко процента от тях ще покрият към днешна дата, физическите изпитания, които са полагали едно време, за да влязат в школата на МВР?
  • 157 знаещ

    3 6 Отговор
    много простаци и незнаещи хора в този интернет.На полицаите документите са редовни тези стикери ги измислиха бюрократите от ГЕРБ.По закон никъде не е указано че служебните карти трябва да имат стикер за съответната година.Като не изпълняват разпореждане на полицаите и пречат да си вършат работата по закон трябва тарикатите да бъдат задържани за 24 часа и да им се съставя АУАН.Полицаи вършете си работата и мачкайте малоумните тарикати

    Коментиран от #159

  • 158 Todik

    1 1 Отговор

    До коментар #148 от "Жорко":

    Жорко в други държави такъв проблем няма селфи можеш да си правиш с полицай във униформа и да се шегуваш също не е забранено разговаряме се пошегуваме се малко политика и приятен ден с усмивка без обида
  • 159 Todik

    2 0 Отговор

    До коментар #157 от "знаещ":

    За преатестация ченге чувал ли си за ченгета обяснявам прехода от милиция към полиция се осъществява чрез атестация сиреч изпит какво има под фуражката с една дума те народа знаят че под фуражката ПАВЕ има но действащите не искат да го проумеят не може със земеделско образование да заемаш длъжност която те задължава да общуваш с шуманоиди сиреч човеци
  • 160 Todik

    2 0 Отговор
    За преатестация ченге чувал ли си за ченгета обяснявам прехода от милиция към полиция се осъществява чрез атестация сиреч изпит какво има под фуражката с една дума те народа знаят че под фуражката ПАВЕ има но действащите не искат да го проумеят не може със земеделско образование да заемаш длъжност която те задължава да общуваш с хуманоиди сиреч човеци
  • 161 Стефан

    2 5 Отговор
    Някой отгоре не си е свършил работата с тези карти... наистина много тъпа ситуация за полицаите.

    Но да не си говорим глупости за светлините!
    Не е вярно, че няма такова понятие като габарити!
    Чл. 70 е достатъчно ясен за всичко, и самото понятие в случая не присъства в изречението, именно защото има други две: къси и дневни. За тях също е обяснено какво точно представляват и какви са изикскванията.
    През деня габаритите изобщо не са видими и не вършат работа за ал.(3)

    Полицайте в случая знаят, че габаритите не стават, но явно не могат да се аргументират.
    Този късен комунист и хитрец на дребно също знае, че гази лука, но за него тези неща са по 5 или дори 10лв. на година за нова крушка, харчат ток, пък и на всичкото отгоре и гориво...

    Иначе си е водил записки на целия закон, за да се опитва да шикалкави мишока!
    Такива като него има много.
    Бъдете добри и разумни шофьори.
    ЗДвП е достатъчно добър, но не и контрола.
    Контрола на пътя завиди от всички нас!

    Коментиран от #162

  • 162 Съседа

    7 0 Отговор

    До коментар #161 от "Стефан":

    Стефане от коментара ти се усеща че и ти или си полицай или държавен служител. Ти би ли си хранил детето с продукти на които срока е изтекъл преди две години? Това е България пробутват ни храни, лекарства а сега и полицаи с изтекъл срок на годност. Не искам да давам още примери защото никой не взема мерки, и коментарите са излишни
  • 163 Коментар

    4 2 Отговор

    До коментар #110 от "Жжжж":

    Ти да не се намираш 1843г.В Устърн
    ЛЕГИТИМИРАНЕ С ЗНАЧКА
  • 164 Пако

    4 0 Отговор
    Този сутрин в предаване по телевизията защитник на полицайте каза, че срока на картите им е удължен до юни 18г. на 15.03.18г. От 16г. до тази дата значи са били нелигитимни. Това не означава ли, че и актовете, които са подписвали са нелигитимни!?
  • 165 Като домакин

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Алфонсо":

    Снима вътре в колата си! Това, че двама обикновени граждани, облечени в униформи му досаждат, е техен проблем!
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Коментар

    1 1 Отговор
    Стефан го е казал много точно .Браво
  • 168 Гост

    0 2 Отговор
    Според мен изтеклия стикер не означава ,че полицаите са нелегитимни.За изтекла лична карта не ти отнемат гражданството ??
  • 169 Коментар

    0 1 Отговор

    До коментар #137 от "хаьаьаьа":

    Ти ли им плащаш заплати ,или си избрал определена партия която да решава за кое колко и как ?
  • 170 1312

    1 0 Отговор
    Мишотини, с униформата е мъж иначе никой. ACAB