Last news in Fakti

11 Май, 2018 10:44 16 312 44

Путинмобилът отвътре

  • кортеж-
  • aurus-
  • senat-
  • владимир путин

В руския еквивалент на Facebook ВКонтакте се появиха снимки на интериора на новата лимузина на Владимир Путин. Изображенията са публикувани от RCI News (Russian Cars Industry News) и показват арматурното табло на седана Aurus Senat и няколко варианта на оформлението.

Автомобилите от проекта "Кортеж" имат някои специфични особености. Екранът на мултимедийната система, например, не е сензорен. Освен това липсва възможност за синхронизация със смартфон, за да се изключи риск от теч на информация.

Самият интерфейс също е крайно лаконичен. Простите менюта са предпочетени, за да не се налага шофьорът да се лута из безбройни настройки. Приборният панел е дигитален, но дизайнът имитира аналогови циферблати с едри цифри. Комбинациите за оформлението на интериора са три:

Черна тапицерия от напа, декорации от палисандрово дърво, мъхест килим и алкантара
Кремава тапицерия от напа, декорации от маслиново дърво, мъхест килим и алкантара
Оранжева тапицерия от напа, декорации от африкански орех, мъхест килим и алкантара


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бульбаш

    69 19 Отговор
    Първата и втората са наистина добри. Без излишен кич,без крещящи детайли и доста стилно...Добре се е получило.

    Коментиран от #3

  • 2 onq s konq

    26 52 Отговор
    Краднали са от Х5

    Коментиран от #5, #12

  • 3 Ььььььь

    54 16 Отговор

    До коментар #1 от "Бульбаш":

    Сега като излезат форумните експерти и започнат да плюват,ще видиш ти един стил. Нищо че не са се качвали на кола-освен на 30- годишните си бараки.
  • 4 Глупчо

    18 14 Отговор
    Тоя с цигулката на телевизора,не е ли приятелчето на Путин, който е три пъти по богат от Пол Макартни?
    Като цяло статията е много полезна!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Dhjfrthhg

    23 53 Отговор
    Жалка имитация с детайли от бмв мержедес а отвън почти пълно копие на ролс. Жалка гледка.

    Коментиран от #7, #22

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мигел

    23 32 Отговор
    На обработените с фотошоп снимки изглежда супер и няма как да е иначе все пак "Путинмобила" е реплика на Ролс от пред и на Бентли от зад ,но не как изглежда е проблема на Руските коли ,а колко време работят без повреди!Всички помним "супер танка" се повреди след 2 километра ,не случайно новата "супер кола" я караха само 200 метра!Според мен возенето на Путин в тази щайга е рекламен трик за да пробват да ги продават на патриотично настроените олигарси иначе не вярвам интелигентен човек като Путин да замени Пулмана който сега ползва за тази Волга!Който веднъж е пробвал вратна пържола,не можеш да го накараш да яде борш!

    Коментиран от #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Темиме дарий

    18 32 Отговор
    Кормило като на чавдар скоростен лист тип кол за домати централна конзола като трактор всичко е грубо едро и ...абе немам думи язък за похарчените милиарди...да беха си карали чаиките и тва е
  • 12 БатП

    16 13 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Не разбирам минусите на коментара ти. Цялостното оформление на интериора страшно наподобява този на БМВ след 2006. Чисто обемно и позиционно е 90% копие.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ники

    12 17 Отговор
    Цяла декада ли им трябваше да я сътворят? Изкопирано от тук, откраднато от там и с двигател на ПОРШЕ. Руските флагчета на предния капак да не излязат китайски? :-)))) А краш тестове минала ли е , че руската инженерна мисъл е пословична. Да не заглъхне като оная Лада Гранта?
    https://www.youtube.com/watch?v=FprS5DJnfF0
  • 15 Аааа

    18 3 Отговор
    Хайде сега да ни покажете тръмпмобила ...
  • 16 Распутин

    24 17 Отговор
    Има доста изкопирани детайли и от Range Rover. Това е поредния соц Франкенщайн. Копи и Пейст на това и гепи и пейст на онова, което им е харесало в стоката на "пошлите" западни концерни. С други думи, нищо ново. Както обикновено - откраднато от "студените капиталистически" условия на ЕС и сделано в "топлите другарски" социалистически условия на СЕСЕСЕРЕ.
  • 17 morski

    10 6 Отговор

    До коментар #8 от "Мигел":

    Явно е че си близо ди техниката като магаре до космоса
  • 18 гост

    6 11 Отговор
    В момента Лада бележи добри продажби основно, защото вече почти не е Лада, а Рено на изгодна цена. Вся бягат уж от западното, но реално повечето неща са им копие с леки промени. Един богаташ дали ще се спре на тази кола пред възможност за С класа на същата цена? Вероятно не, защото патриотичност и показност се разминават като богатите държат повече на второто.
  • 19 taa pa

    12 12 Отговор
    москалите като се напъват да пръднат да не вземат да се насерат? интересно ми е как точно ще сделкат кола без да използват западни патенти за почти всичко извън ламарината.
  • 20 вижся

    12 6 Отговор
    ще има ли обикновенна пътна версия на това бижу?

    Коментиран от #26

  • 21 Bingo

    12 14 Отговор
    Те ако имаха мозък да произвеждат качествени автомобили отдавна да са го направили. Това е просто един напън да се покажат пред света, че могат да са независими, но за пореден път доказаха, че им липсват качествени дизайнери в тази сфера. Да не говорим за двигателя за който ако не бяха консултирани от инженерите на Porsche още щяха да се чешат по кратуните.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пабло

    7 3 Отговор
    Не е зле,само релсата на седалката се набива на очи
  • 24 MT Гонтан

    10 17 Отговор
    Значи как се оправдава некадърноста на руското автомобилостроене- с мултимедийна система без тъчскрийн, без синхронизация с телефони поради риск от теч на информация/каи ми честно/ ... , лаконичен интерфейс , прости менюта да може шофьора да не се лута в тях /ма вии сериозно ли ? / ... как хубавичко работите за тавариш Путин . Ква му била лимузината , кви жестове правил , какво не му харесвало тцтцтцтц . Тая лимузина я четем вече 3 негови мандата и още не е готова , и никога няма да бъде . Най добре излиза да не би да има теч от инфо , и щофера да не се лута в прекалено сложни менюта , земете едно магаре , ни ши го засича радара , ни сателита , шофера ще е изключително опростен. Но който иска да кара магаре , ши тряя да се научи да му мириши пръднята мухахаха
  • 25 Расулюлах

    5 13 Отговор
    Трагедия трагедияяяя..да си беха карали онея кошове чаиките
  • 26 Медведев

    9 9 Отговор

    До коментар #20 от "вижся":

    Ще има естествено. За теб специално ще я пръснат в червен цвят , а на капака ще нарисуват сърп и чук. Мумията на Ленин ще я положат в багажника за да не скучаеш ,а по радиото ще думка казачок. КУРнелия Нинова ще ти е навигатор и ще ти налива водка Путинка.

    Коментиран от #42

  • 27 Расулюлах

    8 9 Отговор
    Има ли цитати на ленин и портрет на сталин вътре
  • 28 Хахаха

    7 8 Отговор
    От вътре всичко е ясно - смърди на КГБейски пръдни защото набиват здраво за сметка на обикновения руснак. Преди 89 смърдяха на пикня, защото управляваха грохнали старци от Политбюро.
  • 29 KOREKTOR

    8 5 Отговор
    ЗА ПОРЕДЕН И ПСЛЕДЕН ПЪТ СЕ УВЕРЯВАМ КАТЕГОРИЧНО И НЕУСПОРИМО , ЧЕ ПО-ТЪПО И ПО-НЕКАДЪРНО ПРОСТАШКО ЖИВОТНО ОТ БЪЛГАРСКИЯ РУСОФОБ НЯМА ИЛИ МАКО ИМА ТО ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯТ РУСОФОБ ТРОЛ ПЛАТЕН НАДНИЧАР НА КОЗЯШКА НАДНИЦА.

    ХВАТКАТА ДА СИ ЗАРАБОТВАТ ПОДАЯНИЕТО Е ЗНАЯТ , НЕ ЗНАЯТ , РАЗБИРЕАТ НЕ РАЗБИРАТ ОТ МАТЕРИЯТА НА НОВИНАТА ДА СЕ СЕРАТ ДЕБИЛИИ И ОЛИГОФРЕНИИ БЕЗСПИР ЗА РУСИЯ И ВСИЧКО РУСКО.

    Коментиран от #37

  • 30 Gost

    6 4 Отговор
    Глупаци стига плюете и стига сравнявате всички крадат копират. Ние българите дали можем да направим такава кол, а и бмв - то да не е по-хубаво пълен боклук
  • 31 питам аз

    2 3 Отговор
    А путкомобил или кифломобил кога?
  • 32 един от всички

    4 3 Отговор
    Такива коли (не точно като този екземпляр ,ами граждански версии) ще се произвеждат и ще се продават.Предвидени са няколко модела.По-обстойна информация четох из западни публикации,чета и западните форуми,интересът е много голям, много хора искат повече инфо,свободна ли ще бъде продажбата,или избирателно и др. въпроси. Обявена е само цената (приблизителна и средна) за една от версиите ,което е 130 000 евро.Интересът и в Русия е много голям. Всеки детайл е обявен от кой е проектиран и произведен,запомних,че скоростната кутия е 8-степенна и е от известна московска фирма. А бе,много хора ще си я купят ,то и без това руснаците купуват основно нови автомобили,а не както в България -основно втора употреба,нов внос.Така че,у нас скоро няма да се появят (поне 10-15 год. докато не се появат втора употреба, "нов внос" -:)
  • 33 LZ2018

    2 3 Отговор
    всичко в русия е копие на западна технология
    калашников, жигули, туполев...
    по-смотани са от китайците
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Спиро

    3 1 Отговор
    Ура, руснаците направиха кола - ПутинМобил.
    Сега очакваме да видим как ще се казва следващият президент, за да разберем и как ще се казва следващата кола от проекта Кортеж 2. Може би МедведМобил?
    И него ще произведат в 3 екземлляра.
    Така се управлява държава и икономика. Нещо подобно на Деспотов с частния "зоопарк" в с. Тюркмен.
  • 36 Фобрус

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "KOREKTOR":

    Даже и в статията го пише:
    В контакте - руския еквивалент на фейсбук.
    Руснаците нищо не могат да измислят. Могат да вземат нещо и да го направят по-голямо.
    Толкова.
  • 37 Образован

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "KOREKTOR":

    Кофти е да си бивш отряден председател.
    Чудя се как успяваш да заспиш вечер от мъка
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    руската икономика в деиствие.продаваш 10000 кораба с петрол купуваш части от порше и мерцедеш ,наемаш немци да ти ги сглобят и обявяваш къв велик автомобил си направил,лошото е че дори болтовете за гумите да са руски всичко отива по-дяволите.
  • 42 вижся

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Медведев":

    а дано - харесва ми как мислиш!
  • 43 vasik atanasova

    0 1 Отговор
    АМИ ДАЙТЕ ДА ВИДИМ Х..МОБИЛА ОТВЪТРЕ
  • 44 vasik atanasova

    2 2 Отговор
    МЕТЪР И ПЕТДЕСЕТ ДЖУДЖЕ НЯМА ДА СЕ ВИЖДА ОТ ТАЗИ ОГРОМНА
    ЛИМУЗИНА
    ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИ С ДРЕБНИЯ СИ ПРЕЗИДЕНТ