Last news in Fakti

11 Май, 2018 11:05 18 199 77

А легитимни ли са били катаджиите?

  • кат-
  • катаджии
А легитимни ли са били катаджиите? - 1

Вчера читател на Факти ни изпрати едно видео, публикувано във Facebook. От него става ясно, че документите, удостоверяващи самоличността и служебното положение на пътните полицаи, са с отдавна изтекъл срок.

Публикацията предизвика голям интерес у нашите читатели, а адвокат Красимира Крумова коментира казуса, като заяви, че на 23 март 2018 година в брой 26 на „Държавен вестник“ е обнародвана Инструкция № 8121з-282 от 15 март 2018 г. за определяне на вида, условията и реда за издаване и ползване на служебни карти в МВР.

В документа се посочва, че "поставените върху служебните карти контролни холограмни стикери за 2016 г. могат да се ползват до 30.06.2018-а.". След направеното уточнение обаче е логично да си зададем въпроса:

В периода от 2017 година до обнародването на Инструкция № 8121з-282 на 15 март 2018-а родните катаджии били ли са легитимни и ако не, то валидни ли са издадените от тях наказателни постановления?

А легитимни ли са били катаджиите?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Благой

    52 144 Отговор
    Вземете да спазвате правилата за движение, а "не търсете под вола теле"!

    Коментиран от #33

  • 2 Марто

    200 18 Отговор
    Аз ги спазвам, но искам и държавата да ги спазва. А докато не ги спазва ще търся не едно, а всичките телета.

    Коментиран от #17, #45

  • 3 Бичето

    109 16 Отговор
    3 месеца нямаме легитимен орган.
    Всички Глоби в този период са нелегитимни !
    ИСКАМ ДА ПАДАТ ГЛАВИ СЯ !

    Коментиран от #15

  • 4 Българин един

    54 102 Отговор
    Скапана нация сме, не се замисляме върху поведението и морала си ми все гледаме как да прецакаме системата , вземете спазвайте закона и не се дръжте , като индианци и ще живеем по добре ! АМАН ОТ ПРОСТИ ТАРИКАТСКИ НОМЕРА !

    Коментиран от #12, #48

  • 5 Валентин велев

    59 6 Отговор
    Само ниски да спазваме законите,а те?
    А

    Коментиран от #8

  • 6 Янко

    27 33 Отговор
    Наказателното постановление се издава от административно наказващ орган, не от родните катаджии

    Коментиран от #30

  • 7 Европеец

    31 70 Отговор
    Тези стикери имат отношение само към дирекция Човешки ресурси и имат за цел контрол върху служителите и носенето на карти.Полицаите се легитимират с карта или полицейски знак.Още повече имат униформи със знаци и други атрибути.Това което е направил този гражданин е осутяване на проверка и ако отиде повече ще стигне до неизпълнение на разпореждане и задържане.Просто да си дсдв документитр проверка и довижданеНека пробва това в Румъния,Сърбия Гърция.Повече няма да пробва.

    Коментиран от #9, #13

  • 8 ТАРИКАТ

    66 17 Отговор

    До коментар #5 от "Валентин велев":

    Значи институцията, която трябва да следи за спазване на закона е НЕЗАКОННА , а ние ПРОСТИЕ ТАРИКАТИТЕ трябва да сме стриктни а, Пазителю на законите ? !

    Коментиран от #10

  • 9 до "Европееца"

    48 9 Отговор

    До коментар #7 от "Европеец":

    Баце с тия глупости 'дет си изписал си толкова Европеец, колкото и Ердоган !!! Дори няма смисъл да ти ги разяснявам няма нищо да разбереш !
  • 10 ТАРИКАТ

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "ТАРИКАТ":

    Адресирано до " Един Българин" № 4
  • 11 къде са телевизиите по казуса

    69 6 Отговор
    На някой прави ли му впечатление, че иначе толкова истеричните телевизии, когато става въпрос за интернет и фейсбук "сензации" сега мълчат, като насрани ??? Страх ги е да коментират МВР или някой ги е натиснал ?

    Коментиран от #43

  • 12 qwerty

    47 9 Отговор

    До коментар #4 от "Българин един":

    Как аз да спазвам закона след като държавните служители не го спазват ? В периода от 2017 година до обнародването на Инструкция № 8121з-282 на 15 март 2018-а родните катаджии били ли са легитимни и ако не, то валидни ли са издадените от тях наказателни постановления?
  • 13 Искрев

    73 8 Отговор

    До коментар #7 от "Европеец":

    Краси Радков в ролята си на инспектор Костов полицай ли е след като има полицейска униформа??? Всеки може да си намери униформа и значка, но това не го прави полицай!!!

    Коментиран от #19

  • 14 Коментар

    73 7 Отговор
    На 10.05 ме спряха на Малинов в София.
    За 30лв. Фото фиш преди 2мес.
    Ми взеха Книжката Талона.
    И ми спряха колата от движение.
    ОК.
    ТАКИВА СА ЗАКОНИТЕ.
    ПИТАМ А "ШВЕДИТЕ"КОЙТО КАРАТ БЕЗ КНИЖКИ И БЕЗ ПРЕГЛЕДИ И ГРАЖДАНСКА.
    КОГАААААА🚔.ИЛИ ЕЛЕКТОРАТА НЕ СМЕЕТЕ?
    ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ ПОЧУСТВАХ ДИСКРИМИНИРАН.
    Днес имах среща с АДВОКАТ НЕ МОЖЕ ЗА ЕДНО НАРУШЕНИЕ ДА ИМА ДВЕ НАКАЗАНИЯ.
    ГЕРБ ТРЯБВА ДА СЪБИРАТ ПАРИЧКИ ЗА ЧЕЗ АКО НЕ Е ТОКА ЩЕ СА ПСЕВДО ГЛОБИТЕ АКО НЕ СА ПСЕВДО ГЛОБИТЕ ЩЕ СА ВИНЕТКИТЕ АКО НЕ КА ВИНЕТКИТЕ ЩЕ Е ЗЕЛЕНА ЗОНА АКО НЕ Е ЗЕЛЕНА ЗОНА ЩЕ СА ЕВТИНИТЕ РЕМОНТИ АКО НЕ СА ЕВТИНИТЕ РЕМОНТИ ЩЕ Е САНИРАНЕТО АКО НЕ Е САНИРАТЕТО ЩЕ СА ЕВРОФОНДОВЕТЕ НА НАШИ ХОРА АКО НЕ СА ЕВРОФОНДОВЕТЕ НА НАШИ ХОРА ЩЕ Е АКЦИЗА ЗА ГОРИВАТА АКО НЕ Е АКЦИЗА ЗА ГОРИВАТА ЩЕ Е СМЯНА НА ЛИЧНА КАРТА И ШОФЬОРСКА КНИЖКА АКО НЕ Е СМЯНА НА ДОКУМЕНТИТЕ И Т.Н И Т.Н СЕЩАМ СЕ ЗА ОЩЕ И ОЩЕ ЗНАМ ЧЕ И ВИЕ СЕ СЕЩАТЕ
    ВАЖНОТО Е ДА СМЕ НАЙ БЕДНИ И БОЛНИ И ДА НИ ДЕРАТ.

    Коментиран от #35

  • 15 Client

    63 9 Отговор

    До коментар #3 от "Бичето":

    Биче, 1 година и 3 месеца не са били валидни. И аз искам глави! Това е сериозен пропуск и МВР трябва да излязат със становище и ред оставки.

    Няма да търпим! Само със силна гражданска позиция може да се постигнат промени.

    Коментиран от #20

  • 16 справедлив

    14 55 Отговор
    Предполагам, че тези служители на пътна полиция с удоволствие ще продължат да си работят по ЗДвП и такива като този г-н Душев, който има някакви претенции ще си ги санкционират, а на него като не му харесва да си търси правата. Никой не му е виновен, че не знае ЗДвП и управлява автомобилът си на габаритни светлини, което е нарушение. Чудя се на служителите от пътна полиция, защо не му зададоха няколко контролни въпроса по ЗДвП и при констатация от тяхна страна на липса на знания следва да бъде изпратен на проверовъчен изпит. Ако аз бях на тяхно място и някой като този господин ми се направи на интересен така бих направил. Мисля, че доста водачи на МПС имат пропуски в знанията си по ЗДвП и доста от тях биха били изпратени на проверовъчен така, че който започне да се заяжда това ще ги чака. Пътните полицаи не би следвало да се интересуват от претенциите на този и онзи. Като имат претенции имат право да обжалват, но ще им е необходимо да се въоръжат с търпение, защото това е процедура, която се минава през съда и е свързана с време, а се предполага, че водача все пак работи някъде. Ще му се наложи да присъства на съдебното заседание и естествено пари за адвокат.

    Коментиран от #18, #22

  • 17 Бай Благой

    16 32 Отговор

    До коментар #2 от "Марто":

    Колкото телета искаш търси....само спазвай правилата и карай умно...защото живота е безценен.
    А иначе минусите на коментара ми по-горе, само затвърждават статистиката на умрелите по пътищата!
  • 18 манипулатор трол си

    50 10 Отговор

    До коментар #16 от "справедлив":

    Супер тенденциозно и манипулиращо мнение !! Подозирам, че си платен трол ? Всеки разумен, който внимателно прочете "мнението" ти, ще разбере ЗАЩО и как се опитваш да "хлъзгаш" !
    Не си "справедлив", манипулатор си, който се опитва да внуши, че по-добре да си траеш за да не губиш пари, време нерви и пр да си отстояваш правата !

    Коментиран от #24

  • 19 Европеец

    13 30 Отговор

    До коментар #13 от "Искрев":

    Законът е казал кое го прави полицай и това дали има стикер няма никакво отнашение към правата и задълженията.Просто от буря в чаша вода частните телевизии спечилиха малко пари без да имат разходи
  • 20 Гост

    32 1 Отговор

    До коментар #15 от "Client":

    Това е пропуск на огромната администрация в МВР, не на полицая които те спира за проверка. Толкова е раздута от администрация тая система че се дублират отговорности и се карат кой да свърши работата.
  • 21 бмв

    38 10 Отговор
    Да ама на вас ако книжката ви е изтекла 2016г,ще ви удрежат главата нали.Сега за КАТАДЖИИТЕ трябва глобите да са много по солени.В затвора за 5 години и 50000лв глоба звучи справедливо.Ако пък съда реши ,защо не да са и по-високи.

    Коментиран от #27

  • 22 неовца

    42 9 Отговор

    До коментар #16 от "справедлив":

    Моля те, със засилка обратно към обора, от който си излезнал. Заради такива овце като теб сме на тоя хал. Човекът си знае правата и задълженията. Ако ме спрат с винетка от 2016 ще ме съдерат, ама си карат с картите за 2016. Органите на реда са тези, които дават пример. От бръщолевиците ти излиза, че човек трябва да оставя да го тъпчат и да се примирява, без да обжалва или да се възползва от правата си, защото било трудно. Само колко е абсурдно това, че са приели Инструкция, с която да замажат немърливостта си последните две години, а някакви образи казват абе те са в правото си.

    Коментиран от #28

  • 23 The Clansman

    15 33 Отговор
    Много прости хора има в България,ама толкова прости,че чак на тях им е хубаво да са прости.Гледат си някакви фейсбук клипове,някакви пишман телевизийки и само ръсят мозъци.Сега се хванали за някакви стикери.Олигофрени тъпи.
  • 24 справедлив

    6 22 Отговор

    До коментар #18 от "манипулатор трол си":

    И как точно се опитвам да те "хлъзгам" ?
    Кое от изказването ми е манипулативно?
    Никъде не съм написал, че трябва да си траеш. В прав текс съм заявил, че след като водачите имат някакви претенции имат право да обжалват и така да си отстояват правата. Кое не е вярно от така написаното? Друг е въпроса дали ще спечелиш делото и ще отпадне наложената санкция, защото има вероятност съдът да потвърди наложената санкция и така хем ще си платиш глобата, хем ще платиш разноските по делото, хем ще платиш и хонорара на адвоката.
    А това, че ще се наложи и да отсъстваш от работа е повече от сигурно. Питам се дали твоето отсътвие ще се хареса на работодателя ти ?
    Кое според теб не е вярно от написаното?
    Не си "справедлив", манипулатор си, който се опитва да внуши, че по-добре да си траеш за да не губиш пари, време нерви и пр да си отстояваш правата !

    Коментиран от #61, #77

  • 25 бр бр

    21 4 Отговор
    не се сърдете на. човека
    милиционер е
  • 26 бр бр

    15 2 Отговор
    не се сърдете на. човека
    милиционер е
  • 27 справедлив

    11 20 Отговор

    До коментар #21 от "бмв":

    И как по точно катаджиите ще носят някаква отговорност като това за стикерите не зависи от тях?
    Много филми гледаш, ама все фантастични.
  • 28 справедлив

    9 12 Отговор

    До коментар #22 от "неовца":

    Не знам за кой обор ми говориш, защото съм гражданче, но явно на теб са ти познати тези неща.
    Както и да е сега сериозно на теб май не ти е силната черта четенето, защото ако не беше така щеше да прочетеш, че в поста си съм написал, че който има претенции има право да обжалва.
    А сега си сложи очилцата и се въни на поста ми та го прочети и после пиши словоизлиянията си.
    Крайно време е хората да не спекулират само с правата си, а да си отворят очите и да видят, че имат и задължения, но не ви стиска нали. Къде къде е по-добре да си гледаме само правата, а задълженията да са за някой друг. Ето заради такива като теб не скоро, а никога няма да се оправим.
  • 29 патриотъ

    24 5 Отговор
    Който пълзи,той не пада!Затова си ни работят както искат.Никой не е длъжен да чете държавен вестник и да знае за валидността на стикерите.След като са излезли на работа,полицаите трябва да имат валидни документи или да покажат в краен случай броя на държавен вестник,където това е написано.Що се отнася до униформата,то всеки тарикат може да я облече и да събира парички и това не е фактор,че полицая е истински.Ние в никакъв случай не бива да сме овце!Вечерно време не спирам на никакъв полицай,ако ще да е генерал,особено извън града,както много пъти са се опитвали да ме спират!А в случая си има нарушение и габаритите не са дневни светлини.
  • 30 Дам

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "Янко":

    Наказателното постановление се издава от административно наказващ орган, не от родните катаджии...

    Това е така, но този административен орган действа по препоръка на катаджиите, които в момента на извършване на проверката не са оторизирани от държавата да го правят. Това обезсмисля всякакви постановления, защото доказателствата са събрани неправомерно. Това е все едно да те подслушват незаконно - в съда ще оспорят валидността на доказателствата

    Коментиран от #32, #34

  • 31 Ха де

    15 3 Отговор
    Самото понятие "рутинна проверка" е доста широко и незнам как може да съществува като практика .... В развитите демокрации обикновено гражданите са защитени от такива безпричинно проверки, защото много лесно може да се злоупотреби с тях и държавата да превишава, когато и както реши, със правомощията си. В САЩ е нужна probable cause, за да те задържат, проверят или обискират... А не се кара наред ...

    Коментиран от #52

  • 32 справедлив

    10 11 Отговор

    До коментар #30 от "Дам":

    Катаджиите са си редовни отвсякъде. Служебните им карти нямат срок на валидност, както е при личните карти на всеки един гражданин, а тези стикери не оневалидяват картите им. Така, че спора ви е безсмислен.

    Коментиран от #55

  • 33 Коментар

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Благой":

    Когато УПРАЖНЯВА ВЛАСТТА НЕЗАКОНЕН РЕКЕТ ВЪВ ВИД НА ДИКТАТ С РАЗРЕЗ ЗАКОНОВИТЕ НОРМИ.
    НЕ МОЖЕ ЗА ЕДНО НАРУШЕНИЕ ДА ИМАМ ДВЕ НАКАЗАНИЯ
    1 ОТНЕМАТЕ СВИДЕТЕЛСТВОТО ЗА УПРАВЛЕНИЕ И ТАЛОНА.
    2 ОТНЕМАНЕ ТАЛОНА НА КОЛАТА.
    ИЛИ МУТРИТЕ СТАНАХА ПОЛИТИЦИ И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
    КАКВО СТАНА С НЕЗАКОННИТЕ ВИНЕТКИ
    КАКВО СТАТА С НЕЗАКОНОТО БИЛЕТЧЕ.
  • 34 Янко

    5 17 Отговор

    До коментар #30 от "Дам":

    Всеки един полицейски служител преди да започне работа се подписва в една книга в която след като се подпише става полицейски орган след като се е подписал няма значение дали е със служебна карта или служебна бележка още по малко значение има стикера от коя година е. Всички станаха големи разбирачи и адвокати.

    Коментиран от #36

  • 35 ГНГ

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Коментар":

    Колега, СУМПС се отнема само ако имаш неплатени ВЛЕЗЛИ В СИЛА НП, електронния фиш първо трябва да ти го връчат, имаш 1 седмица за обжалване, ако не обжалваш плащаш с отстъпка 30 % до 1 седмица.При теб случая е може би друг, връчен ти е фиша но не си го платил или обжалвал.Другият вариант е тоталната некадърност, непознаване на закона и а ла свободни съчинения тълкуване от страна на МВР служителите.

    Коментиран от #41

  • 36 Луди калинки

    22 2 Отговор

    До коментар #34 от "Янко":

    Ша откача вече... Полицаите всеки ден се подписвали в някаква книга и ставали полицаи за деня и всичко е точно....хахахаха защо съм наказан с такива хора да деля една държава....

    Коментиран от #38, #39, #42, #68

  • 37 Ха ха

    4 13 Отговор
    И да се пените и да не се пените щом са ви хванали в нарушение контрата все ще е във вас така, че колкото и да коментирате файда няма.
    Ще ви се наложи да спазвате законите колкото и да рипате. Това е. Само правата си гледате, ама май забравяте, че имате и задължения.
    Е за това има толкова катастрофи с пострадали и убити заради такива философи като повечето коментиращи тук.
    Като минете границата на БГ и карате като ..... защото ви е шубе, че там номерата ви няма да минат и те действително няма да минат, ама тук сте големи "професори" всичките и все "правата" ви някой видиш ли е нарушил.
    Докато там спазвате всички правила а тук не катастрофите няма да спрат.
  • 38 Ха ха

    2 13 Отговор

    До коментар #36 от "Луди калинки":

    Ми нямаш никакъв проблем сменяй държавата. Тук никой не те държи насила нали
  • 39 Янко

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "Луди калинки":

    Това че си некомпетентен и не правиш разлика между полицейски служител и полицейски орган си е твой проблем.
  • 40 ACAB

    14 2 Отговор
    Какво стана сега изведнъж всички станаха полицаи, адвокати, добри граждани спазващи закона. Стига глупости ясно е че по-големият процент от полицайте не им е мястото там (некадърни, неуки, физически и психически лабилни). Човека си е напълно прав да изисква !
  • 41 Коментар

    11 1 Отговор

    До коментар #35 от "ГНГ":

    ДА ИМАМ ЕРЕКТРОНЕН ФИШ НЕПЛАТЕН 30ЛВ.
    СЪГЛАСЕН СЪМ ДА МИ СЕ ОТНЕМЕ СУМПС.АЗ СЪМ ЧОВЕК КОЙТО ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ
    НО ДА МИ СЕ СПРЕ КОЛАТА ОТДВИЖЕНИЕ.
    Без ПТП.ТЕХ ИЗПРАВНА
    Е ПРОТИВОЗАКОННО
    ЗА ЕДНА И СЪЩО НАРУШЕНИЕ ДВЕ НАКАЗАНИЯ.
    ЗА
    НАСТЪПВАНЕ НА СТОП ЛИНИЯ.

    Коментиран от #50

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Коментар

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "къде са телевизиите по казуса":

    ЦЕНЗУРА🤗
  • 44 А БЕ

    4 2 Отговор
    НАЛИ СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ,НАЛИ СА НА ТРУДОВ ДОГОВОР, НЯКОЙ ТЪПАНАР ВИ ПЪЛНИ ГЛАВАТА С ГЛУПОСТИ И МУ СЕ ВРЪЗВАТЕ ! ЩО ЗА ТЪПАНАРЩИНИ СЕДЯТ НЯКОИ И МИСЛЯТ ?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ВЪЗРАСТЕН

    4 11 Отговор
    ХОРА КВИ ГЛУПОСТИ КОМЕНТИРАТЕ , АМИ НЯМА НИЩО ВЯРНО, ЧЕ СА НЕЛЕГИТИМНИ, И КАРТИТЕ СЛУЖЕБНИТЕ СА ДОКАТО СЕ ПЕНСИОНИРАТ, НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ЛИЧНИТЕ ! ВЗЕМЕТЕ СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, ЗАЩОТО ОТ ГЛОБИТЕ НЯМА ОТЪРВАНЕ ! ТОЗ ДЕТО ПУСНА
    ТАЗИ ГЛУПОСТ Е НАПЪЛНО НЕГРАМОТЕН ИЛИ ВИ БУДАЛКА !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кост

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин един":

    Докато даржавата ни Цака и гледа на нас като касичка с номер(ЕГН) няма как да не търсим начин да я цакаме. Нито правосъдие имаме права плащаме на циганите, престъпниците и бежанците месечните разходи и социалните помощи, а стане ли въпрос за обикновеният данъкоплатец там правата в кофата. Само задължения.
  • 49 vasik atanasova

    4 0 Отговор
    всичко е объркано в нашата държава
  • 50 ГНГ

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Коментар":

    Ок, както и нямат право за едно административно нарушение да ти налагат две различни наказания, явно някой трябва да задейства и сезира Конституционният съд да отмени глупавите ГЕРБаджийски разпоредбички!
  • 51 22255

    0 1 Отговор
    Те и винетките са незаконни ама....
  • 52 КАТ

    2 4 Отговор

    До коментар #31 от "Ха де":

    Водача е спрян, защото е карал без включени дневни или къси светлини. Следователно подлежи на санкция от 20лв. по еди кой си член и не е спрян за рутинна проверка. Нека този същия водач да опита този номер в САЩ, за където говориш и познай какво ще се случи.

    Коментиран от #58

  • 53 qwerty

    0 1 Отговор
    Проблема е в ЛЕЛКИТЕ от ЧР. Тия стикери ги раздава от преди месец. Изринете боклука от МВР.
  • 54 факт

    0 0 Отговор
    те и билетите и винетките и власта са не законни и какво от това
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Просто шофьор

    2 1 Отговор
    Щом нямат легитимни удостоверения, значи не могат да прилагат закона .все едно аз да си забравя книжката у дома и когато ме спрат КАТ да не ме глобят ,няма такъв вариант.
  • 57 haha

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "раптър":

    ти за сЛАВИ не говори защото тои издигна бОко на власт
  • 58 Коментар

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "КАТ":

    АКО Е СПРЯН ОТ ПАТРУЛ КОЙТО НЕ Е ЗАКОНОДАТЕЛЕН.
    ПОЗНАЙ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЪС САМИЯ ПАТРУЛ (ТЯХНО КАТ).
    И ПОСЛЕ КАКВИ ОСТАВКИ И САНКЦИЙ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ЩЕ ПОСЛЕДВАТ.
    КАКТО И ТОЗИ КОЙТО СА ГО СПРЯЛИ.ЩЕ СТАНЕ БОГАТ С $.ЗАЩОТО ЗАКОНА Е ИЗПОЛЗВАН НЕПРАВОМЕРНО СРЕЩУ НЕГО.
    ТУКА В БЪЛГАРИЯ КАТ ИЗПАЛНЯВА ДИКТАТУРА(НАТИСК ПРОТИВ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО И КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ) ЗА ДА МОЖЕ ДА КОМПРЕСИРА НАРОДА С ЦЕЛ ПРИБИРАНЕ НА ЗАКОННИТЕ ИМ ПАРИ С НЕЗАКОННИ СРЕДСТВА.
  • 59 ВЪПРОС . . .

    2 0 Отговор
    . . . И ся ко праим пита водача на спряното мпс ? За да си нямате служебни разправии ме почерпете един обяд за петдесет лева и няма да публикувам във фейса . . . Ама те не та не , ще викаме началството . И на края всички остават недоволни .
  • 60 Стефан

    3 3 Отговор
    Някой отгоре не си е свършил работата с тези карти... наистина много тъпа ситуация за полицаите.

    Но да не си говорим глупости за светлините!
    Не е вярно, че няма такова понятие като габарити!
    Чл. 70 е достатъчно ясен за всичко, и самото понятие в случая не присъства в изречението, именно защото има други две: къси и дневни. За тях също е обяснено какво точно представляват и какви са изискванията.
    През деня габаритите изобщо не са видими и не вършат работа за ал.(3)

    Полицаите в случая знаят, че габаритите не стават, но явно не могат да се аргументират.
    Този късен комунист и хитрец на дребно също знае, че гази лука, но за него тези неща са по 5 или дори 10лв. на година за нова крушка, харчат ток, пък и на всичкото отгоре и гориво...

    Иначе си е водил записки на целия закон, за да се опитва да шикалкави мишока!
    Такива като него има много.
    Бъдете добри и разумни шофьори.
    ЗДвП е достатъчно добър, но не и контрола.
    Контрола на пътя зависи от всички нас!

    Коментиран от #62

  • 61 Todik

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "справедлив":

    Ей ченге да кажеш нещо за физическото насилие над гражданите от същите тези блюстители на закона кое им дава това право на физическа сила народа уважава държавността и затова липсва образователна програма за самозабравили се ченгета а формулата е много проста всеки който е служил и се е клел в род и родина да облече форма на Български войник и без страх да налага башибозука наречен БГ полицай ако Конституцията не защити Българския войник то народа ще стори това
  • 62 Коментар

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "Стефан":

    Стефчо човека спазва Законите той не Шикалкави.ЗАКОНИ АКО ГИ НЯМАШЕ ЗАКОНИТЕ А БЯХМЕ В ДЖУНГЛАТА ЩЯХ ДА ТЕ РАЗБЕРА.

    Коментиран от #63

  • 63 Стефан

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "Коментар":

    Кара на габарити, а не на фарове през деня и спазва закона?
  • 64 Коментар

    1 2 Отговор
    Чл. И АЛИНЕЯ СТЕФЧО???
    ЧЛ. И АЛИНЕЯ КАДЕТО Е ПРЕСТЪПИЛ ЗАКОНА ЗАТОВА ДНЕС СИ ПЛАТИХ 30лв.
    ПЛАТИ СИ И ТИ ЗА ДА ТИ ОБЯСНИ,ЧЕ НЕ СИ ПРАВ.ИМА ЗАКОНИ СТЕФЧО.🤗
    КАДЕ ПИШЕ,ЧЕ ТРЯБВА ДА КАРАШ ЗАДЪЛЖИТЕЛТО НА КЪСИ ИЛИ ДЪЛГИ СТЕФЧО.

    Коментиран от #66

  • 65 Todik

    2 3 Отговор
    Хора тази нова полиция не разбра ли че не са наказателен орган някой ако може да ми обади къде във видеото се прояви същината на КАТ превенцията сиреч да кажат на човека да включи къси светлини и да му пожелаят приятен път но не те документи изискват
  • 66 Стефан

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "Коментар":

    Раздел XVII.
    Използване на светлините


    Чл. 70. (1) При движение през нощта и при намалена видимост моторните превозни средства и трамваите трябва да бъдат с включени къси или дълги светлини, габаритни светлини и светлина за осветяване на задната табела с регистрационния номер.
    (2) Използването на дългите светлини е забранено:
    1. при разминаване; в този случай превключването от дълги на къси светлини става, когато разстоянието между превозните средства е не по-малко от 150 метра или в момента, в който насрещният водач подаде сигнал чрез превключването на светлините;
    2. при движение по осветени участъци от пътя;
    3. при движение зад друго моторно превозно средство на разстояние, по-малко от 50 метра.
    (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.

    Не мен това ми стига. Ако на Вас КоментарЧо не Ви е

    Коментиран от #70

  • 67 Телето

    0 1 Отговор
    Здравейте аз съм телето
    2:0 за Стефан

    Коментиран от #74

  • 68 До луда калинка

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Луди калинки":

    Ти бил ли си полицай та знаеш
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Коментар

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Стефан":

    Само че Господина е Карал на Габарити
    А УШЕВ МУ ПРАВИ ЗАБЕЛЕЖКА ЧЕ НЕ КАРА НА КЪСИ.СТЕФЧО .
    ПЪРВО ЗАКОНИ ПОСЛЕ ЗАБЕЛЕЖКИ.
  • 71 Коментар

    2 0 Отговор
    габаритни светлини и светлина за осветяване на задната табела с регистрационния номер.
    Той така е Шофирал не си противоречи.
    В клипа сам казва Изключвам СВЕТЛИНИТЕ И ГАСЯ ДВИГАТЕЛЯ СТЕФЧО.

    Коментиран от #73

  • 72 Адвокат

    1 1 Отговор
    Точно така се постъпва. На формалното нарушение трябва да се търси формално нарушение от страна на полицаите.
  • 73 Коментар

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Коментар":

    Стефчо Прав ли съм ?
    Или Греша ?
    габаритни светлини и светлина за осветяване на задната табела с регистрационния номер.
    КАРА НА ГАБАРИТИ
    И СПАЗВА ЗАКОНА ?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 гост

    0 0 Отговор
    ако полицията не дава добър пример то как искат ние да сме изрядни ?
  • 76 Student

    0 0 Отговор
    Вчера видях полицейска карта на действащ полицай, моля всички които спорят да се поинтересуват, как изглежда тя. 1-во на картата никъде не пише валидна до! 2-полицейската карта беше издадена от мвр-София преди 2 месеца със холограмен стикер 2018г. По стикера може да се ориентирате кога е издадена картата! Но пак повтарям не пише че е валидна до 2018 а е издадена тогаваи това не я прави невалидна през 2019-2020-2021 и т.н. В началото и аз си помислих че господина в клипчето има право но не и трябва да почерпи защото не е задържан за 24 часа заради усоетяване на полицейска проверка. Не съм полицай и не им симпатизирам, но се интересувате хора, преди да пишете глупости!
  • 77 Прекалено късо име

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "справедлив":

    Това е много добра идея - не трябва да се отсъства от работа за да се обжалват актове писани от незаконна полиция! Автоматично всички актове от 2016 насам трябва да се анулират, защото иначе половин България няма да ходи на работа, а ще се мота по съдилища. Така няма да има кой да плати на всички търтеи в мвр заплати, осигуровки и бонуси! А и по принцип не е зле да се направи специализиран съд за кат, който да работи в удобни за гражданите извън работни часове!