21 Май, 2018 13:02 7 527 9

Кой казва, че тежките камиони нямат стил?

  • truck expo 2018
Кой казва, че тежките камиони нямат стил? - 1

Очакваме от камионите повече неща от всякога - да са ефективни, икономични, екологични, многофункционални, модерно оборудвани, безопасни, комфортни, умни... Новите машини имат свой характер и стил, които могат да демонстрират в пълнота единствено редом до другите си събратя, за да подчертаят уникалните си качества и характеристики. И те търсят тази битка, защото знаят преимуществата и силните си страни.

В зависимост от начина, по който планирате да ги ползвате, в дефилето на тежкотоварни автомобили на летище Лесново ще откриете модели, създадени за специфичните Ви нужди. От 7-ми до 9-ти юни там ще се проведе международното изложение TRUCK EXPO 2018, което за втора година ще покаже най-доброто в света на тежката автомобилна индустрия. След успеха на изложението през 2017-та, световните автомобилни гиганти са още по-нетърпеливи да покажат най-новите си модели тежки и лекотоварни автомобили, автобуси и специализирана техника, масла, резервни части, сервизно оборудване и всичко, от което браншът има нужда.

Може и да се изненадате, но мястото се зарежда с огромна енергия и мощ на хилядите конски сили, събрани на едно място. Ще видим камиони с уникален и стилен външен вид, изключително луксозен интериор и високотехнологични подобрения, включени в стандартното оборудване на машините. Запознатите веднага са разпознали характеристиките на новата гама на DAF CF / XF – носители на наградата Камион на 2018-та година, които българската публика ще има възможност да види премиерно на TRUCK EXPO. Холандският производител има и още един повод за гордост, тъй като отбелязва своята 90-годишнина.

Кой казва, че тежките камиони нямат стил?

И като на празник, ще представи на летище Лесново 5 машини от сериите DAF XF, DAF СF, DAF LF, с обща мощност от 2100 к.с. и над 370 куб.м. обща товаровместимост. Новостите са навсякъде – двигатели с повишена мощност, нова скоростна кутия ZF TraXon - 12-степенна, с допълнително увеличен въртящ момент, круизна скорост с по-ниски обороти (900-950) – все промени, които осигуряват ефективност и икономия на гориво. Като говорим за нисък разход, DAF поставя нови стандарти с FT XF 480 SC, който може да измине 7500 км. с едно зареждане на резервоара. Или както отбелязват специалистите, компанията сега прави най-голямата си стъпка към намаляване на разхода за последното десетилетие. Към това да добавим кабината Super Space Cab, софтуерните системи за управление и безопасност, новата климатична инсталация вътре в кабината и още един куп други екстри, марката наистина има какво да покаже.

Транспортната ефективност и комфорта при пътуване са водещи в моделите, които тази година ще представи и MAN. Германският производител ще представи новият TGX Efficient line3, Moдел 2018г. в две конфигурации, съобразени с различните специфични нужди на клиентите. Но по-важното е, че тези машини изразходват до 2 л. по-малко гориво и по този начин облекчават както портфейла, така и околната среда. След като горивото съставлява почти 1/3 от разходите на превозвачите, то понижаването му с 6.35% в новия модел, спрямо предшественика му, ще бъде оценено от шофьорите.

TGX Efficient line3 идва с 6-цилиндров двигател MAN D26 със система Common Rail, с множество иновации и подобрения, които му позволяват безпроблемно да покрие екологичния стандарт EURO 6. Системите за активна безопасност - за аварийно спиране, поддържане на лентата за движение и разпознаване умората на водача правят управлението на този камион леко и комфортно. На TRUCK EXPO 2018 германският производител ще покаже още самосвал със задно разтоварване и обем на надстройката около 19,6 м3, както и комбинирана автобетонпомпа с разпределителна стрела с 24 m. достигаема височина и автобетоносмесител.

TRUCK EXPO 2018 ще отвори врати от 7-ми до 9-ти юни на летище Лесново и ще представи най-новите модели тежкотоварни автомобили на DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, лекотоварни машини на FORD, ISUZU, MITSUBISHI, PEUGEOT, VOLKSWAGEN, както и ремаркета и полуремаркета, сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари и консумативи, финансови услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. Изложението се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойчев

    10 16 Отговор
    На света има само една марка и това е Скания.:)))

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Петър

    13 12 Отговор

    До коментар #1 от "Бойчев":

    Преди Скания е само Волво.

    Коментиран от #3

  • 3 СссереМ

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Така е,стига наблизо да не се навърта актрос.

    Коментиран от #4

  • 4 sadisty

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    да, и всички останали

    Коментиран от #5

  • 5 Руски

    13 9 Отговор

    До коментар #4 от "sadisty":

    И на края КамАЗ ги прави смешни на Дакар

    Коментиран от #9

  • 6 СтарТИРаджия

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бойчев":

    Прекалено да не казвам какво е да се акцентира върху една марка! Всички са добри!!! Изравнени, като качество и ресурс. Всеки един производител има плюс в "това" и минус в "онова". Всичко останало е български многовековен фолклор и "мерцедеса на комшията -тираджия през 70 - те"! Помните ли? От там тръгва българското маркопоклонничество! Ето например Скания, много добра техника сумарно, но?! Но! Винаги е назад по кабинният въпрос. Зле е. Определено! Има много какво да се желае, ако погледнем някои други. А за нашето съсловие този фактор определено е много важен!
  • 7 Фишьор

    3 4 Отговор
    Камионите са хубави , но повечето шофьори за нищо не стават .
  • 8 Гошо

    4 3 Отговор
    Скания и МАН е най-доброто, понеже са продукция на VAG
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.