21 Май, 2018 13:16 1 993 2

Български екипаж дебютира в Opel Adam Cup

  • opel adam cup-
  • даниел попов/ангел башкехайов-
  • ясен попов рейсинг
Български екипаж дебютира в Opel Adam Cup - 1

Българският екипаж Даниел Попов/Ангел Башкехайов („Ясен Попов Рейсинг”) ще дебютират този уикенд в германския марков шампионат ADAC Opel Adam Cup, който е част от германския рали шампионат.

„Тестът на Adam, който е нов за мен автомобил, премина очаквано – обясни Попов, който в последните два сезона се състезава с Peugeot 208 R2. – Opel-ът отстъпва по мощност на 208-цата, окачването му е по-меко, но такива са изискванията на купата, където всички пилоти карат с еднакви настройки. Тепърва ще се опознаваме с колата, тъй като сега карахме на трасе, което познавам отлично.

„Ще караме в Германия този сезон, за да видим къде сме спрямо младите пилоти в Европа, тази година в купата участват 22 екипажи от 12 държави, конкуренцията е на много сериозно ниво и правилата са такива, че пилотът и навигаторът са най-важният елемент за доброто или лошото представяне.”

Български екипаж дебютира в Opel Adam Cup

Opel Adam Cup започна шестия си пореден сезон през 2018 година, като календарът включва 8 ралита, включително и германския кръг от световния рали шампионат (16-18 август). Рали „Германия” от WRC ще се брои за два кръга от шампионата Opel Adam Cup.

Форматът за развитие на млади пилоти се оказа изключително успешен, тъй като от Opel Adam Cup до момента са излезли двама европейски шампиони в група Junior, един шампион на Германия и един заводски пилот в световния рали шампионат.

Даниел и Ангел пропуснаха първия старт за сезона – рали „Саарланд-Пфалц” (2-3 март) и ще дебютират тази седмица в германския шампионат на старта на рали „Заксен” (25-26 май).

Календар на Opel Adam Cup до края на сезона
25-26 май рали „Заксен”
15-16 юни рали „Штемведер Берг”
27-28 юли рали „Вартбург”
16-19 август рали „Германия” (два кръга)
28-29 септември рали „Ерцгебирге”
19-20 октомври рали „3-те града”

Български екипаж дебютира в Opel Adam Cup


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 България

    7 4 Отговор
    Браво !! Една гордост за нашата мутренска мизерна страна !!!
  • 2 Гошо

    1 10 Отговор
    Отвратително грозна кола