22 Май, 2018 12:56 4 997 6

Електрическото VW ще струва колкото дизелов автомобил

  • i.d.-
  • електромобил-
  • volkswagen
Електрическото VW ще струва колкото дизелов автомобил - 1

Шеф дизайнерът на Volkswagen Клаус Бишоф каза официално, че дизайнът на серийната версия на електрическия автомобил I.D. практически ще бъде идентична с показаната концепция, представена през 2016-а.

Още нещо любопитно, което казва Бишоф пред Autocar, е, че това ще е първият модел на марката, който е проектиран и разработен като електромобил. Пропорциите, стилистичните решения и даже размерът на колелата ще бъдат същите, каквито са при прототипа.

Електрическото VW ще струва колкото дизелов автомобил

Разликите ще са свързани с това, че серийният модел ще има огледала за обратно виждане вместо камери. В момента от марката провеждат последни тестове на първия си изцяло електрически модел, а плановете са първите бройки да слязат от конвейера в края на следващата година.

Продажбите ще стартират през 2020-а. Още нещо интересно, което сподели Бишоф е, че цената на електрическия хечбек I.D. ще е идентична с тази на дизелов модел от същия клас.

Електрическото VW ще струва колкото дизелов автомобил


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капацитет Ватов

    12 10 Отговор
    Волтьо Волтажев волтажеше волтажи на оволтажените волтажници. "Ех, оволтажило си волтажа!", въздъхна Волтьо и продължи да волтажи...
  • 2 Driving pleasure

    9 10 Отговор
    Че е грозно как да е... ама че трябва да то зареждаш всеки път като пуснеш радио или недай боже климатик... аре нема нужда! С дизеларката минаваш 1000 км с едно зареждане с това единствения начин да има цена еквивалентна на дизел е батерията му да е 3 пъти А ;)

    Коментиран от #5

  • 3 Българина

    10 13 Отговор
    Явно бъдещето е на обществения транспорт.... Личната кола в радиус от 100 км, за да отидеш и се върнеш с климатик радио фарове и чистачки...... Ел коли са пълна глупост единствения плюс е че няма какво да им се счупи буквално, но не стават за каране
  • 4 АС DC

    9 2 Отговор
    Изключително красив и опростен дизайн. Това е бъдещето.
  • 5 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    Умираш ли си от яд ,а ??!! Още 3-4 годинки и никой няма да си и помисли да купува нов пушилник , а скоро след това и старите ще станат "кът" , виж какво стана с Ладите и Москичите само 7-8 годинки след 89 !!! И това без да броим забраните дето тепърва предстоят !!! Щом правителството взе да се готви за преминаване на електромобили , отиде та се не видя , хахаха !!

    Коментиран от #6

  • 6 домакин

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ти пък защо се радваш!!!
    А клиентите нямат ли право на избор, и това ми било пазарна икономика!!!
    Ние привържениците на дизелите, бензиновите и LPG колите не сме против електрическите коли, който ги харесва да си купува такива, но не искаме да ни ги налагат насила! ;)