22 Май, 2018 14:56 8 645 22

Golf 2 срещу GT-R

  • volkswagen-
  • nissan-
  • golf-
  • gt-r-
  • драг-
  • състезание

В интернет има стотици хиляди видео от драг състезания между всевъзможни автомобили, но когато съперниците са Volkswagen Golf 2 и Nissan GT-R, курсорът на мишката сякаш сам се насочва към бутона "Play". Две обстоятелства подлагат под съмнение иначе ясния изход от такъв двубой - мощността и теглото на очевидния аутсайдер.

Двата автомобила имат двойно предаване, така че сцеплението отпада като решаващо предимство. Силно модифицираната "двойка" от клипа обаче развива 735 к.с. - повече от Lamborghini Aventador - и тежи поне двойно по-малко от Годзила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 геша

    22 4 Отговор
    нема кой да бие гоуфо
  • 2 Антон

    19 19 Отговор
    Драга на 400 м. е възможно най-глупавото автомобилно състезание.
    Единствения начин някакви дръгели да се почувстват значими.
    Интересно е този голф и подобните на него бързи креатуро на 400 м. ако бъдат пуснати на ринга къде ще изпушат на петстотния метър или на 2-3 км. Съмнявам се да са в състояние да направят дори една пълна обиколка на пистата.

    Коментиран от #3, #8, #11

  • 3 РЗС

    14 14 Отговор

    До коментар #2 от "Антон":

    Ти понеже имаш гтр, едно поршенце турбо ес ще ти поплясква дупето с гтр-чето, на право, на завои, на ринга, в бокса, по светофари и селски завои.Драг не за такива дето ги е страх да стигнат пределите на гумите си, особено топ драгстърите,затова мълчи, не се излагай. И това,че на теб не ти харесва някое състезание, милионите почитатели на което слабо ги вълнува сешаш се

    Коментиран от #4

  • 4 Антон

    11 13 Отговор

    До коментар #3 от "РЗС":

    Освен гтр имам и поршенце, така както скромно го наричаш. Така ,че нито с вървене, нито с марка, нито с нещо може да ме впечатлиш .бих се впечатлил от пагани, аскари и други подобни производители на редки и екзотични коли.
    А дали драга събира милиони зрители не знам . Може би за 1 год, в целия свят по всички събития може и да събере толкова народ. ама виж посещаемостта на формула 1 ,ралитата, Индикар. Броя хора, които гледат тези състезания, приходите които генерират , телевизионнит права., рекламите
    Тогава ще разбереш къде са кинтите в моторния спорт - драга и дрифта не влизат в там.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 до Антон

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    Не се прави бе смешко - имал гтр и поршета ама си немаш друга работи и пишеш в сайтове като тоя … Чекай че за една бройка да ти повервам :)

    Коментиран от #7

  • 6 РЗС

    7 11 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    Не ти схващам логиката, ако имаш порше за какво ти е тоя гтр, освен да се обезценява, нито е по-бърз, нито по-красив, нито по-премиум, но ти си знаеш. Бих продал тия колиби и бих се ориентирал към кьонингсег, щото нищо не може да стигне тоя звяр. Мен знаеш през кое ми е, къде са кинтите в моторните спортове, мен ми харесва драга и дрифта са респективно за хора, на които им стиска да спират с парашут и такива които умеят да минат на 2см от оградата, влезли перпендикулярно в завоя със 200км/ч. Почитателите са повече от колкото си мислиш, затова бързи и яростни станаха като дързост и красота, поставят рекорди с всяка серия.
  • 7 РЗС

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "до Антон":

    Може да има момчето, като писне на баща си, който продал хилядите декари ниви на дядо си и прибрал 5-10 милиона що да няма и гтр и порше и ред подобна скъпа конфекция, аз като човек дето сам съм си изкарал парите имам една алпина б7 2010, от която има не повече от 10 бройки в цяла Великобритания, като пари струва колкото на младежа поршето, но е сто пъти по-рядка. Ако баща ти не иска да ти купува повече такива кокали, вземи ги продай тия двете и си купи поне един хуракан или едно ферари, да имаш по-сериозен статус в обществото.
  • 8 Съмнителният

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Антон":

    Съмнявам се, че си способен да се съмняваш, ако ме разбираш.
  • 9 Антон

    7 2 Отговор
    Хаха хейтърите колко сте нелепи. Аз да не съм ви писал за извънземни коли та не вярвате, излезте малко петък и събота вечер по вървежните заведенияи вижте какви чудесии се карат. Защо всеки успех трябва да се свързва с продадени ниви и тинейджърски истории тате да даде за спортна кола.......
    Като имаме такива коли, не може да пишеме в нета, не може да боледуваме , не може да четеме факти, нас разстройство не ни хваща, абе въобще не сме хора :)
    Може да си цъкнете в тубата овърдрайв лап батъл, или премиум рали Влас, та видите какви коли се карат за забавление,
    Сигурно според вас са имагинерни и съществуват някъде в друго измерение........
    Хайде със здраве

    Коментиран от #16

  • 10 РК1111АТ

    3 6 Отговор
    Не знам какви коли имате, ама мойто гоуф ще ви разцепи сичкити!
  • 11 Deo88

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Антон":

    Когато говорим за 400 метра , що за сравнение са 2-3 километра ?!?
    Колата е за драг , не за обиколка на страната ...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Mpowered

    7 3 Отговор
    Не дай си боже да се блъснеш с тоя курник голфа.

    Годзилата е фактор в тази конфронтация !
  • 14 Татко ти

    6 5 Отговор
    Пред винкело всички са равни,пред гоуфу всички са бавни.
  • 15 Я. Петров

    3 3 Отговор
    Недей с лошо РК, да не плачкаш от същия СА4377РВ. След седмица ми слагат ремонтираня GTI отново и лекувам болни хора с уръфлян на вид голф.
  • 16 РЗС

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Антон":

    за какво ми е да те хейтвам, обяснявам ти чисто и просто. Да не мислиш,че доработката на гтр от ams, underground racing или други студия е евтино. Тия ламбота и гтри дето ги правят по 2000-3000 коня само доработките им струват повече от двете ти коли заедно. А тия студия имат по няколко такива подготвени автомобила. За top-fuel драгстъри няма да ти обяснявам, това толкова мощни машини,че дисковете на съединителя се заварват един за друг до финала. 0-500км за под 5 секунди, една грешка и умират.

    Коментиран от #19

  • 17 Volkswagen

    1 8 Отговор
    Япан кенеф стана смешен . Само ФВ всичко друго е боклук.
  • 18 незнайко

    4 0 Отговор
    Нисана е стандартна изработка ! Голфа е "збирщайн" ! Тук няма некаква интрига !!!
  • 19 Антон

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "РЗС":

    Безспорно е така както казваш.
    Но пропускаш нещо много важно - колите които имам се движат легално по пътната мрежа, с достатъчно добри динамични характеристики, които могат да бъдат конкурентни и на писта.
    Примерите които ми даваш са за професионално доработени автомобили, предимно за драг и типичните американизми, кой ще изкара повече коне на диното. съмнявам че могат легално да се движат из града. Мога и да греша, никога драга не ми е бил интересен

    Коментиран от #20

  • 20 РЗС

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Антон":

    Повечето коли на двете ателиета са легални на пътя, underground racing имат 3000 коня хуракан, който е напълно легален. има статии, можеш да прочетеш. Драг е състезание, което изпитва предела на цялата кола и тялото на пилота,целта е максимална скорост за отсечка. Top fuel правят малко над 8g натоварване, при 9g кръвта не стига до мозъка ти и припадаш. Формула 1 рядко минава 6g натоварване.
  • 21 РЗС

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=-VF0JwxQqcA тук можеш да погледнеш за драгстърите. правят 540км за 3.64 секунди. Сравнение между супер кар и драгстър обяснено в един сайт така - караш корвет със 725 коня със 320км/ч минаваш на летящ старт покрай top fuel драгстър, който стартира точно когато ти преминаваш с 320,а ти продължаваш да натискаш газта, до края на 300-те метра драгстъра те настигнал,отминал и почти отвял преминавайки покрай корвета ти. На 3.5тата секунда от старта драгстъра е стопил почти всичките си свещи и дискове на съединителя и се движи по инерция.

    Коментиран от #22

  • 22 Антон

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "РЗС":

    добре де, хубаво вървят.
    ама това от линка не се движи по пътната мрежа нали. колкото и да върви с 300-350-400 или въобще не знам. интересно какъв ще е резултата между драгстера от линка и онези коли със ракетни двигатели...….
    корвета си се возиш свободно навсякъде.
    а извращения колкото искаш и каквито искаш има навсякъде по света