4 358 6

Шестврати джипове от Хондурас за САЩ

Радослав Славчев

Американският стартъп Green4U, един от основателите на който е собственикът на фирмата за спорткари Panoz, ще произвежда двата си огромни електрически всъдехода в Хондурас. Основната особеност на автомобилите с висока проходимост, освен електрическото задвижване, са трите реда седалки и шестте врати.

Green4U MTU-6 и Enova са ориентирани за използване в корпоративни автопаркове, построени са на алуминиева модулна платформа и могат да изминат с едно зареждане до 368 километра. Проходимостта им не отстъпва на тази на доказаните високопроходими автомобили. Платформата на Green4U MTU-6 и Enova ще се използва и за бъдещите електрически леки коли на фирмата, в това число и за версията Enova, която ще е с осем врати.

Компанията обаче все още няма завод. Първоначално идеята беше да се вкарват готови възли и агрегати от Китай и да се сглобяват в САЩ. това обаче се оказва нерентабилно от финансова гледна точка, поради което от компанията решават да сглобяват продукцията си в страна с по-нисък стандарт, която е близо до САЩ. Така се спират на Хондурас, а правителството на страната е обещало сериозна финансова подкрепа.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • куку руку ку
  Отговор
  1 11:00  06.06.18
  Офроуд на батерии?.. Туй нящу излезе ли от пътя и... трябва да има трактор с него, да го издърпа, кога му свърши "бензиня". Освен ако не измислят как се носи ток във туби.
 • onq s konq
  Отговор
  2 12:02  06.06.18
  Понеже сред пущинаците няма ел.зарядни станции,ползват се СЛЪНЧЕВИ ПАНЕЛИ за дозареждане.Когато обаче вали дъжд и няма слънце...чака се дъждът да спре.

  Коментиран от #4

 • 3 13:11  06.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • куку руку ку
  Отговор
  4 13:24  06.06.18

  До коментар #2 от "onq s konq":

  На Гинка соларния парк трябва да мъкнеш за такава батерия. И пак опираме до трактора, да дърпа авто-влака със соларни панели.
 • Гено
  Отговор
  5 15:35  06.06.18
  Жалко, че тук няма да се продават! Шефа търси такъв екологичен джип за жена му за да си кара децата на градина а и паркирането в синята зона няма да и е проблем.
 • Путин Властелин
  Отговор
  6 15:36  06.06.18
  Въобще не си давайте парите за тия боклуци. Скоро ще покажа върховното SUV. Пазете си бюджетите.

Напиши коментар:


Публикувай