Last news in Fakti

12 Юни, 2018 11:33 11 173 14

Това е новото Audi S6

  • audi-
  • s6
Това е новото Audi S6 - 1

Бизнес седанът Audi A6 вече смени поколението, но истинските фенове на марката с нетърпение очакват неговата наточена версия, обозначена традиционно с индекса S6. Този автомобил е вече готов и беше засечен от фотошпиони практически без камуфлаж. Това става по време на последните изпитания на автомобила.

Сред забележимите екстериорни разлики са по-агресивните на вид брони, сниженият клиренс, по-големите колела, както и квартетът ауспухни накрайници. Феновете ще трябва да почакат до официалното представяне на модела поне още половин година. Премиерата ще е в края на тази година, но продажбите ще стартират в началото на 2019-а.

Това е новото Audi S6

Външно разликите не са големи, но главната особеност на новото S6 се крие под предния капак. Една от версиите, която най-вероятно ще разочарова хардкор феновете гласи, че наточената S6-ица ще смени V8 мотора с 2.9-литров V-образен шестцилиндров TFSI двигател. Този агрегат ще е заимстван от "по-малкия брат" S4 и ще разполага с мощност от порядъка на над 450 коня.

С него двутонната машина ще ускорява до 100 км/ч за 4.5 секунди. Според други слухове обаче даунсайзингът няма да засегне новото S6 и автомобилът ще остане осемцилиндров. Според тази версия наточеният седан ще се оборудва с дефорсиран от 550 на 500 коня битурбо V осмак, който ще бъде взет от Porsche Panamera Turbo. След S6 се очаква и още по-мощен вариант - RS6, който по всичко личи, че ще е хибриден, а мощността на силовия тракт ще е 680 коня.

Това е новото Audi S6


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stabilen ko4

    15 31 Отговор
    карал съм го в реални условия , сравнено с Е класа и 5ца е адски лесен за управление , да не говорим ,че на аутобана другите не бяха така динамични . S-ката изглежда брутално , като изключим бутафорните тръби .

    Коментиран от #5, #6

  • 2 smeh

    24 2 Отговор
    "Само 500 коня". Бойко освобождавай въздушното пространство, че вече не се правят коли, а самолети...
  • 3 Ники

    5 1 Отговор
    S6 не е бил 550 коня а 450 .. и със сигурност ще бъде 6 цилиндров ...
  • 4 Язе

    17 13 Отговор
    Отзад прилича на последната Тойота Авенсис с четири кюнеца.Нещо безлична ми изглежда.Дано истинската е по различна от тази на снимките.
  • 5 Длфлглд

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "stabilen ko4":

    По името ти съдя,че освен каруцата на село ,на друго не си се качвал...Или най много един път на чавдарката до града
  • 6 Длфлглд

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "stabilen ko4":

    Как може да има такива комплексари като теб незнам...Напиши тука примерно какъв е скоростния лост на 5-та серия....нали си я карал
  • 7 Петър

    11 22 Отговор
    Да! Ауди има същия проблем като тойота. Все по-грозни и по-грозни! Нищо ново под слънцето! Уви! Това е жалкото положение с дизайнерите на двойния кенеф от вагиналната група.
  • 8 Японеца

    13 23 Отговор
    Тия от ВАГ не могат да правят коли ….
  • 9 Петър

    17 11 Отговор
    Още един път искрени съболезнования на феновете на ауди! Знам, че истината боли, но съвременното автомобилостроене не се съобразява с емоциите на феновете, а единствено с тяхната сляпа последователност.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Японеца

    2 1 Отговор
    Жалка картинка.
  • 12 Дошо

    2 1 Отговор
    Объркали сте снимките.Това е стария модел.
  • 13 2333

    0 2 Отговор
    прилича на старата ми а4 Б5
  • 14 тъйва

    1 0 Отговор
    де го новото ва, глеам на фотото, ами се старото виждам