Last news in Fakti

18 Юни, 2018 11:13 7 164 16

Изтекоха снимки на новото Audi A1

  • audi-
  • a1-
  • париж 2018

Белгийският сайт Autotijd публикува официални снимки на следващото поколение Audi A1. Моделът ще бъде представен на автосалона в Париж в началото на октомври.

Новата A-единица има по-динамичен и агресивен дизайн от предшественика си. Голямата шестоъгълна решетка и изсеченият контур на фаровете напомнят за Q2. L-образните стопове пък прилягат повече на автомобил от Мюнхен, отколкото от Инголщад.

На снимките са показани модификациите 35 TSI и 40 TSI. И двата хечбека имат пакет S Line, който явно включва брони с по-агресивна форма, заден дифузьор, по-големи колела и радиаторна решетка тип "пчелна пита".

В интериора също доминират отсечените линии. Впечатление правят виртуалният приборен панел и сензорният екран на мултимедийната система MMI Touch като в последните A6, A7, A8 и Q8.

Автомобилът е построен на платформата MQB A0. Точните габарити все още не са ясни, но по непотвърдена информация A-единицата е пораснала и има видимо по-голям багажник.

Новият модел ще се дебютира със същите двигатели, които се монтират на братовчеда Polo. Базовата версия ще има 1.0-литров трицилиндров мотор със 116 к.с., а по-скъпата модификация ще се оборудва с 1.5-литров четирицилиндров агрегат със 150 коня.

Догодина ще бъде представено спортното S1 с мощност 250 к.с. от 2.0-литров турбодвигател и двойно предаване quattro. По последни слухове Audi смята да лиши най-малкия си модел от дизели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    11 11 Отговор
    Дано да не е с двигател от Рено като А класата.

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    15 3 Отговор
    И колко 60х.лв трябва да се дадат за такъв мъник?
  • 3 йдфф

    2 13 Отговор
    е как ново аз карам таково???
  • 4 вижся

    15 8 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    защо им е двигател на рено като те имат половината марки в света ?
  • 5 audi

    9 0 Отговор
    собственик съм на А1 2000 тди спортбек униклален мъник 140 коня за това купе е екстра .

    Коментиран от #6

  • 6 гост 1

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "audi":

    Бъркаш нещо... !!!

    Коментиран от #8

  • 7 Прекалено късо име

    6 2 Отговор
    Пежо да не са купили ауди заедно с опел????
  • 8 audi

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост 1":

    нямам идея за какво говорите.

    Коментиран от #10

  • 9 Onq s konq

    6 6 Отговор
    Комшията го има съштия и вече цяла година се чуди как даго продаде та да се утърве.
  • 10 smeh

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "audi":

    Няма 2.0 TDI в А1. Еле па версия - 140 коня, който е само в А3 до 2012.

    Коментиран от #11

  • 11 audi

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "smeh":

    има проверете и тогава пишете.Двигател: Моторната гама включва четири агрегата с шест нива на мощност. Базовият е слабоват 1,2-литров бензинов мотор с 86 к.с. Над него се нарежда 1.4 TSI (122 или 185 к.с.), като, естествено, и по-малкият вариант е напълно достатъчен (0–100 км/ч за 8,9 секунди). За привържениците на дизела Audi предлага особено икономичния 1,6-литров TDI (90 и 105 к.с.), както и един 2.0 TDI със 143 к.с. Всички двигатели разполагат с автоматична старт-стоп система. Мощният TSI е комбиниран със седемстепенна трансмисия с два съединителя.

    Каросерия: При обща дължина от 3,95 метра Audi A1 предлага обичайното за класа вътрешно пространство. Моделът се продава с две и с четири врати, като за втория вариант, наричан Sportback, се плащат 850 евро допълнително. Той е на пазара от пролетта на 2012 г. и в сравнение с другия е доста по-практичен. Например качването отзад е далеч не толкова затруднително, а и мястото над главите е малко повече благодарение на удължената линия на покрива. Все така малък остава багажникът, побиращ 270 литра.
  • 12 мм84

    8 5 Отговор
    Микро-кенеф. Шкода сити го за 3 чувала с пари.
  • 13 Балама

    6 0 Отговор
    "Преоблякъл се Илия,погледнал се -пак в тия"
  • 14 Хаха

    7 2 Отговор
    Пластмасова сапунерка
  • 15 Guest

    1 2 Отговор
    Поредния Дизелгейт !!!!
  • 16 ВАГ

    4 2 Отговор
    По-принцип не харесвам малки коли ,но това е много красив автомобил .Ауди си е класа.
    п.п. хейтърите от по-горните коменти ще го гледат от трамвая и ще има да цъкат и завиждат....