Last news in Fakti

27 Юни, 2018 13:39 10 137 19

Mercedes-Benz продава музейния SLR McLaren

  • mercedes-benz-
  • slr-
  • mclaren

Един от 150-те произведени роудстъра Mercedes-Benz SLR McLaren 722 S си търси нов собственик срещу €1 240 000. В момента суперавтомобилът, произведен през 2009 г., краси колекцията в музея на марката в Щутгарт.

Mercedes-Benz SLR McLaren 722 S Roadster е рожба да сътрудничеството между немския производител и британската компания McLaren. Оборудван е с 5.5-литров компресорен V8, който развива 650 к.с. и 820 Нм. Ускорението от 0 до 100 трае 3.8 сек., а максималната скорост е 335 км/ч.

Предложеният за продажба SLR McLaren 722 S е изминал само 25 800 км. Салонът е тапициран в черно с полуанилинова кожа, алкантара и въглеродни влакна.

В списъка с екстрите са споменати занижено с 10 мм окачване, аеродинамични детайли от въглеродни нишки, подсилени спирачки и 19-цолови колела.

Причината за решението на музея на Mercedes-Benz да продаде експоната не се съобщава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwerty

    22 2 Отговор
    Ще се радвам да оплакна окото ако го купи някой БГ "бизнесмен"!!!

    Коментиран от #10

  • 2 сисо

    14 23 Отговор
    Карах я известно време, ама първо Голф-а ми на газ върви много повече, и второ като се връщам от провинцията, не мога две щайги с домати да сложа
  • 3 dsadsa

    8 15 Отговор
    Като вдигна покрива много ми духа...
  • 4 Mnogo

    17 4 Отговор
    Бартер не став ли?
  • 5 Бай Иван Майсторо

    9 18 Отговор
    Сигорно има нещо я скорости вият , я турбина, я тече моторо. Нека я ми я докарат я че я погледна на канало!
  • 6 незнайко

    4 22 Отговор
    Този екземпляр да не е от платина ? Немците се ОЛИВАТ !!!
  • 7 Гост

    31 2 Отговор
    Този автомобил е икона - страхотна визия, мощен двигател, качествена сглобка! Срам е за Мерцедес, че не продължиха да създават такива хиперкари.
  • 8 Ангелов

    8 10 Отговор
    Всъщност историята е доста прозаична. Преди време възникна конфликт между Мерцедес и Макларън. И сега Мерцедес се опитват да се разграничат със Стрелите. Доста глупав ход според мен. Визуално колата е шедьовър, но ако се за гледате в оборудването на екстериора ще забележите елементи които не радват окото. Например волана (взет назаем от редова Цедка), постното табло на което липсва дори екран. Напомня ми за натруфено ЦЛК. От динамичните показатели има какво да се желае още и това беше главната причина Мерцедес 'да се обиди' на Макларън. Оказа се, че суперколата е несъпоставима с решенията на конкуренцията. Пък и вижте цената. Благодаря, и аз ще оплаква око яко я видя обаче няма да скърбя, че не е моя...както правя винаги щом вида Порше 911.

    Коментиран от #11

  • 9 Асан

    1 24 Отговор
    Това е курник
  • 10 гнида

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "qwerty":

    Именно , чудесна статия за българските парвенюта ,,, А ти защо се радваш на това , дано да го придобие ценител , за който не всичко е пари , коли и жени !
  • 11 Мартин

    31 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ангелов":

    Говориш пълни глупости. Това е кола, която се появи на бял свят през далечната 2003 година и целта и не беше интериора и да бъде последната дума на техниката в инфотейнмънта. И между другото екран има - скрит е зад капачето с инициали SLR на средната конзола. Личи си, че говориш на изуст и че си на бил на 5 години, когато тази кола се появи. Конкурентите и (Porsche Carrera GT и Ferrari Enzo F60), не можеха да се похвалят дори с наполовина толкова хубав и луксозен интериор. И от тези трите само SLR ставаше за всекидневно каране. Тази кола друга конкуренция освен гореспоменатите няма. Масовото Порше 911 въобще не можеше да се сравнява с тези трите хиперкара. SLR-а беше истинско страшилище допреди 5-6 години, когато реално се появиха първите суперспортни купета и хиперкари, които можеха да му стъпят на малкия пръст (изключваме само Вейрон и 1-2 Кьонигсега). McLaren SLR в модификация 722 сгъваше дори Lambo Murcielago LP670 на пистата и извън пистата като същевременно отстъпваше с много малко на Carrera GT на пистата. И то само в завоите. На правите SLR беше по-бърз. Ти ми говориш за някакво дръгливо Порше 911 997 отпреди 10 години. Личи си, че нищо не разбираш от тази генерация хиперкари. 911 е толкова масова и тривиална кола, че аз въобще не им обръщам никакво внимание ако не са модификация Turbo S или GT2/3.
  • 12 lol

    2 1 Отговор
    Тук в Лондон до нас един я притежава :-))) даже има още 3 от най-редките Мерцедеси в света без майтап :-)))
  • 13 Гост

    4 1 Отговор
    Защо се казва McLaren някой може ли да ми обясни иначе колата е уникална не мога да си изкривя душата за времето си е била като космически кораб дори и сега само ми кажете защо McLaren ?
  • 14 Японеца

    3 1 Отговор
    Колата е уникална, само бг неудачниците плюват, та ще се задавят.Макларън правят шедьоври, но от мерцедес не се разбират нито с Макларън нито с крайслер.
  • 15 Тост

    2 5 Отговор
    Щото за 26000 се е окотил мотора.
    Е те за това искат да се отърват!
  • 16 Euro

    1 4 Отговор
    Бившия ми шеф (Хидрострой) има такава
  • 17 Пешо с Голфо

    3 1 Отговор
    Що я продават? Требват им китИ.
  • 18 Notorious

    2 1 Отговор
    За тия пари ще си взема ДВА авентадора с по 1000+ коня.
    Задръжте си керливия мерцедес.
  • 19 Транспортер

    0 0 Отговор
    В Дубай подобен видях за 1,4 млн.дирхема/450000$/ на 18000 км.