6 Юли, 2018 11:33 43 344 65

Най-добрите японски двигатели

  • honda-
  • nissan-
  • toyota-
  • двигатели
Най-добрите японски двигатели - 1

Те са толкова популярни, че се монтират в десетки модели и са разпродадени в милионни тиражи по целия свят. Тунинг специалисти ги монтират под капаците на всевъзможни други автомобили - от BMW до ГАЗ. Тези мотори се славят със своята надеждност, а промените, които марките правят по тях са минимални и много прецизни.

Honda K20, K24

Най-добрите японски двигатели


Това е редови атмосферен четирицилиндров двигател с работен обем 2.0 и 2.4 литра. Тези мотори са със знаменитата система за газоразпределение VTEC и се славят с изключителната си надеждност. Двулитровият мотор е по-високооборотен, но това не се отразява на неговата дълговечност.

Toyota 3S-GE/GTE

Най-добрите японски двигатели


Редовият четирицилиндров мотор на Toyota се предлага във версии с и без турбо. Той е разработен по класическата схема 16-клапанова глава и чугунен блок, като блокът е заимстван от S-серията, а за главата японците ползват помощта на специалисти от Yamaha. Произвеждат се от 1984 до 2007 година.

Nissan SR20DE / SR20DET / SR20VET

Най-добрите японски двигатели


Това е поредният "вечен" редови четирицилиндров двигател, създаден от японци. И той е с обем от два литра и се предлага във варианти с и без турбокомпресор. Произвежда се от 1989 до 2002 година, а от моторите с нагнетател има над десет разновидности. Този мотор е любим на тунинг специалистите, разработващи коли за дрифт.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай онзи

    43 3 Отговор
    4G63 го няма

    Коментиран от #9, #50

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 още има още

    86 3 Отговор
    F20C - мотора на S2000, RB26DETT - мотора на старите Скайлайни,
    VQ35DE - нисанов мотор в хиляда Нисана и Инфинитита, пак мега здрав, UZ моторите на Тойота - пак уникално здрави, изобщо неподготвена статия.
  • 4 Бавни и харчат много

    17 231 Отговор
    Няма добър Ипонски двигател

    Коментиран от #30, #34, #48

  • 5 Иванчо l-ви

    33 5 Отговор
    Само малки мотори ли ..?

    Не съм запознат с "японките" но съм сигурен че имат и големи сполучливи мотори не само 4-цилиндрови...

    Коментиран от #8

  • 6 Шансу Имамов

    15 215 Отговор
    Не съм чувал за добър японски двигател.

    Коментиран от #7, #37, #62, #64

  • 7 Просто гост

    71 6 Отговор

    До коментар #6 от "Шансу Имамов":

    Откога "шведите" разбирате от двигатели,

    Коментиран от #10

  • 8 Антон

    12 141 Отговор

    До коментар #5 от "Иванчо l-ви":

    Те са такива - малки хора, с малки пи.ки, с малки крачета и ръчички, в малка държава, правят малки двигателчета , слагани на малки коли.
    При тях всичко е малко и безлично, там човека се третира като производствена единица , а не като живо същество. По тази причина всичко им е малко и незначително.
    Сега да идва селянина и да ме закове че където няма цивилизация , японците са силни. Еми така е - толкова им е силата

    Коментиран от #11, #12, #13, #26, #56

  • 9 Random

    8 17 Отговор

    До коментар #1 от "бай онзи":

    Само 4G63T става.
    Разликите между Т и не-Т нямам време да ти ги изброявам.
    Иначе не е нещо кой-знае какво - брат му 4G64 е малко кофти - един приятел има Галант с него и като му даде газ около него смърди като на резачка за дърва (разхода на масло е колкото на бензин... )
  • 10 Random

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Просто гост":

    Ами разбират, ама Ford и сега Geely им таковаха таковата.
    5-цилиндровите им двигатели вадят много коне, а звука им е брутален.
  • 11 Random

    9 8 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    Да си чувал за VH, VK, UZ и UR?
    (VH45, VK56, 3UZ, xUR)
  • 12 Evo 9

    91 5 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    Боже опази,Антоне вероятно още ползваш кенеф на двора,тръгнал си да се сравняваш с възможно най-технологичната и иновационна нация на земята.Твоите ръце като са космати и дебели какво създадоха с което можеш да се похвалиш.

    Коментиран от #14, #18

  • 13 japan

    117 3 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    Няма да е зле малко да попрочетеш, че тези наизустени тъпизми са само в твоя вреда. Японците са колективна нация и работят за благото на нацията и държавата. Въпреки малките пи*ки всеки отделен японец има дух и вътрешна сила повече от теб и никога не се предава, не мрънка и не се оплаква. От векове живеят с колкото им е нужно, минималистично и без разхищения и с каквото се захванат го правят с перфекционизъм и крайна отдаденост. Колко от тези черти намираш в себе си?

    Коментиран от #15

  • 14 Антон

    9 88 Отговор

    До коментар #12 от "Evo 9":

    Хахахахаа, космати са ми ръцете да, хахахаха, не съм дребен и жълт, хахаха.
    Аз не създавам ! АЗ КОНСУМИРАМ! Нека жълтите бачкатори създават.
    Това се отнася и до онзи който ме пита за разни комбинации от букви и цифри. Това трябва да го знаят монтьорите омазани в масло и мръсотия под ноктите.
    Все едно аз да започна да говоря за нещо и понеже не сте запознати със съкращенията му да ви обява че кенефа ви е на двора и имате косми по краката.
    Аз не ви се сърдя, толкова ви е капацитета просто. Вие нямате вина че сте се родили такива.

    Коментиран от #32, #33, #53, #59

  • 15 Антон

    11 52 Отговор

    До коментар #13 от "japan":

    Може би аз трябва да те попитам кога последно работи за колективното благо? Хахаха. А всъщност кога беше това? Аз съм краен КОНСУМАТОР!
    Малка държава, бедна на ресурси, със смазани от бачкане хора, мъже биещи жените си / съвсем сериозно го казвам/ никаква личностна изява, психически угнетени хора. Едно от проявлението на всичко това е автомобилостроенето им - малко, икономисано, маломощно, правено от безлични хора за безлични хора. Отворете в някоя книжарница дебелите учебници по промишлен дизайн, има историческа част , прочетете и тогава пак елате насам.
    А знаеш ли че тези японци които закъснеят в работата, и изпуснат последния влак или ферибот, отоват и спат в хотел с много капсули. Представи си една стена с дължина 20 м. и височина 4-5 метра, Та на тази стена на 4-5 реда в дължина има множество капсули. Плащаш си, вътре има един дюшек малко по-широк от тръба на ЯМР, контакт, малка лампа. Дърпаш пердето и пренощуваш там. Истински кошер.На сутринта отново в офиса. Обща баня и тоалетна за още 20-30-50 такива като тебе. Велико . За безличния японец това е достатъчно.

    Коментиран от #16, #19

  • 16 japan

    70 1 Отговор

    До коментар #15 от "Антон":

    Всеки има право на мнение, безмислено е да ти се отговаря. Само помисли над факта как се събират 127 млн. души на територия 3.4 пъти по-голяма от България. Помисли над това, че на японеца нищо от изброеното от теб не му пречи и тежи. Сега помисли, че от малкото им автомобилостроене малката японска фирмичка Тойота, само Тойота, без другите японски марки е най-продавания автомобил в света - трета поредна година. 75% от японските коли в САЩ се произвеждат там, и там ли са им малки заводчетата и другите работи? Светът се нуждае от практични и безлични коли и те ги дават, тъй като са най-практичната и технократска нация в света.

    Коментиран от #21

  • 17 Баце

    8 15 Отговор
    Евала Тонка, титан си!
  • 18 Антон

    4 46 Отговор

    До коментар #12 от "Evo 9":

    Сега се сетих още нещо: работил съм с японци тука в България, бяха висши мениджъри и директори на голяма компания. В кабинетите им беше такава мърлящина,хаос,мръсотия и безпорядък че всеки що годе нормален човек би се отвратил от това. И не ти говоря за японска фирма която се занимава с преработка на боклук, а за място където чистотата е от особено значение. Дори да приемем че те са били просто директори, в чиито кабинети не е нужна чак такава перфектна чистота, то мръсотията там беше уникална.
    Ама това трябва човек да го види с очите си, за да го повярва, иначе мита за подредения и стриктен японец съществува.

    Коментиран от #38, #45

  • 19 селянин

    37 0 Отговор

    До коментар #15 от "Антон":

    А бе ти верно си бил на илачи,тук се говори за двигатели..по големи консуматори от търтейте няма..ако няма ваг 50% от сервизите в Б-я ще фалират,а бе костюмарче, нали всяка сутрин зяпаш под вагина да не капе масло.Германците правят двг,ама не от ваг..а БМВ v-8,m60 с двуредна верига,а редови шестак м50,често надживява автомобила,Опел Х-20CE..за Тойота после че ще вдигнеш температура..
  • 20 фгхф

    14 1 Отговор
    ICTDI 2,2...БРУТАЛЕН
  • 21 Антон

    5 35 Отговор

    До коментар #16 от "japan":

    Ако гледаме статистически....
    България сигурно води в световен мащаб по брой жени раждащи във възрастта 12-16 год. На 28-30 год. вече са баби и имат внучета. Това означавали че това е хубаво и за пример.
    Също така е практично зимата да стоиш у вас на студено, ще спестиш от отопление.
    Практично е да живееш със семейстовто си в една стая, ще спестите от разходи за битови сметки и много друго неща.ще поддържаш една стая а не 2-3-4 или цяла къща.
    Правиш ли ги тези неща, като ми говориш колко е хубаво икономията и практичността. Ама иначе търсиш удобството обаче ми ги хвалиш.
    Това ти го давам за пример защото ми говориш за най-продавания автомобил в света - това не означава нито добър нито качествен, за справка се върни и прочети началото на поста ми за раждаемостта. В единия случай се хвалиш че дадено нещо е най - продавано, в другия случай най-вероятно не одобряваш хеле пък ако се случи на дъщеря ти да стане баба на 30 год. Ето тукс водиме по бройка, това добре ли е бройката на тези жени.......

    Коментиран от #23, #63

  • 22 Radnevo

    5 0 Отговор
    2jz

    Коментиран от #41, #42

  • 23 селянин

    27 1 Отговор

    До коментар #21 от "Антон":

    Този пък къде отиде,трябваше първо да научиш черка ти да използва контрацептиви,а не да ражда на 14 и да я даваш за пример.Тойота винаги е начело с най..надежден,непретенциозен..абе най силната и скъпа марка в света,знаеш ли Тойота на кой модел са сложили първия цифров оборотомер в света,че аналоговия не може да хване оборотите..ами тази с двигател 1 LR-GUE,звука чупи чаша от шампанско.

    Коментиран от #24

  • 24 Japan

    14 1 Отговор

    До коментар #23 от "селянин":

    LFA ;)
  • 25 japan

    35 0 Отговор
    Направо ми е трудно да ти следя логиката, но все пак за последно - дадох пример с Тойота срещу казаното от теб ”малко автомобилостроене”. Така...въпреки че не съм личен фен на марката, ще ти дам пример, че са качествени автомобили - в семейството ни имаме Ланд Крузер 90, от последните производства 2002г. с 3.0 D4-D мотор от по-новите. Закупен е 2004 на 30 000 км., след 14 години и 240 000 км по-късно джипът е без нито един ремонт по двигател, купе, електроника или друго, освен консумативите. Имай предвид, че общо караме 3 японски автомобила от други марки, които отново не изпитват нужда от ремонти, присъщи на немските.

    Коментиран от #36

  • 26 4.2 атмосферен на тлк

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    това е най здравия двигател. другото изписано от теб няма връзка със статията.
  • 27 бай онзи

    19 1 Отговор
    не мога да разбера кво му обръщате внимание на трола... то си личи от километри че е гола вода
  • 28 Антон

    6 25 Отговор
    Човек ако ви слуша ще каже че сте най-велики тойота. Само малък пример: 2003 купих авенсис генерация т250 нов от магазин.Поради лошо качество фара правеше як конденз вътре.
    Онзи ден гледам един приус от тези предпоследните / каквито са таксиста/ единия фар по същия начин.
    Велики са тойота - повече от 14 год. не могат да си оправят фабричния дефект на фаровете.
    Карайте си го със здраве и си вервайте

    Коментиран от #31, #35, #46

  • 29 Защо?

    8 0 Отговор
    Защо не сте сложили EJ20 и EJ25? Това са едни от най - добрите мотори на Subaru
  • 30 Шиго ебе

    5 16 Отговор

    До коментар #4 от "Бавни и харчат много":

    Много си прав.
    Ипонците освен да крадат друго не знаят.
  • 31 Антон, щъ *ба

    20 2 Отговор

    До коментар #28 от "Антон":

    Антон, много ли та биха спънатите японци?
    Ма, много са та драли Хонди, Тойоти, Нисани с 1.6Мотори
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 АЛФА Q4

    30 0 Отговор

    До коментар #28 от "Антон":

    ПО ДОБРЕ КОНДЕНЗ ВЪВ ФАРА ОТКОЛКОТО ДА ТРЕСКА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ
  • 36 АЛФА Q4

    14 0 Отговор

    До коментар #25 от "japan":

    А ЩЕ РЕМОНТИРАШ МА ЧАК СЛЕД ОЩЕ 14 ГОДОНИ
    ХВАЛА НА ЖЪЛТУРЧЕТАТА
  • 37 Японеца

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Шансу Имамов":

    ...ти и за Япония не си чувал....
  • 38 АЛФА Q4

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "Антон":

    ПО ТОЗИ ТИ КОМЕНТАР СИ ЛИЧИ КВО ЗАЯДЛИВО ПОПФОЛКЧЕ СИ. И ЩО НЕ СИ ПИЕШ ПО РЕДОВНО ХАПОВЕТЕ
  • 39 Бавни и харчат много

    2 12 Отговор

    До коментар #34 от "АЛФА Q4":

    Така ще се обръщаш към баща ти, докато ремонтирате Ипонската си черупка!
  • 40 Телевизора на Елвис

    23 1 Отговор
    Хората написали нещо интересно за мотори, а тука някакви кирливани седнали да си мерят егото. Ето затова всякакви хора по света ще имат постижения а ние ще си обясняваме един на друг колко сме велики докато пърдим на туршия.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 калбо

    18 0 Отговор

    До коментар #18 от "Антон":

    Човече гледашли световното по футбол видяли как чистят японци те след мач и дори футболисти те същото А за колите съ перфектни купих си чисто ново cr-v вече го карам 10гд без да сменям нищо само масло А България дори и трактор неможе да направи за съжаление. японци те са много умни хора а от нас нищо не стават
  • 46 Асдетт

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Антон":

    На БМВ на 1 г БМВ 2012 530 хd ми изгоря десния фар от автомивка 2200 лв , добре че беше в гаранция. Никой не е застрахован от дефекти за това има гаранция
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 AC/DC

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бавни и харчат много":

    Доста си неграмотен в това отношение.
    Вземи пипер и малко. Харчи ти масло главата.
  • 49 Аз съм

    6 1 Отговор
    От скромния ми опит от 10-15 год. вече с ваг групата мога да кажа че колите като изпълнение не са лоши хубави купета не гниещи но зависи и коя година. Качеството на материялите е добро но двигателите им са тотал щета има детайли които може да те побъркат .Имал съм бензинови и сега последните два кошника са с 1.9 тди 131 кс хубаво че им разбирам разглобявам и правя всичко както трябва щото нали тука са на по 116 000 км. мотора е хубав но може да те съсипе с проблеми които ако не се отстранят всичко отива по дяволите иначе за вървене и икономия еееее няма такъв мотооор. Ваг групата я спасява това че има части бооооол втора употреба.Имам колеги с тойоти и хонди ами неса никак лоши колите возил съм се и на авенсиси акорди црв-та .Може би авенсиса ми направи много добро впечатление но да е с по запазен салон щото мяса на кенеф с паднали тавани напукани тъбла износена тапицерия - просто трябва да са до 200 000 км. иначе немските до към 350-400 000 изглеждат като нови. Но за обикновения Българин е по добре бензин на газ от по обикновените марки има хондички тойотки вагени рена ситроени които стават на газ прелично и излиза ефтино не се засилвайте на скъпи БМВ та Мерцедеси това са скъпи коли не са лоши но се плаща за МАРКА на 100%. Да вметна братовчед ми в Англия си купи Мерцедес с класа 2015 год. на 200 000+ километра и иии човек не е сядал вътре толкова запазена и това нещо като минат 10-на години дойде в България на 160 000 хил. нашенски и се почват едни ре
  • 50 Баничар

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "бай онзи":

    ZD 30 на нисан също го няма.
  • 51 qwerty

    0 0 Отговор
    4M41
  • 52 Шишо Бакшишо

    3 5 Отговор
    Много са добри и за това сега в Нисан и Митсубиши бухат Рено-мотори от концерна-майка
  • 53 Дарт Бейн

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Антон":

    Да, ти си консуматор... но на ракия и мезета, сигурно си ,,велик" на маса!!!
  • 54 Asen100

    0 0 Отговор
    А някой да е чувал за Honda elysion 3.5l 300 коня.Мисля да я купя.
  • 55 Иво

    0 0 Отговор
    Митсубиши
  • 56 asd

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    вие сте аутист
  • 57 Тойота

    3 0 Отговор
    Полувината от хората в щатите карат японски коли със двигатели от по 3,4,5 литро обем.
  • 58 Gtr supra

    1 0 Отговор
    А къде са 2jz и RB28!?!?!?!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Леля Гинче

    0 0 Отговор
    Nissan Primera 2002, 2.0 газ-бензин, купувана през 2006 на 135 000км, от един немски колега. Само реглаж на клапани и ангренажна верига. Сега е на 445 000, гори по 200-300 грама масло, работи прекрасно. Нямам намерение да я давам, но ръждата я подгони, а и жената иска джип. Преди нея имах пак Примера, обаче от 1993 година. 1.6, карбуратор, купена през 2002, от същия колега дето работихме в един цех в Германия. Изби ми гарнитурата на главата, но я сменихме и още върви - кара я баща ми. Нея също не исках да я давам, но като видях онзи космически кораб и директно я докарах в България за да я вземе бащата а аз да купя новата Примера. От 5 години не живея в Германия, а в България и често казано доста неща по колата взеха да тракат и тропат. Отделно веднъж чистих инжектори. Общо взема тук сервизите и частите са на много ниско ниво. В Германия колите изкарват повече километри без ремонт, което се дължи на качествена поддръжка и отговорни собственици.
  • 61 Анти- антончо

    2 0 Отговор
    Много е зле това момченце. Сигурно според него японците тук съвсем случайно са били директори, а той незаслужено е бил подлога. Защо изобщо му отговаряте ? Нека си се кефи на голфа и на мизерния животец
  • 62 bojko

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шансу Имамов":

    Значи си от онези, които обичат да сменят всеки месец по нещо, за да не забравят, че имат кола! :)
  • 63 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Антон":

    Не знам нещо сбърка гледам 1ни американци търсят жилище да купят по дискавъри от дървена къща с хартия класика без никакви мебели каза жената. До утра хай тек самоподъражд се мезонет в небостъргач. Не разбра как работи тоалетна и кухня. А за комфорт на село ходил ли при някои дето пенсия отива за хапове. Значи вътре управлява даже температура робот и прислужва. А това беше в мезонета.
  • 64 Онзи

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шансу Имамов":

    Затова всеки майстор ще ти каже ,че най добрия дизел е Японския......нали!?!
  • 65 Ехо

    0 0 Отговор
    Аз не съм чул все още за Митсубиши с Рено двигател.