Last news in Fakti

13 Юли, 2018 10:44 4 203 7

91-годишна баба катастрофира пияна

  • катастрофа-
  • книжка-
  • пенсионер-
  • инцидент

Пенсионерка на 91 години стана най-възрастният шофьор във Великобритания, заловен да кара в нетрезво състояние, съобщава The Times. Подпийналата Полин Хориган забърсала няколко крайпътни колчета и електрически стълб със своето Audi A3 Sportback на кръгово движение в Колчестър, Есекс.

Тестът с дрегер установил, че по време на инцидента бабата е карала с 1.0 промил алкохол в кръвта. Госпожа Хориган имала 76-годишен стаж зад волана и до този момент не била катастрофирала нито веднъж.

Пенсионерката признала вината си пред съда и се разкаяла за стореното. По време на делото неколкократно молила прокурора да говори по-силно, тъй като не го чувала. Книжката ѝ е отнета за 14 месеца, но тя не смята да шофира повече, след като наказанието изтече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мейчок

    8 1 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил !
  • 2 гост

    3 1 Отговор
    Не стига ,че 91 годишна ,ами и пияна! То сигурно в България ги няма ,дето не могат без чашката?! Дайте и книжката ,още да шофира!
  • 3 плевен

    7 0 Отговор
    Да си жива и здрава, бабо! Уникална си !
  • 4 Dzek

    1 0 Отговор
    Blaze i na babkata na takava vyzrast da kara. Dokolkoto za pieneto i karaneto, vseki si plasta za diavolyka.
  • 5 32990

    3 0 Отговор
    Не се учудвайте - в Англия е обичайно 80-90 годишни да карат коли. Който е бил там знае каква е организацията на движението и културата на шофиране. Особено в предградията на големите градове, от където вероятно е и тази баба. Дори и най-селския път е обозначен със знаци, маркировки и трябва да си малоумен за да не се оправиш. А който реши да прояви балкански манталитет - да свирне, да присветне с фарове, да натисне в багажника, веднага следва оплакване в полицията, по камерите го установяват (в ЮК има места, където камерите са през 100 метра) и следва хиляди паунди глоба, а може и пред съдията да те изправят за агресия на пътя. А следващата година застраховката ти се умножава по три. А ние тука се изтрепваме, не че в Англия всичко е цвете, но в организацията на движението трябват 100 години докато ги настигнем.
  • 6 32990

    1 1 Отговор
    Пропуснах.
    Още не мога да си обясня манията да английските пенсионери от т.н. средна класа и по-заможни да карат мощни коли. Ето и тази баба - Audi A3 Sportback - за чий и е? Виждал съм пенсии с наточено Субару Импреза, спортни Ровъри, АМГ мерджани и БМВ М пакети, и това нови коли, над 50 хил паунда. Карат и местни спортни марки като TVR.
  • 7 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    СИГУРНО Е ОТ ИШИАЗА И
    НЕ Е БЛИЗВАЛА ЖЕНАТА
    АЛКОХОЛ
    БЕ НА 91 ГОДИНИ МОЖЕШ ДА СИ ПРАВИШ КАКВОТО ИСКАШ
    ДНЕС СИ ТУКА УТРЕ ТЕ НЯМА
    НО ЗАЩО И РАЗРЕШАВАТ ДА КАРА НА 91Г