16 Юли, 2018 13:42 7 705 11

Всички победители от Льо Ман в 1 минута

  • льо ман-
  • автомобили-
  • състезание-
  • истрия
Всички победители от Льо Ман в 1 минута - 1

Сайтът Budget Direct Car Insurance публикува едно интересно видео, в което за една минута се показват всички победители в култовото състезание 24-те часа на Льо Ман. Освен моделите се вижда и годината, когато са спечелили. Първата гонка на Льо Ман се е състояла през далечната 1923 година, а до 1952 година победители са само открити автомобили, докато победата не грабва Mercedes-Benz 300 SL (снимката горе). Състезанието е прекъснато от 1939 до 1949 година. Още един интересен факт е, че повечето победи са за европейски автомобилни производители. Изключение правят Ford през 60-те, Mazda (1991 г.) и Toyota (2018 г.). Най-много победи има Porsche - 19, а на втора позиция е Audi с 13 победи. Вижте видеото.

Le Mans winners: Every Winning Car (Video + Downloadable Poster)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Татко ти

    4 7 Отговор
    TDI= Total Domination of Ingolstadt.

    Коментиран от #2

  • 2 by Peugeot Sport

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Татко ти":

    …...ние пък го разталкуваме,разбираме и превежда ме и това е самата горчива и грозна истина като:Трака Дрънка Издъхва -TDI патент на дойчовците…….:):):)
  • 3 селянин

    3 7 Отговор
    Юни 2018-Тойота взе първите две места,5,300км за 24 часа,без ремонти,състезание за издръжливост,здравина и качество,е и супер пилоти..Алонсо,Буеми,Кобаяши и.т.н...а ваг порше team на 15 и 16 място,фалш в софтуера..

    Коментиран от #4

  • 4 асддас

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "селянин":

    От 2000 година насам само Порше и Ауди печелят, ти ми оясняваш за тойота.
    На японците им трябва по 10-15 години за да направят хубава кола. те имат само 2 - Лексус ЛФА и Нисан ГТР, разработвани с години. И колко години минаха от както ги пуснаха ? Колко генерации смениха другите производители ?

    Коментиран от #5, #10

  • 5 селянин

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "асддас":

    Ваг..бяха до тук..Японците хвърлиха много средства в хибридната технология,следващия,,Годзила,,и той ще е хибрид, десет години гаранция на батерията..седем години останалото,и това го дава най скъпия бренд сред автомобилите..Тойота

    Коментиран от #7

  • 6 Гошо

    1 3 Отговор
    Отново доминацията на VAG Показва кои са най-добрите.
    Поклон
  • 7 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "селянин":

    Ти гледаш ли състезанието "24h of Le Mans" защото явно май не го гледаш. Тойота победи защото нямаше пряки конкуренти. Последните 10 години Тойота като се бореше срещу Ауди,Бентли,Пежо и Порше да не би да победи. Тази година реално си караха сами на пистата.

    Коментиран от #8

  • 8 2018

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Не искам да малоуважавам титлите на Ауди, но реално при тях повечето дойдоха точно поради същата причина. Колата на Тойота последните две години, когато се конкураще срещу Порше реално беше по пъргава и както всички си спомняме загубата им дойде точно поради повреди 10 метра преди краят на състезанието - две последователни години. Една от причните Порше да се откажат е поради причената,, че не можеха да държат на темпото на развитие на Тойота последните години. Намя как да разчиташ само на лош късмет свързани с повреди на отсрещният отбор.

    Коментиран от #9

  • 9 Татко ти

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "2018":

    Не е баш така.Тойота от 2012 г. са ставали 1 път шампиони на WEC.Ауди ги би 2 пъти и Порше 3 пъти.Тъй че Тойота сега им е дюшеш,защото германците ги няма.Не само на Ле Ман тойотите се чупеха.Чупеха се и отпадаха и на другите състезания от сезона.Просто сега им е много по-лесно,защото нямат никаква конкуренция.Докато германците играеха Тойота издишаха,защото колите им бяха на ръба,за да са конкурентно способни на Порше и Ауди.А сега нямат конкуренция и не надуват колите до край,затова и печелят.
  • 10 Хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "асддас":

    хахаххах човече я провери колко генераций има GTR-a тоя коментар разбива бива бива невежество ама твойто е в повечко
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.