Last news in Fakti

21 Юли, 2018 13:04 7 391 10

Митата на Тръмп върху вносни коли могат да спрат PSA от завръщане в САЩ

  • psa-
  • peugeot-
  • citroen-
  • тръмп-
  • сащ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Европа с 25% мито върху импортираните автомобили. Това ще се отрази драматично не само на чуждестранните автоконцерни, но и на вътрешния пазар в Щатите, защото тези мерки ще доведат до увеличаване на цените на превозните средства.

Въвеждането на тарифите ще представлява истинска катастрофа за PSA Peugeot-Citroen, тъй като френският концерн се намира непосредствено близо до завръщане на американския пазар, а подобна промяна е възможно дори да осуети плановете им.

Изпълнителният директор на PSA за Северна Америка Лари Доминик съобщи тази седмица, че митата влияят върху цената и времето, които са нужни, за да се внесат автомобилите. Той допълни, че френският автоконцерн вече е започнал да проектира бъдещите си модели, които отговарят на американските изисквания за безопасност и вредни емисии. Припомняме, че PSA напусна пазара в САЩ през 1991 г.

В момента американското Министерството на търговията разследва дали влиянието на внесените автомобили върху вътрешния пазар представлява заплаха за националната сигурност. Това е единственият правен път, по който президентът може да наложи новите тарифи. Безопасно е да се каже, че това е изключително непопулярно предложение и почти всички, които са засегнати от него - политици, производители на автомобили, доставчици и икономисти са против въвеждането на митата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зарежи

    6 3 Отговор
    200 хил. км турбо като по часовник

    Коментиран от #2

  • 2 Да и?!

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "зарежи":

    Тогава събираш за Мерцедес.

    Коментиран от #4

  • 3 Светлини

    15 0 Отговор
    Тръмп пак не се е наспал добре. До вчера викаше от европейците с Макрон ми е най-хубавото, звъняли си през ден, а сега френските коли - зад борда :) Мерцедес, Бмв, Волксваген и т.н. си имат заводи в Северна Америка и ще ги разширят ако трябва, но повярвайте продажби на немски коли ще има. Там японските, корейските и немските коли се карат повече или поне наравно с американските.

    Коментиран от #7

  • 4 Да да

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Да и?!":

    Спестиш от турбо,дадеш за скорости! А че само подръжата ще ти излезе колкото цената на нов дали е важно? Филтър за маслото от турбината- 200-300 лв! 5 смени 1000-1500 лв! Колко да струва едно турбо?
  • 5 А ЗАПЛАХА ЛИ Е ЗА БГ НЦИОНАЛНАТА

    3 1 Отговор
    СиГУРНОСТ ВНОСНОТО МЕСО ДОМАТИ И АЛКОХОЛ...
  • 6 Borislav Popov

    10 3 Отговор
    Бай дони какво си мисли - че ще хукнат да купуват американските таралясници с 5- 6 литрови двигатели ? Да не се наложи да изкарват пак дилижансите !
  • 7 Asd

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Светлини":

    Да де, ама смотаните жабари си купиха Крайслер и им е през дедовия за митата, странно как производителите на най-скапаните марки коли са се усетили.
  • 8 Кукуригу

    1 1 Отговор
    Блаблабла
  • 9 Бай Благой

    1 2 Отговор
    Аз не мога да разбера нещо....
    Защо всички ревът срещу Тръмпяка...след като в Европа има мито за внос от САЩ -респективно ама голям проблем стана като Тръмп иска да наложи мито на европейските...??
    Защо да не наложи мита м?
  • 10 Townboy

    0 1 Отговор
    PSA в САЩ няма, доколкото знам там не се продават френски коли, като не броим инфинити и нисан разбира се.