Last news in Fakti

18 Юли, 2018 12:58 3 936 6

Беден руски депутат смени колата с кон

  • депутат-
  • кон

Депутатът от Законодателното събрание на Камчатския край в Русия Михаил Пучковский обяви, че сменя автомобила си с кон заради високите цени на бензина и поиска от правителството да му осигури място пред зданието на парламента, където да връзва животното, но такова му бе отказано, съобщава "За Рульом". Сега народният избраник се кани да търси правата си в съда.

Пучковский работи като депутат на доброволчески начала. Не получава заплата за законотворческата си дейност и живее само с пенсията си от 23 000 рубли (617 лв.) , от която не може да задели достатъчно за бензин за някоя от двете си "уазки" и да ходи с нея на заседания в регионалния парламент.

Ето защо депутатът решил да слезе от "желязното добиче" и да се качи на живо такова с името Ракета. През юни Пучковский се появил така пред сградата на правителството на Камчатския край, но охраната му попречила да "паркира".

Депутатът написал официално заявление до губернатора, председателя на Законодателното събрание и директора на Държавната автомобилна инспекция с настояване да му бъде предоставено място, където да си връзва коня. Отговорът с отказа дошъл едва сега и Пучковский смята да съди градската администрация със заплахата, че ако искането му отново бъде отхвърлено, смята да доведе на септемврийската сесия на местния парламент цяло стадо коне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    9 9 Отговор
    ...Само в Русия... карай велосипед като нормалните хора

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    11 11 Отговор
    Циркаджия, иска да се прави на интересен. И тук трябва да се поддържа руската пропаганда!
  • 3 а стига бе

    8 5 Отговор
    Беден депутат...е нема такова животно.Или Кремъл ги е стегнал яко-или тоя се прави на леко луд...Никаде по света НЯМА беден политик.
  • 4 куку руку ку

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "РЗС":

    Ти карай филуспет по черен разкалян път!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да да

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Как черен път бе! В пРосия всичко е магистрали (за магарета и УАЗ-ки) :ддддд! А тая пенсия явно е от високите :дддд,като на стар комунистически кадър! Как ли живеят хората с 250 лв.заплати!