Last news in Fakti

20 Юли, 2018 13:31 10 503 7

Шериф ще връща парите за служебен седан със 717 к.с.

  • dodge-
  • charger-
  • hellcat-
  • шериф

Щатското Министерство на правосъдието е изискало от шерифа на окръг Гиунет в щата Джоджия Буч Конуей да възстанови средствата, изхарчени за покупката на служебен суперседан Dodge Charger Hellcat с мощност 717 к.с. Според ведомството автомобилът се използвал само за пътуване до работа и бил "прекалено екстравагантен" за нуждите на правоохранителните органи, съобщава The Atlanta Journal-Constitution.

Конуей купил служебния Charger Hellcat през април за $69 258 (€59 435) от фонда от конфискувани активи. Покупката била съгласувана с отдела на Правосъдното министерство за борба с прането на пари.

В Министерството обаче възниквал въпросът дали колата се използва по предназначение, т.е. за опазване на реда. В заявката за покупка било посочено, че суперседанът ще участва в операции под прикритие, както и в рамките на програмата Beat the Heat за драг състезания на специални писти.

В отговор на обвиненията, че ползва черния Charger Hellcat за лични нужди, шериф Конуей опонира, че за министерство с годишен бюджет $92 млн. покупката е нищо. Освен това не бивало да се забравя, че "такъв автомобил може да направи пътищата много по-безопасни".

Уилям Пери, директор на групата за надзор и съблюдаване на етичните норми в Джорджия, определя думите на шерифа като "пълни глупости". Той смята, че средствата от фонда от конфискувани активи трябва да се използват така, както и парите на данъкоплатците. Според Пери единственото решение в случая били извинение и чек, подписан от Конуей, с който той да възстанови похарчените за колата близо $70 хил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бум

    24 2 Отговор
    Колата си е точно като за шериф!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    13 1 Отговор
    Де да можеха и нашите власти да постъпват по същия начин с кметове, министри и.н. Но надеждата умира последна.
  • 4 Гост

    2 8 Отговор
    Защо си е взел тази прехвалена кола защо не си взе нещо истинско като фейслифта на Гранта Спорт? :)))

    Коментиран от #6

  • 5 ТОА ДОДЖ КВО ЕВРО ИМА 0 ИЛИ 1 ??

    2 1 Отговор
    МОШЕННИЦИ.
  • 6 1944

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    лада не смогва да изпълнява заявките от куба, венецуела, северна, корея, беларус, българия и други колонии. ще отварят нови заводи.
  • 7 Алфа Ромео

    0 0 Отговор
    Мъжкарска груба мощ, готина кола спор няма....