Last news in Fakti

23 Юли, 2018 09:59 5 670 9

Серджо Маркионе на смъртен одър, FCA има нов шеф

  • fiat-
  • chysler-
  • jeep-
  • серджо маркионе-
  • майк манли

Серджо Маркионе вече не е президент на Fiat Chrysler Automobiles. Официалното съобщение от пресслужбата на италианско-американския концерн гласи, че миналата седмица 66-годишният мениджър се е подложил на планова операция, след която състоянието му се е влошило рязко и няма да му позволява да изпълнява задълженията си. Според публикации в италианската преса Маркионе е в кома.

На спешно заседание на съвета на директорите на FCA за временно изпълняващ длъжността на концерна е назначен 54-годишният Майк Манли, шеф на компаниите Jeep (от 2009 г.) и Ram (от 2015-а). Окончателният наследник на Маркионе ще бъде избран на следващото събрание на акционерите, което трябва да се проведе в най-скоро време. Манли вече обяви, че възнамерява да следва утвърдената наскоро стратегия за развитие на FCA.

Серджо Маркионе стана президент на Fiat през 2004 г. и ръководи лично сливането с Chrysler. Той смяташе да се оттегли през 2019 г. Овакантения му пост във Ferrari, която мениджърът превърна в самостоятелна компания и също оглавяваше, ще поеме 63-годишният Луи Камилери, бивш шеф на Philip Morris International.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Giuseppe Busso

    4 3 Отговор
    А така..... Не е добре тая работа

    Коментиран от #2

  • 2 Дали?

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Giuseppe Busso":

    Че не е добре някой да има проблеми със здравето е вярно, дано се оправи човека. Но като ръководител... . Ще го запомня с призива "За Бога братя не купувайте нашите автомобили".

    Коментиран от #4

  • 3 Баш Майстора

    5 1 Отговор
    На друго място четох, че на Маркионе са му направили операция на рамото, това със смъртния одър ми идва малко гръмко. Иначе да е жив и здрав да си харчи милионите, то не е луд този, който яде зелника, ами този, който му го дава. Няма да се учудя, ако всичко това е параван, за да го разкарат тихо-мълком.
  • 4 Не изкривявай фактите

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дали?":

    Чел си между редовете. Призива бе да не се купува електрическия Fiat 500 защото го продават по евтино от себестойността си, а не да не се купуват техните коли

    Коментиран от #6

  • 5 Фичо

    5 8 Отговор
    Откак Макароне е начело на "Фиат", карам Опел.Последния фиат, който става за нещо е на практика префасонирана Астра от 2006 година.(Крома 2)
  • 6 Дали?

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Не изкривявай фактите":

    Какво значение има за кой автомобил става въпрос? Кой нормален човек казва не ми купувайте стоката? Като иска да не се купува или да не я произвежда или просто да я пусне на печалба, пък който реши да си я купи.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Гост2

    3 2 Отговор
    Тоз фалира ланчия и алфа май така че...сори ама...
  • 8 Зорлем

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дали?":

    Само дето при автомобилите, добрите момчета и момичета от ЕК и националните правителства имат доста еко идеи и ограничения какво, къди и как да продаваш, така че не е толкова просто.
  • 9 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дали?":

    Има такава рекламна статегия. Чети ако имаш време в дебелите книги или в гугъла...

    А иначе - убиха Ланча, за да налеят пари в Крайслер, смятайки че ще растат чрез увеличаване на пазарен дял в САЩ и да вземат едни пари от държавната помощ, за да не фалира Крайслер когато беше кризата. Но май няма да стане и ще засъсват и още.
    Сега наливат в Алфа ама с 3-4 модела на кръст и там няма да е розово. Това им е големия грях.