Last news in Fakti

5 Август, 2018 11:59 6 477 27

Tesla Model 3 влезе в топ 10 по продажби

  • tesla-
  • model 3-
  • електромобил-
  • продажби-
  • статистика

Евтината Tesla вече е един от 10-те най-продаваните автомобила в Съединените щати. През миналия месец Model 3 са си купили 14 250 американци, с което електромобилът се подрежда официално в челната десетка на най-популярните леки коли в родината си, съобщава GoodCarBadCar.

Ако се вземат предвид всички нови автомобили в САЩ като пикапи, SUV-та и миниванове, малката Tesla пада до 20-о място. Това обаче също може да се смята за успех предвид производствените проблеми около Model 3.

Според Bloomberg до момента от евтиния електромобил са построени 58 645 бройки. Tesla сглобява по 4 280 "тройки" седмично и планира тиражът да бъде увеличен на 6 000 до края на август. Модела купуват най-често бивши собственици на BMW 3er, Honda Accord, Honda Civic, Nissan Leaf и Toyota Prius.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електрошок

    12 9 Отговор
    Айде мазни-коментирайте!
  • 2 Kcaniba

    26 10 Отговор
    Аз си чакам да ми излезе вноската за Лада!Друго си е, тръпката да чакаш 15г.!А пък в гнилия капитализъм,им ги доставят в къщи чак,пфу.... Слава Россия!
  • 3 Tervel bitcoin

    11 23 Отговор
    Не бих си купил тази прахусмокачка
  • 4 Българина

    13 0 Отговор
    Защо използвате думата строя за кола, къщите може би се произвеждат. Сетих се, от директнив английски превод билд..
  • 5 Япончик

    17 3 Отговор
    За купувачите минали от Бмв3-та на Тесла браво!
    Осъзнали са се навреме, а в БГ след 45г!

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Германчик

    2 0 Отговор
    Жив и здрав !:) Ти си знаеш , кой !
  • 8 Г. Е. М.

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Япончик":

    Уфф, га ша дойде най-после и моя ред да си взема ТЕСЛА-та... Па некои другари нека си карат на бензин и дизел...

    Коментиран от #26

  • 9 гост

    8 7 Отговор
    Споко петрололюбците , пазете си нервичките , още нищичко не сте видели !! Ще има Тесла и за под 20 000 долара , но това ще е след 4-5 години , засега все още целта е среден и премиум клас !! И тогава няма да е в десятката , а ще е безапелационен номер 1 !!!!

    Коментиран от #12, #13

  • 10 гост

    4 4 Отговор
    И все пак в интерес на истината има едни хора , които загубиха мноооого пари заради Тесла и то въпреки , че никой не ги кара , хаха !
    Инвecтитopитe, ĸoитo зaлaгaт зa cпaд нa цeнaтa нa aĸциитe нa Теѕlа Іnс., вce oщe нe ca ce oтĸaзaли - въпpeĸи нaй-гoлямoтo пoвишeниe нa цeнитe зa eдин дeн oт гoдини, пишe Wаll Ѕtrееt Јоurnаl. Πpeди oбявявaнeтo нa финaнcoвия oтчeт зa втopoтo тpимeceчиe нa 2018 гoдинa, инвecтитopитe бяxa зaлoжили oĸoлo $10,5 милиapдa. Toвa пpeвъpщa цeннитe ĸнижa нa ĸoмпaниятa в нaй-"шopтвaнитe" в CAЩ, пo дaнни нa aнaлизaтopcĸaтa ĸoмпaния Ѕ3 Раrtnеrѕ.
    "Шopт-ceлъpитe" зaeмaт дялoвe и ги пpoдaвaт, нaдявaйĸи ce пo-ĸъcнo дa ги изĸyпят нa пo-ниcĸa цeнa и дa пpибepaт paзлиĸaтa.
    B чeтвъpтъĸ, cлeд ĸaтo Теѕlа пoĸaзaxa, чe e "изгopилa" пo-мaлĸo пapи, oтĸoлĸoтo aнaлизaтopитe oчaĸвaxa, тeзи зaлoзи ce пpeвъpнaxa в $1,7 милиapдa зaгyбa, тъй ĸaтo aĸциитe нa ĸoмпaниятa ce пoĸaчиxa c 16% дo $349,54. Haпpaвeнитe oт 2016 г. зaлoзи cpeщy ĸoмпaниятa днec ce пpeвpъщaт в зaгyбa oт $6,4 милиapдa, тpeтият нaй-лoш peзyлтaт cлeд зaлoзитe cpeщy Nvіdіа и Аmаzоn. !!!!!
  • 11 Язе

    4 7 Отговор
    Модела купуват най-често бивши собственици на BMW 3er, Honda Accord, Honda Civic, Nissan Leaf и Toyota Prius.

    Запазва се тенденцията Тесла да се харесва само от джендъри.
  • 12 Язе

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    За кой премиум клас говориш?Ауди А8,БМВ7,МБ-S класа?Като съм гледал как изглежда "луксозната"Тесла и съм съкрушен.Тръстикови седалки срещу климатизирани с масаж и активни опори,кожа и др.при МБ например.Ще трябва доооооста да се постарае Мъск да настигне премиумите.А цените тогава къде ще са?

    Коментиран от #14

  • 13 Антиелектрика

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Доста елементарно е да смяташ, че всеки, който не харесва миксерите е петрололюбец. Отминаха времената на малоумните лозунги от типа на "Кой не скача е червен". На мен лично хич не ми е проблем Тесла да продават колкото си искат, но да са без субсидии.
  • 14 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "Язе":

    Ми не знам кой кого ще настига , ама всичките дето си ги изброил Тесла ги мина даже в Европа , а в Америка два пъти , а техните продажби спадат !! Къде мислиш са се преместили ??

    Коментиран от #15

  • 15 Язе

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Модела купуват най-често бивши собственици на BMW 3er, Honda Accord, Honda Civic, Nissan Leaf и Toyota Prius.Някода да виждаш,че е взела клиенти на А8,S-класа,БМВ7?То и кренвирши се продават повече от филе Елена но дали няма разлика?Който обича лукса няма да го смени с Тесла поради причината,че Тесла е далече от лукса.Може да си вземе от любопитство но да му е основна кола,едва ли?

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Язе":

    А кой ти говори за Модел 3 или ти вече по принцип имаш кошмари като чуеш Тесла , хахах ??
    Електромобилът Tesla Model S надмина по обем на продажбите си в Стария континент конкурентите си Mercedes-Benz S-Class и BMW 7 Series. По данни на JATO Dynamics, през 2017-а година в Евросъюза са били реализирани 16 132 продажби на Tesla Model S, което е с 30% повече от резултата за миналата година. Електрокарът на амероканците изпревари традиционните лидери в сегмента – седаните Mercedes-Benz S-Class (13 359 продадени автомобила) и BMW 7 Series (11 735 броя). Същата тенденция се наблюдава и в Щатите – и там електромобилът се е търсел повече от европейските модели – реализациите му са повече отколкото тези на Mercedes-Benz S-Class, BMW 7 Series и Audi A8 взети заедно - 28 800 продажби. Втори по продажби в сегмента в Щатите е Cadillac XTS (16 275 автомобила).
    В Европа се забелязва ръст и на продажбите на кросовъра Tesla Model X. През миналата година той е бил закупен от 12 000 души, което е съпоставимо с резултата на Porsche Cayenne и е повече от резултата на BMW X6.

    Прав си , то си е за кошмари на "стогодишните" , хахахаха !!!

    Коментиран от #17, #22

  • 17 CL500

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Кой път го е измислил това тая Тесла да е в конкуренция баш на Ес-класата, А8 или 7-ма серия?!? Да не говорим, че дори и има повече продажби, това не говори, че е по-добър автомобил, ама хич не е показател за това. Все едно да кажеш, че Ролс понеже има по-малко продажби от германските премиуми и значи евентуално, че е по-кофти кола, хахха.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "CL500":

    Можеш да си развиваш теории и да си изказваш "мнението" до утре , обаче факта е един и той НЕ ЗАВИСИ нито от теб , нито от другите като теб ! Пазарът на лимузини на цена между 80 и 130-140 000 долара е доста ограничен като брой и почти не се изменя в годините , освен със съвсем дребни бройки ! И досега над 90 % от него бяха именно Mercedes-Benz S-Class, BMW 7 Series и Audi A8 , другите са незначителни бройки ! И за да продаде Тесла тия бройки Модел S и X, това не са хора дето преди това са си купували коли за по 30-40 000 , а още по-малко нови такива !! И тези клиенти няма и да се върнат , ако "стогодишните" не предложат нещо по-добро от Тесла , ама БЕЗ ДВГ !!! Та какво викаш , на ТЕБЕ не ти харесвала Тесла , а ти НОВИ от любимите ти колко пъти си купувал ?? А какво ти говорело на тебе кой бил "по-добър" автомобил , дали ще ги успокои като виждат цифричките от горния ми коментар ??

    Коментиран от #20, #23, #25

  • 19 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "CL500":

    А пък последното ти сравнение е пример за демагогия !!!! Ролс Ройс е поне два пъти ПО-СКЪП от моделите за които става въпрос и естествено е в съвсем друг пазарен сегмент !! А Тесла е в СЪЩИЯ на споменатите три и именно затова им е директен конкурент , а не според мнението на някои "специалисти" , хахахха !!!
  • 20 CL500

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Ти колко Тесли си карал? 100% усещанията в тях и луксът е наполовина от немските премиуми! Продажбите на електричките се крепят на някакво чувство на еко-модерност, че си 'зелен', както и най-вече, че имат големи подпомагания - данъци, места за паркиране и т.н.. Не се основават на самото качество на колата и усещанията, които носи!

    Коментиран от #21

  • 21 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "CL500":

    Продължаваш да развиваш собствени мнения и теории които никой не интересуват !! И в статията и в моите коментари е ЧИСТА статистика и ФАКТИ !!! Дали ти харесват си е твой проблем , но това с нищо не ги променя !! А още по-малко пък интересува някого !!
  • 22 Зомби с квадратно чело

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    гост ти говориш колкото да не заспиш!!!
    Я виж на базата С-ката на мерцедес колко модела има??
    Да Европееца започва да разлюбва седаните това е факт!!!
    Също провери къде се продават Теслите в Норвегия, УК и Холандия.Освен субсидиите имат десетки облекчения, много ясно че ще се продават сега ще видиш какво ще стане с Германия, в Холандия бавно започна пазарът да намалява. Норвегия е друго неща там субсидиите са почти вечни.
  • 23 Зомби с квадратно чело

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    2/3 от продажбите са в УСА, Китай и Норвегия факт. Тоест шовинизъм и държавна политика, няма нищо общо със свободният пазар.
  • 24 123

    3 1 Отговор
    Статията и коментарите показват:1. Има промити мозъци, като тия против развитието на ски курортите в БГ. С аргументи не може да им се влияе. 2. Тесла продължават със смешния маркетинг - колкото да не мълчат. 20 място в най-силния им домашен пазар, с много субсидии и предимства. Като в оня виц - заемат престижното 3-то място от трима участници. 3. Още на пазара ги няма основните играчи, които изчакват да видят накъде ще тръгне истерията. 4. Не се знае дали до 2-3 години електроманията няма да отшуми. Новите прототипови дизели, които ще влязат в серия след 1-2 години са с нулеви CO2 и NOX емисии. 5. С този пазарен подход на тесла, вероятно ще се самофалират преди да стигнали до 15 - то място в класацията.
  • 25 Язе

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    И Шварценегер преди години позираше с Приус за да покаже,че е ЕКО но сега какво кара-V8.На всяко нещо като му мине модата и хората се насочват към класиката.
  • 26 1944

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Г. Е. М.":

    некои дрогари от братска русия още зареждат А 91 на бензиностанциите. иначе бил евтин.
  • 27 spy

    0 0 Отговор
    за прословутия Балон Тесла само да кажем че масово започват да ги продават втора ръка в Финландиа Норвегия и северните страни с по висок стандарт догодина пускат новото Е Порше и пазара се ориентира в негова полза