8 Август, 2018 17:26 4 460 11

Jaguar I-Pace срещу Audi RS3: Залагайте!

  • jaguar-
  • audi-
  • i-pace-
  • rs3-
  • драг-
  • състезание

Единият е чисто ново електрическо SUV, а другият - триобемна версия на хечбек с генофонд от Golf. Кой от двата автомобила има повече спринтьорски потенциал се заема да установи британският YouTube-канал carwow.

Jaguar I-Pace има електромотор на всяка от осите със съвкупна мощност 400 к.с. и въртящ момент 696 Нм от нула об/мин. Ускорява от място до 100 за 4.8 сек. и развива максимална скорост 200 км/ч.

RS3 разчита на класически турбиниран петак с обем 2.5 литра с 400 коня и 480 Нм, които му позволяват да ускорява от 0 до 100 за 4.1 сек. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Предимство на "аудито" дава и по-ниското тегло, но може ли то да компенсира пасива във въртящия момент?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дарко

    16 10 Отговор
    Авудито е смрът баце. А тва другото, оно си е пустиняк

    Коментиран от #4

  • 2 ДВГ

    5 3 Отговор
    Нищо учудващо, при еднаква мощност 600кг няма как да се компенсират от загуба на и от трансмисията.
    Учудващо за мен беше при летящият старт как Аудито беше на 1500 оборота за бензин!!!!
    За мен има нещо фалшиво при настройка на режима, при режим спорт няма как да си на 1500 оборота и после да скачаш на 4000, съвсем закономерно се забави.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "ДВГ":

    Нищо учудващо да , поредното доказателство за некадърността на Ягуар , макар че какво друго да очакваш от производител , който все пак си вади печалбата от петролните модели и не би си позволил да ги застраши прекалено ! А иначе и това , а и по-големите "спортисти" на Ауди само могат да гледат Тесла отзад ! И то не най-бързата Тесла и не в най-бързия режим !!
    https://www.youtube.com/watch?v=XeO8kG9kGJU

    Коментиран от #5, #6

  • 4 гост

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Дарко":

    "Смрът" е само вопиющата ти простота , да не кажа по-силна дума , че ще ме изтрият !! А иначе да , тия кюмбета ги чака "смрът" в най-скоро време , колкото и да е неприятно за вашта "групичка" !!

    Коментиран от #9

  • 5 ДВГ

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Какво да гледам 597 срещу 762 коня и то на двигател където при ДВГ загубите са по големи до колелата.Това са около 200 коня!!!
    Дори и с 300кг по-леко Аудито няма как да навакса.
    Да ги пуснат на пистата да видим какви ще са резултатите, тука е Европа стига с този драг.
  • 6 Язе

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ще гледат Тесла към 150-200км,след това пластмасарката на Мъск и свършва тока и я минават и пеш.Хората го бяха написали-при скорост от 130км/ч,минава има няма 260-300км.Това за драг го знаем,че са бързи.Какво става след това обаче?

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Язе":

    Дааа , хахахха !!! Тая опорка ли остана само , за 260-300 км ?? Иди до първата бензиностанция която видиш и виж 5-10 човека за колко зареждат , ако кажеш нещо повече от 50 лв , лъжеш като циганин !! При цена 2,30 за нафта колко км ще минат , "дългопробеговия" , хахахха ??!!

    Коментиран от #8

  • 8 Язе

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Защо да гледам другите? Кой колкото иска за толкова да сипва.Днес зареждах и стандартното-колкото събере.И най-интересното,че си карам на климатик и не гледам прогнозата от къде духа вятъра.Електричките стават само за града.Факт който дълго време ще си остане,въпреки че един обещава ще,ще,ще,ще.
  • 9 АЛО АЛО

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    В момента Вие сте групичка, а пък в следващите 100 години ще видим...айде и леко с нервите електричка :D
  • 10 ияиия

    2 0 Отговор
    Залагам, че и двете ще се счупят до следващата смяна на маслото!
  • 11 vasik atanasova

    0 2 Отговор
    АУДИТО ВИНАГИ И САМО АУДИ