10 Август, 2018 11:26 5 793 19

И Hyundai спира дизелите

  • hyundai-
  • дизелови двигатели
И Hyundai спира дизелите - 1

Южнокорейската марка явно следва световните тенденции, защото започва да премахва дизеловите агрегати от някои от моделите си. На тяхно място ще се появят хибридни силови трактове с бензинови двигатели и с електромотори.

Според южнокорейското издание The Investor, компанията Hyundai спира дизеловите модификации на моделите , i30, Grandeur и Santa Fe, като производството ще бъде прекратено още днес, 10 август.

Най-вероятно първоначално това ще важи само за корейския пазар, но не е изключено решението да се превърне в глобално. За това говори факта, че продажбите на дизелови седани Grandeur и Sonata е съответно 6% и 2%, като ниското търсене влияе негативно на ефективността на производство.

От официалната пресслужба на Huyndai засега мълчат, но изданието The Investor цитира висш представител на марката, пожелал анонимност, който казва още, че моделите, които ще бъдат лишени от дизелови двигатели ще се увеличават постепенно, до пълното им елиминиране от автомобилите с марка Hyundai.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GTE

    11 3 Отговор
    За истинска икономия и екология - CNG

    Коментиран от #2, #3

  • 2 123

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "GTE":

    Да не те разочаровам, но за истинска екология и икономия - с колело или пеша.
    А СО2 се отделя при всякакво горене дори и на метан.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 3 Пешо

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "GTE":

    Съгласен съм с теб и не мога да разбера, защо не се инвестира повече в CNG-то, а се харчи толкова за безумни и скъпи хибриди. Електромобилите ще ги бъде само ако измислят друг тип батерии, Li-ion е на лимита на възможностите си, а отделно са опасни и скъпи, а газ има за столетия напред

    Коментиран от #17

  • 4 А другите

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Ти само от СО2 ли се притесняваш?

    А всички други лай...на които се отделят от дизеляк и практически липсват при CNG?
  • 5 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Тук не става въпрос за екология , а за чист бизнес !! От целия свят единствено в Европа се кара дизел на леки автомобили и СУВ !! И то заради ВАГ и сие , които си прокараха преди години данъчни облекчения и привилегии за да елиминират производителите от Азия и Америка , които трябваше да хвърлят милиарди за един пазар под 20% от продажбите им ! Ако в момента се освободят цените на дизела от преференциите и данъчните облекчения , моментално ще стане по-скъп от бензина и продажбите ще се сринат без значение екологията !!
  • 6 Монаха

    2 5 Отговор
    Истината е,че петрола и газта свърват,но е край на цивилизацията,ако го признаят,затова измислят алабализми с глобалното замърсяване!!!!
  • 7 Марио

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    На теб и на другите,които ми казват пеш ще кажа само да вземат по 2 торби или багаж и да стигнат от единия край на София до другия за времето,което ще се стигне с кола,но може и повече.Да видим дали ще усетят да си свършат работата навреме,без да получат нещо в жегата или студа.
  • 8 doe

    7 1 Отговор
    Те и кравите като се изходят,изпражненията им отделяли вредни емисии и вредяли на климата.Оня Бъфало Бил рано се усетил да опази околната среда,та избил една камара бизони.
  • 9 Марио

    7 2 Отговор
    Всичко това с тези замърсявания са глупости,с цел печалба на пари.Замислете се колко повече замърсяват много други неща,които са по-масови и опасни от автомобилите.Но нали всичко е за пари.Но и вие хората им го позволявате.Карайте си дизела и бензина и никой нищо не може да ви каже ако се опънете.А вие им се подчинявате и слушате другите с промитите мозъци-които казват колко много замърсява.Те пък са ненормални и без да разбират,само защото са глупави помагат на някой да си пробута батерията за автомобили.
  • 10 МАК

    2 6 Отговор
    Голям Праз!! То пък това са едно коли-правени в час по трудово!! Но колите за вътрешния им пазар няма нищо общо като качество с тия за износ!!

    Коментиран от #11

  • 11 Марио

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "МАК":

    Кога кара такава, че разбра.Не коментирайте и не говорете глупости, защото се излагате.Хюндой правят едни от най-здравите двигатели.Това е неоспорим факт.Просто повечето отказвате да поверяват,защото за вас съществуват 2 или 3 марки и вие сте фенове и не проявявате,че вече има по-добри от тях.Карате 20 годишен гнилоч от марката на която сте фенове и това е.И нова няма по-добра.Разсъждавате тъпо.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Хаха

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Марио":

    Аз 20 годишен Хуйдай не дъм виждал
  • 13 МАК

    0 6 Отговор

    До коментар #11 от "Марио":

    Аз това обесбявам че имат качествено производство но само за вътрешния пазар .това за износ е боклук!!

    Коментиран от #14

  • 14 Шофьор

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "МАК":

    Иска ти се да е така,ама не е!Хюндай отдавна изпревариха по качество вагините.Много ми е интересно как хора,каращи дърти бараки коментират нови коли,до които нямат досег.Даже прогнозират с точност колко км щели да изкарат.Просто е смешно...

    Коментиран от #19

  • 15 Марио

    4 1 Отговор
    Престанете дахкоментшрати 20 годишните си боклуци.Говорим за нови автомобили.Хюндай са едни от най-здравите нови автомобили.
  • 16 Не че нещо... АМА...

    4 0 Отговор
    Оня ден видях Тойота Приус хибрид на газ... Велики сме...
  • 17 ауди 30 тди

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    щот вони
  • 18 Торашко

    1 0 Отговор
    Покрепям CNG технологията. Имам Октавия G Tec, съвсем прилично вървене за без пари.
  • 19 МАК

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Шофьор":

    Щот имам хора около мен дето карат Хюндай ами боклуци са, евтини пластмаси, посредствена изработка на детайли от купето !!Да позна карам си 20 годишната барака която няма да не остави никога а такива като вас любители на чудните ви нови еднодневки са толкова “качествени” че като блокират на репатрака не мода ги качат!! Хайде!!