16 Август, 2018 10:53 6 735 12

Вижте кои са най-продаваните коли за 2018-а

  • jato dynamics-
  • автомобили-
  • класация-
  • продажби-
  • 2018
Вижте кои са най-продаваните коли за 2018-а - 1

Експертите от аналитичната агенция JATO Dynamics публикуваха статистика за продажбите на нови автомобили в световен мащаб. Класацията е за първата половина от 2018-а и обхваща 56 ключови пазара по цял свят.

Статусът на най-продаван автомобил отново се потвърждава от пикапа Ford F-Series. С резултат от 534 827 продадени бройки тази кола, която не се продава у нас, бележи ръст от 3% спрямо аналогичния период за миналата година.

Второто място е за японския седан Toyota Corolla (без да се смятат продадените бройки от хечбека Auris). Японците са реализирали 478 122 автомобила за първите шест месеца от годината, което също е ръст с 1.2% спрямо същия период от 2017-а.

Въпреки края на жизнения си цикъл, седмата генерация на Golf все още е актуална на много места по света. Третата позиция в класацията на световните автомобилни бестселъри е за европейския лидер Volkswagen Golf (431 837 продадени коли и ръст от 0.6%).

В Топ 10 на световните бестселъри влизат още Honda Civic и Toyota RAV4, която измества Nissan X-Trail на шестата позиция и се превръща в най-продаваното SUV в света. След това се нареждат Volkswagen Passat, Honda CR-V, Honda HR-V и Chevrolet Silverado.

Интересно е още, че в топ 50 вече намират място и "чистокръвни" китайски автомобили - на 19 място е миниван с име Wuling Hongguang, а на 26-о е SYV-то Haval H6. Пазарен лидер за първото полугодие очаквано е Китай, следван от САЩ и Япония. След тях се подреждат пазарите в Индия, Германия, Великобритания, Франция, Италия, Бразилия и Канада.Вижте кои са най-продаваните коли за 2018-а


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е ...

    11 5 Отговор
    ... разбирачите да почнете с коментарите :Д
  • 2 ехе

    14 2 Отговор
    въпрос на вкус казала жабата и изяла г****то
  • 3 846

    13 20 Отговор
    Щом BMW не е на първо место, класацията е поръчкова, долно манипулирана, защото няма по-добра бегачка от моето BMW, на всички светофари ги изяждам, въртя гуми яко на завоите съм най-добрият уееееее!

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    15 14 Отговор

    До коментар #3 от "846":

    Напълно те поткрепям!Моито беенве връви на самолет ништо че е нафтово и го карам на олио штото ми е по-тънко!Само беенве и ГЕРП - те тва е истината!

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Селски, намерихме те: https://www.askideas.com/media/08/Funny-Donkey-With-Bmw-Logo.png

    Коментиран от #6

  • 6 Хихихихи

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ха ах аа хахаха...
  • 7 ба ги другарко

    2 9 Отговор
    тъпа американска стъкмистика! няма бмв и мерц понеже краварите не могат да си ги позволят масово... там са много скъпи и соросоидите улави избират японските понеже са хипер евтини и ги вземат на евтин лизинг...
  • 8 Шоо

    6 0 Отговор
    Кога Фолксваген стана японски?
  • 9 Буд всегдабудет солнце

    0 1 Отговор
    Поръчкова статия.......Щом страшилището на съветското автомобилостроене "Масквич" го няма значи всичко е нагласено
  • 10 гощо

    1 0 Отговор
    Е ми по еФтинките повече се харчат. Нормално е няма изненада.
  • 11 Минаващ от тук

    3 0 Отговор
    Щом не са германските "фаворита" на българина на първите места, значи статията е поръчкова. Това е статия от американския пазар, който е пренаситен с марки и модели. Каквото са предпочели хората, значи това е доброто за тях в момента. Американците са доста разглезени като потребители и изобщо не се интересуват, коя марка се имала за по-велика от останалите. А това, че нямали пари за мерцедес и бмв е най-добрия виц в последно време, който съм чел.

    Коментиран от #12

  • 12 ВАГ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Минаващ от тук":

    Ами нямат пари за Мерцедес и БМВ (а това са им мечтаните марки коли) . Та: в САЩ са мнооого глупави и лесно манипулируеми хора(доказателства много) , Тръмп го каза в прав текст :ако искате да продавате в САЩ ,трябва да го произвеждате в САЩ ,не може да произвеждаш в Мексико и да внасяш. Ако ВАГ , ПСА ,Рено направят заводи в САЩ класацията ще изглежда по друг начин.