Last news in Fakti

17 Август, 2018 09:00 13 252 22

Два дизелови Mercedes-а с общ пробег над 6 млн. км.

  • mercedes-benz-
  • w123-
  • w114
Два дизелови Mercedes-а с общ пробег над 6 млн. км. - 1

В днешно време дизеловите автомобили все повече биват оставяни на заден план и често обявявани като безперспективни, а автомобилите като цяло не се правят толкова дълговечни. Имаше времена обаче, когато автомобилите можеха да надживеят собствениците си. Двата Mercedes-а, които ви показваме са именно такива автомобили. Те са дизелови и са обозначени с индекс 240D. Единият е W114, а вторият - W123.

Два дизелови Mercedes-а с общ пробег над 6 млн. км.

123-ката е придобита от Пол Харман през 1983 година. През 2008-а тя вече с пробег от над 1.6 млн. километра, а днес километрите са му доста повече и той продължава де е в движение. Представители на марката дори подаряват на собственика специален знак, който и до ден-днешен краси автомобила.

Два дизелови Mercedes-а с общ пробег над 6 млн. км.

По-старият от тези два Mercedes-а, с индекс W114, е и втори по регистриран пробег в света автомобил. Той започва своя "поход" през далечната 1976 година и до днес все още е в движение. Машината служи вярно на американски таксиметров шофьор, който успява да й навърти впечатляващите 4.6 млн. километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    11 86 Отговор
    Той кашона може и 10 милиона километра да измине - като се правят ОСНОВНИ ремонти, ама познайте кво излиза отзад? - Това не го пишете.

    Коментиран от #7

  • 2 Жорко

    54 8 Отговор
    Прекалено лъскави и лустросани ми изглеждат тези коли, при условие, че са навъртели милиони километри. Преди време пак имаше статия за един мерцедес w 123, който беше навъртял много километри. Даже и снимките като, че ли бяха от Африка. За съжаление в днешно време на марката Мерцедес единствено емблемата е същата, но качеството не.
  • 3 Факт

    52 5 Отговор
    Никой не прави вече такива коли-никой...Няма Мерцедес-няма ....Сега са лъскава кочини в които трябва да набиваш пари още от първият ден на покупката.
  • 4 Бай Тошо

    42 2 Отговор
    Двигателя не се изхабява от каране а от паленето(студения старт)затова таксита изкарват много, както камиони и автобуси, из бг има милионници таксита и то не малко

    Коментиран от #9

  • 5 onq s konq

    16 20 Отговор
    А бе като гледам "гроздето ви е кисело" и май за това новите Мерцедеси са такива "трошляци".
  • 6 ба ги другарко

    10 4 Отговор
    Mercedes-Benz 190 т'ва е мерц
  • 7 Ти виждал ли си поне такива на живо

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    бУлгарче Ти виждал ли си такива коли на живо
    за каране не Те питам
    а за притежаване съвсем!
    Като докараш Някой от сегашните лаптопи на колела до 10 години без значение на километрите мини пак
  • 8 Босс

    13 2 Отговор
    Едно уточнение - не е американски, а гръцки таксиметров шофьор от Солун, 240D 4-цилиндровия "чайник". За жълтата американска 123-ка от първата снимка сигурни ли сте, че е 240D? Дизеловите 123 за Америка са предимно 5-цилиндровиа 300TD 126к.с.
  • 9 Кало

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Тошо":

    Колега съгласен съм с теб напълно смятам че всеки старт на двигателя го износва,но студения старт е тотален мор.Е бива и маслото да се сменя на 10000 км и докато влезе в нормална работна температура минимум 50-60 градуса да не се прекалява с подаването на газ
  • 10 майстора

    8 3 Отговор
    какво да ви кажа ... лично съм виждал мерцедес w220 с 320cdi на повече от 3 милиона километра ... без основен ремонт .. в сервизната история беше записано че е сменяна два пъти гарнитура на главата и подмяна на някой клапани ... бяха сменяни и няколко пъти автоматичната кутия и диференциала и това е ....но имайте на предвид за разлика от класиките на снимките ес-ката ги беше навъртяла на спринт тия километри ...горе-долу по 15-20 хиляди на месец му се падаха ... била на някаква италианска фирма с няколко клона из западна европа ...

    Коментиран от #11

  • 11 БляБля

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "майстора":

    CDI 3 милиона само в сънищата ти

    Коментиран от #12, #20

  • 12 майстора

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "БляБля":

    искаш ли да те заведа при колата ?
    така ще си говориш на к*ра ясно ли ти е ....
    нещо не ти харесва OM613 на мерцедес ...добре слушам
  • 13 CL500

    3 3 Отговор
    Интересно ми тези от вас, които пишат, че днешните Мерцедеси били така и така и наливаш пари още от покупката, едва ли от следващия ден, да споделят, колко такива нови Мерцедеса са имали. Не споря за нищо, но приемам мнения само от първо лице, другото са плямпаници на лаладжии.
  • 14 Черния

    3 3 Отговор
    Защо русите глупости и измислици.... Второто е в музея в Щутгарт 114 и е такси от Солун(Тесалоники) за километрите му съм чувал че са около 2,5 милюна а не 4....

    Коментиран от #16

  • 15 МОНц

    6 1 Отговор
    Това са годините, в които Мерцедес означаваше качество. Тогава немското автомобилостроене доби слава. Сега я загуби. Новите мерцедеси имат безброй проблеми още в гаранционния срок.

    Коментиран от #17

  • 16 ВАГ

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Черния":

    То има лепенка отпред на стъклото 4600000 км , не вярвам ей така да я сложат.
  • 17 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "МОНц":

    А след гаранцията става мазало...
    Фен съм на Японските автомобили, но и там нещата вече не стават...
    Най-вярна е най-старата ми кола...
    Странна работа :)
  • 18 W204 2010г бензин ръчка

    1 0 Отговор
    Относно коментарите,че новите Бенцовете били чупливи. Карайте старите кошове други марки и се радвайте колко малко сте платили за подръжка и гориво(АГУ). Живи и здрави, но не забравяйте „Икономията е майка на мизерията”.

    Коментиран от #19

  • 19 w210 1998 турбодизел ръчка Комби

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "W204 2010г бензин ръчка":

    да т***ееба в модерния ....
  • 20 Незнам

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "БляБля":

    Възможни са тези километри. Ясно е че колата е карана на дълги разстояния, демек по магистрали в нормални обороти и без да е “гонена“, а и дизела навън е доста по-добър от нашия-..от опит го казвам - двигателя става по-тих и работи по-добре и равномерно.
  • 21 Мръсна печка

    1 0 Отговор
    Дайте ми пример за бензинов автомобил с такъв пробег и обещавам, че ще намразя дизела!
  • 22 Bat Sande

    0 0 Отговор
    Никога вече няма да се радваме на такава техника. Не говоря само за автомобили, а по принцип. Сега всичко го правят, като ти се скъса копчето да си купиш нов балтон.