Last news in Fakti

21 Август, 2018 14:39 5 921 15

Ford пуска в Европа всъдеход за екстремен офроуд

  • ford-
  • ranger-
  • raptor-
  • европа-
  • всъдеход-
  • офроуд
Ford пуска в Европа всъдеход за екстремен офроуд - 1

Компанията Ford представи европейската версия на своя екстремен пикап Ranger Raptor. Моделът разполага с дизелов двигател и с десетстепенна автоматична скоростна кутия. До този момент автомобилът се продаваше само в Азиатско-Тихоокеанския район, в това число и в Австралия.

Дизелът, който се монтира на европейската версия на Ranger Raptor е с работен обем два литра, разполага с битурбо система и е четирицилиндров EcoBlue. Мощността му у 213 конски сили, а максималният въртящ момент - 500 Нм. Десетстепенната трансмисия е заимствана от модела F-150 Raptor.

Ford пуска в Европа всъдеход за екстремен офроуд

Клиренсът на колата е 283 милиметра, а дълбочината на която може да "гази" всъдехода - 850 мм. Окачването е подсилено сериозно, налични са специални амортисьори Fox и пружинно-хидравлично задно окачване.

Дъното на Ranger Raptor е защитено от цяла пластина от високоякостна стомана с дебелина 2.3 мм, като отделно са налични усилени подкартерна защита и такава за раздатката. Вижте на какво е способен Ranger Raptor.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    13 1 Отговор
    Страхотия!!!
  • 2 ТРЪМП

    10 1 Отговор
    С новите мита ще струва, колкото тристаен в Младост... (София)
  • 3 kick

    7 10 Отговор
    Нелепо копие на Ф 150 Раптор, естествено, че черешката на тортата е само за краварите!

    Коментиран от #5

  • 4 ГосТ

    2 8 Отговор
    😂 2018 - 3 победи за 3008 DKR. Кой ли ще спечели ? И тая година ;) К'ва е тая кочина бре 😂😂😂

    Коментиран от #7

  • 5 ГосТ

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "kick":

    Краварите не разбират от торти и черешки на тортата. Те муат донати 😂. И колите са им такива,т'ва е правено за тор да се прекарва с него 😂
  • 6 У лево е Крим

    12 0 Отговор
    А бе може ли на това купе да сложиш двулитров двигател! - Аман от малолитражки с турбини... На такива коли трябва да е 3-ка.
  • 7 селянин

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГосТ":

    А бе ти на апчета ли си? Свалям шапка за създаването на 3008 за Дакар,но това е спец.автомобил..подготвен за пустинята,поне го виж на снимка-половината двг.му стърчи отзад.има една категория Т-2,тя е за серийни автомобили,ама там 3008 го нема,има Hilux-окупира подиума,пикап за всеки ден през пустинята..Кефя се че Raptor най после е в Е.С. до D-MAX,Hilux и Аmarok-все дизелаци.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "селянин":

    Остави го, не виждаш ли, че е някакъв пубер и баща му има някое умряло пИжо 406. То момчето не е виждало на живо джип или пикап и не знае какво е истински автомобил за офроуд, а термини като блокажи и раздатки са много далеч от него. А обикновения 3008 е всичко друго, но не и джип, а системата му 4х4 е една от най-смешните на пазара!
  • 9 ГосТ

    0 10 Отговор
    казАх ви бе шматки , тоя коптор не може да се доближи до пежака. Виждал съм го на живо,брутален е ! Не случайно ги разцепват години наред. Екстремен офроуд 😂 гледайте некой Дакар, да видите екстремен офроуд. БалъчетА, най вече госта -менте

    Коментиран от #11, #12

  • 10 ГосТ

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "селянин":

    Виж,Дакар и WRC са френски :).Renault, не е това което беше във F1, но продължават да правят двигатели. На Фетел red bull 'а е с двигател Renault примерно. Това е положението. За такива автомобили обаче, треа си майстор. За това са толкова големи французите, защото правят разлика между турист и професионалист. За туристите -ограничения и боклук. Това е 😂. А с това, може да си прекарваш "екстремно" торта от краве фермата 😂
  • 11 Бачо Киро

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГосТ":

    Бебешкият Раптор не знам, но Ф150 Раптор със стокова кола стана 3-ти в Baja 1000. Сток говорим, както е от магазина, с големите амортисьори просто. Никой друг не е правил това.
    Колкото до теб, хлапе което си мисли, че в Дакар участва кола, която освен името има много общо със уличния си вариант, въобще не е в час.... Че и акъл седнал да дава... Пежото в Дакар било като на пътя .... Страшен виц ...
  • 12 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГосТ":

    Дрогаджийче, в 3 часа през нощта ли се друсаш, та пишеш подобни смешки? Пежо и офроуд - само ненормалник може да ги постави тези две неща заедно!

    Коментиран от #13

  • 13 ГосТ

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    😂 много си смешен. Искрено ме разсмиваш😂
    Ти му говориш,кой цепи трътки в Дакар , той пак продължава. Земи гледай некое състезание да добиеш представа за к'во иде реч. Гледай и батко ти Льоб с 306'тицата к'во праи и тогава се обаждай. Ма тия коли не са инвалиди бе,кой ще ти даде такъв автомобил на тебе ? И защо? Кому е нужно?😂
    Относно часовете, в бъдещето съм, за т'ва така се получава 😂
    Айде и прегледай к'во карат протата. За балъчета си има норми-до 150 коня и ограничение- 80 ;)

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "ГосТ":

    Какви състезания сънуваш, лумпи? Прочети статията и пак се плюнчи дроги. Това е автомобил за офроуд, който може да си купиш, а ти си играй на компа и си удари една като караш със Пежо на NFS. Аман от смешни пубери.

    Коментиран от #15

  • 15 ГосТ

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    КазАх ти, за такива като тебе 150 коня макс и 80 км/ч. Дето викаше бай тошо,всеки се качил на кола и писка 😂. Не мое така, треа се научите , искам та искам. И за к'во ? Да ви пита човек. Така е и в Шамони, хелита само за протата. Аз пешачка стигам до улеите. Като искаш,с коланите и пикела и се качваш. Не мое бате,некви дето едвам праат два завоя с успоредни ски или свлича още с дъската , да ми постват снимки от хелиски. Хели само за протата,които пак мачкат (team France ) на freeride. France бате. Дай да си знаеме а ?