Last news in Fakti

21 Август, 2018 17:57 6 080 9

Ford отчита гигантски загуби в Европа, обвинява Брекзит

  • ford-
  • брекзит-
  • загуби

Ford обясни огромния спад от £760 млн. (€848 млн.) на печалбите си в Европа с несигурността покрай Брезкит. Американската компания има готовност да предприеме "всякакви необходими мерки", за да запази бизнеса си на Стария континент и да противодейства на спадащото доверие във Великобритания, предизвикано от предстоящото напускане на Европейския съюз, съобщава The Independent.

Високопоставени мениджъри от Ford смятат, че £470 млн. (€524 млн.) от загубите се дължат само на спада в стойността на британския паунд след референдума за Брекзит през 2016 г. Оценката влиза в пряко противоречие с оптимизма, изразен през април от вицепрезидента по глобалните пазари Джим Фарли във връзка с "напредващите" преговори за излизането на Обединеното кралство от ЕС.

Четири месеца по-късно те изглеждат в задънена улица и все повече производители на автомобили със заводи във Великобритания са на ръба на паниката заради липсата на яснота за правилата, по които ще се търгува с Европа след Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CUKOVSKI

    7 11 Отговор
    AMI SEGA?

    SVALYAITE ZENITE I BEZ TUI FORDOVETE SA MNOGO NADZENENI.
  • 2 Путин, българите и румънците са виновни!

    18 8 Отговор
    Бритишите да пият по един "мейчок" и ще се оправят !
  • 3 Irmao

    12 20 Отговор
    Да се намразил дотам, че да купиш Форд?
  • 4 123

    2 2 Отговор
    Е това пък защо? Основните заводи на Форд в Европа са в Германия. Продажбите в Англия ли са спрели, кво ли? Толково загуби от един павар? Слаба лира? Нещо не е наред!
    Някои май си пазят заплатите с цената на всичко...

    Коментиран от #5

  • 5 Гост2

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Те автомобили в Англия не правят от доста време, но голяма част от двигателите се сглобяват в Англия и после се изнасят. Също така правят и трансмисии в Англия. След брексит по границите ще има опашки с тирове за проверка, което ще забави доставките от и към други заводи, това важи за всички пройзводители на острова, и всички смятат да се преместят някъде в централна Европа.
  • 6 гост

    5 4 Отговор
    Бележат загуби заради последното си поколение коли, не заради брексит. Много пари им искат, а не са си заслужават. Да, евтини в базово оборудване и двигател и двойно по-скъпи в горните нива. Не може да конкурират премиумите, но им се иска и хората се отказват да ги купуват, като за 3-4х.евро отгоре може да си купиш много по-добра кола и с по-висока себестойност, защо да купуваш тогава Форд?

    Коментиран от #7

  • 7 ааааааааааа

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Дай промер, за същите пари ,в един и същи клас, какво много по-хубаво може да се купи от Форд?

    Коментиран от #8

  • 8 Пламен

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "ааааааааааа":

    КИА, Пежо, Нисан, Опел

    Коментиран от #9

  • 9 Цанко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пламен":

    Хеле пък Пежо и Опел....