Last news in Fakti

22 Август, 2018 12:07 8 880 26

Renault или Dacia: Името е "Тайна"

  • renault-
  • arkana-
  • dacia-
  • b0
Renault или Dacia: Името е "Тайна" - 1

Компанията Renault разкри името на своя нов кросоувър, презентацията на който ще се състои на 29 август в Москва. Автомобилът, който ще бъде показан на московския автосалон ще се казва Arkana, което в превод означава "тайна" и има за цел да асоциира автомобила с нов тайнствен новаторски стил.

Продажбите на Renault Arkana ще започнат следващата година, а моделът ще заеме особено място в моделната гама на марката. Renault Arkana ще представлява нещо като купеобразен кросоувър CUV, ще се прави на платформата Global Access (B0) и ще прилича на Captur.

Renault или Dacia: Името е "Тайна"

Всъщност, колата ще се явява нещо като купе версия на Captur, но ще е по-голяма и по-стилна. Първоначално моделът ще се продава в Русия, Китай, Бразилия и Южна Корея. Не е ясно дали Renault Arkana ще се продава в Европа и ако стане факт, дали няма да е под бранда Dacia.

Съмненията идват от факта, че в Русия и на някои други пазари, всички модели на Dacia се продават под марката Renault, а върху платформата B0 са изградени всички настоящи модели на румънската марка.

Renault или Dacia: Името е "Тайна"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост2

    9 1 Отговор
    Волво нямат особен успех с тяхното v60cc

    Коментиран от #13, #19

  • 2 Бичето

    8 5 Отговор
    Отзаде е с барабани димек е Дачия

    Коментиран от #24

  • 3 ба ги другарко

    9 34 Отговор
    еднакво, еднообразно, скучно, обезличени ще сте си в такива коли :) а като се добави това, че сте в голям град, в който обезличаването е в пъти отколкото в малките градове и направо с такива кенефи, никой няма да ви обръща внимание :) кой ще загледа такава трошка? никой!
    коя мацка ще иска да се качи в безлична кола?! къде изчезна мъжкото? мъжкар в чисто мъжка масъл кар? 'де е тая гледка? изчезна :)
    путьовци дето ходят да им сменят гумите, дето не си отварят предния капак на колата и т.н. ... кола пичеловка ви трябва, а не каруци! на 90% се карат скучни, еднакви коли... само се огледайте :) еднообразие, скукааааааааааааааа ... не можете да се осъзнаете, ясно ми е :) роби сте! робът се радва на новата си кола на лизинг хаха и крещи гордо, че лузга нова кола... к'ва кола бе мен? ти караш кола за роби - скучна, грозна! осъзнай!

    Коментиран от #8, #17

  • 4 ба ги другарко

    5 20 Отговор
    own car и leasing car :) правите ли разликата? кога ще й добиете собственост на тая кола? след 10г. ли? :) рента кар все едно лузгате с тия лизинги хаха ... едно, че е грозна, и друго, че не е ваша :) кофти комбинация си е откъдето и да го погледнеш :) свръхконсуматорско и бездушно се получава :( затова ви и предоставят все грозни, бездушни таратайки с пластмаса, претапяна 100 пъти :) - ама карам нова кола! - к'о караш? я пак? пф! въшльо :)
  • 5 гост

    15 2 Отговор
    Повдигната Дачия Логан. Ако е с 2х.лв по-скъпа от Логан и е с привлекателен дизайн ще се продава добре, няма спор. Хората не искат спортни мотори, чудесно окачване и сложни технологии. Некомплексираните хора ги вълнува да е атрактивна на външен и вътрешен дизайн и да е на сносна цена.
  • 6 Инострадаленица

    6 39 Отговор
    Реното са френски боклуци. Не случайно по сервизите се базикат с тях - рено коптор(каптюр) и рено клошар(каджар).

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    30 3 Отговор

    До коментар #6 от "Инострадаленица":

    Еми то и по сервизите са същите нещастни комплексарчета като теб , бачкат за 7-800 лева заплата и карат същите 20 годишни коптори като теб , ама само Мерцедес и БМВ бълнуват !!
  • 8 гост

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "ба ги другарко":

    Твоят голф 3 на газ е страхотна пичеловка. Точно тези псевдосъстезатели избиват младежи по пешеходните и се разминават с глоби, на теб това ли ти е идеала?
  • 9 Мизирабъл

    27 3 Отговор
    Братлета имам Рено Авантайм, бензиново е и съм много доволен а е 2003 година . Невероятен кеф е да го караш.
  • 10 цистит

    4 11 Отговор
    ще стане като историята с рено каптур (коптор) - нищо общо с концептуалната разработка и да сигурно ще е с барабани отзаде както бичето вика
  • 11 цистит

    4 19 Отговор
    ще стане като историята с рено каптур (коптор) - нищо общо с концептуалната разработка и да сигурно ще е с барабани отзаде както бичето вика и сега ще започне еднааа от рода на "ти нова кола купувал ли си рено" "хората които го купуват си знаят защо са го купили ти не ги питай тях" ... еми хората са идиоти няма смисъл да ги питам защото не могат те да ми отговорят в крайна сметка и аз бях един от тях и повече на френско никога няма да се кача

    Коментиран от #23

  • 12 цистит

    5 11 Отговор
    и да и на това му измислих прякор ако трябва да питате - Рено Лайняна
  • 13 иван радев

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост2":

    заради цената, не заради друго… отделно v60cc е комби
  • 14 без значение

    6 2 Отговор
    ''Renault или Dacia''-все тая.
  • 15 Сергей

    6 0 Отговор
    Много се радвам че ще се продава и в Русия
  • 16 Уасаби

    2 5 Отговор
    Все по-дебели, грозни, скъпи и с ненужни екстри!
    Терминатор 2 е много верен филм.
  • 17 Шофьор

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "ба ги другарко":

    Ти си бил голям комплексар бе.Има коли за каране,има и коли за комплексари като тебе.
  • 18 селянин

    4 2 Отговор
    Кръстили са я на Желко Ражнатович-Аркан,ще се прави за износ-главно за Арканзас..аркан е румънски тайнствен ритуален танц.за тва това рено е обвито в тайнствена заблуда.
  • 19 Miusuka Madoto

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост2":

    Кой предпочита Китайски боклуци?
  • 20 До п*дала цистит и оня джендър другарко

    9 1 Отговор
    Дай ми крила...
    Дай нещо по-реалистично...
    Дай ми Ауди,БМВ и Фолксваген да не се чупи!
    Ееееее... На ти крила!

    Механик съм в първото и последното....
    По-големи боклуци и трошляци за момента няма!

    А .... и съм горд собственик на три рена!

    Коментиран от #22

  • 21 Иве

    4 1 Отговор
    Нз за аркана но рено талисман се кара с много голяма лекота и бях предубеден.
  • 22 цистит

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "До п*дала цистит и оня джендър другарко":

    научи ли се как се сменя масло на барабани или още помниш от ладите навремето? и не не казвам, че немското е по-добро :)
  • 23 цистит

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "цистит":

    демек купил си си рено и след това си станал механик, така ли да разбирам?

    Коментиран от #25

  • 24 Мммм

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бичето":

    Отзаде е с цук тромбони значи е Рено,яд ли те е. Сега на сериозно не се виждат никакви барабани,дори напротив вижда се осветената част на асфалта през отвора на джантата,което говори за наличие на дискови спирачки.
  • 25 Мммм

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "цистит":

    Ей, цисто-уретрит пий мечо грозде да се облекчат симптомите и комбинация от бусколизин и спазмалгон,че се опика в изказванията си. Собственик на Рено 15-та употреба и аз не бях много довлен и за малко да се откажа, но като си купих ново е 12г. безгрижие и от година второ ново карам за сега пак същото,тъй че намали малко словоизлиянията си негативни.
  • 26 цистит

    1 1 Отговор
    келешки и ново съм имал, не можеш ме разубеди