Last news in Fakti

22 Август, 2018 17:29 7 236 20

Hyundai освежи Elantra

  • hyundai-
  • elantra

На официална церемония в щата Юта се състоя премиерата на обновения Hyundai Elantra. Моделът дебютира във версията си за американския пазар три години след представянето на шестата генерация.

Дизайнът на освежената Elantra се отличава с триъгълни фарове. Всички модификации с изключение на базовата получават нови активни функции за безопасност като система за предотвратяване на фронтален удар с автоматично спиране, контрол на слепите зони, предупреждение при напускане на лентата и камера за движение на заден ход, която алармира за напречно движещи се автомобили.

Гамата от двигатели остава без изменения. Elantra ще продължи да се предлага с 2.0-литров атмосферен мотор със 149 к.с. и два турбоагрегата с обем 1.4 и 1.6 литра със 130 и 204 коня. В зависимост от версията седанът може да се комплектова с шестстепенна ръчна трансмисия или робот със седем предавки и два съединителя.

Новост в оборудването са мултимедията с 8-инчов дисплей, достъпна за по-скъпите модификации, и възможността да се поръчат 17- и 18-цолови джанти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон 1

    13 41 Отговор
    Егати грозния Лексъс, със задница на Инсигния и характер на ......нищо !
  • 2 Браво на Хюндай

    29 16 Отговор
    Браво. Хем хубав дизайн, хем обновяване през 2-3 години. Другите производители трябва да вземат пример. А не като немските и японските кошове един и същ модел 20 години го произвеждат

    Коментиран от #7

  • 3 Коко

    19 5 Отговор
    Много ми харесва. Един ден като станат по-евтини бих си взел веднага
  • 4 Бивш с БМВ-сега не искам да чувам за БМВ

    30 6 Отговор
    Последните години и Хюндай и Киа много добри модели вадят. Браво

    Коментиран от #12

  • 5 ганьо Бай ганьо

    10 6 Отговор
    ако е до 5000 лв я взимам на момента
  • 6 зарежи

    6 15 Отговор
    отпред ауди а7 отзад инсигния
  • 7 селянин

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "Браво на Хюндай":

    Смешко,къв дизайн-предница от Пежо..задница от Лагуна,не моот да напрат един двг.още карат на лиценз от Мицубиши..
  • 8 Брат ми

    8 7 Отговор
    Много добра кола.Браво на корейците.
  • 9 Random

    9 8 Отговор
    Копират японците както винаги.
    Корейците за нищо не стават.
    Обаче са им евтини боклуците и овцете им се връзват.
  • 10 CL500

    6 8 Отговор
    Ръбовете са навсякъде, не само са прекалено много, ама направо са я загрозили доста. Ясно е, че някакъв бюджетен автомобил, ама тези двигатели са прекалено слаби, дори няма и по-мощна версия. Както и кутиите - нова кола с 6 и 7 предавки не е за хвалене.

    Коментиран от #16

  • 11 no name no face no number

    3 2 Отговор
    Честно казано предният модел е най красивият за мен до момента, този не е мой тип, но ще си го купя след нова година, ако взичко е хокей. Тогава ще си продам бравото. Много съм доволен от него,но този хюндай ми е мечта измести ми джулия и джулиета от първото място
  • 12 ВАГ

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бивш с БМВ-сега не искам да чувам за БМВ":

    Дизайнерите им са немци ,затова задминаха и японските курници.Корейците знаят какви хора да наемат да им направят коли.
  • 13 Va60

    2 1 Отговор
    Като му закрия емблемата отпред ми мяза доста на Ауди
  • 14 тойота

    4 5 Отговор
    Добра е !Факт щом от мерцедес и ВАГ постоянно копират идеите и дизайна на хюндаите ,но нещо не им се получава много много!Сега корейците са номер 1 ,само хонда и тойота им е конкуренция
  • 15 пргниза

    2 1 Отговор
    Добра е тази елантра. Таксиджиите я харесват.
  • 16 6666

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "CL500":

    Автомат със седем скорости и 200коня не ти стигат,?!? Тва върви повече от драгливия ти ЦЛ500 на 15години (в добрия случай, че може и на 25 да е)

    Коментиран от #19

  • 17 Незнайноо

    4 1 Отговор
    Добре не разбирам защо все нещо копират и смесват тези корейци то от пред смеска /ауди,лексус/от зад сега нов опел ли е бмв ли е? Никаква характерна черта няма,Ако хванеш немските автомобили всеки си има собствена черта и дизайн който се различават дори и в тъмно.Това което прават корейците е пошло и са на принципа проба грешка като не се хареса на хората се спира от производство и пак мъдрят от кой какво да вземат пък да се види следващият модел дали ще се хареса на някой за това се произвеждат колите от корейчетата като таблети защото не знаят какво точно и как да го направят за да си запазят някаква тяхна корейска си черта в дизайна им!поздрави от BMW E61 до Куц Тъ Зян.
  • 18 гост

    0 1 Отговор
    Кога европейците ще видят таква комбинация с един прост двулитров, атмосферен двигател в компактен седан? Един меган със 160кс от два литра би било страхотна кола за 25х.лв. Ама няма.
  • 19 CL500

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "6666":

    Е, чак да върви повече от 'дръгливия' ми Мерцедес ме съмнява. ЦЛ-а ми е 10 годишен и няма как да го сравняваш с тази конфекция (като нов струва над 230 хил. лева, все пак). Може и той да е със 7 скорости, но все пак е 388 коня, ускорението до 100 е към 5.4 сек, но понеже е атмосферен, силата му е като се развърти двигателя. От 150 до 250 км/час дърпа много по-добре от редица турбинирани и над 200 усещаш силничък тласък в гърба с кик-даун-а. Не ми го сравнявай с тази семейна кола, писал съм само, че тази визия е прекалено ръбеста и можеше да сложат поне 8-степенен автоматик и да има версия поне над 250 коня, както всяка друга марка ;-)
  • 20 Спиро

    2 1 Отговор
    Виждам, че тук доста специалисти са се изказали. Особено тези, които говорят за японските кошове и курници. Не знам какво точно имат предвид. Може би японците са изнамерили някаква нова технология за пакетиране или птицевъдство. Би било интересно да се видят. Само не разбирам какво общо имат те с темата за новия модел Елантра.