Last news in Fakti

27 Август, 2018 10:32 6 053 6

Продава сe бял Mclaren F1

  • mclaren-
  • f1-
  • търг
Продава сe бял Mclaren F1 - 1

Аукционната къща RM Sotheby продава екземпляр от култовия модел Mclaren F1. Автомобилът е собственост на колекционер от Ню Йорк, който се надява да получи за него сума от порядъка на 22 млн. щатски долара.

Белият McLaren е със сериен номер 14 и разполага с пакет доработки за по-голямо притискане към пътя. С други думи тази кола разполага с различни брони, със специално задно антикрило, както и с нетипичен преден сплитер.

Продава сe бял Mclaren F1

Задният спойлер е заимстван от версията F1 LM, която е създадена по мотиви на състезателния вариант F1 GTR. Ще припомним, че най-големият успех на Mclaren F1 GTR е победата в надпреварата 24-те часа на Льо Ман през 1995-а.

Този аеродинамичен пакет, с който е оборудвана и колата от снимките се предлага като опция в последните години на производство на модела. Но въпросният автомобил е с номер 14, което означава, че е произведен през 1994 година.

Продава сe бял Mclaren F1

Новото "оперение" е монтирано впоследствие в САЩ. Колата е внесена в Америка през 2002 година и тогава е била жълта. През 2006-а е продадена на аукцион за сума от $2 млн. След основно реновиране сега цената и е съвсем различна.

Суперкарът F1 е произведен в едва 106 екземпляра, като от тях само 64 са "цивилни". Останалите са чисто състезателни. През годините доста от гражданските версии са унищожени в катастрофи, а останалите "живи" F1 стават все по-скъпи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    14 1 Отговор
    Най-якото на F1 е средно разположения волан :)

    Коментиран от #3

  • 2 Мистър Биин

    5 2 Отговор
    Мнооо се разбиват !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Vuicho Vanio

    3 0 Отговор
    Това да го караш както трябва си трябват сериозни топки - уникално произведение на изкуството
  • 5 Н2О

    0 0 Отговор
    Шедьовър !!! Ако някой навремето беше купил един такъв чисто нов и да не го кара в смисъл в момента да е на едни 200-300 км колко ли би струвал ?
  • 6 бегачка

    0 0 Отговор
    Тази кола нова струваше 500 000 паунда през 1992 година и беше най скъпата по него време