7 806 3

Запознайте се с Mercedes Vision EQ Silver Arrow

Запознайте се с Mercedes Vision EQ Silver Arrow

Компанията Mercedes-Benz представи съвременен аналог на "Сребърната стрела" от 1930 година. По-конкретно става дума за вдъхновение от легендарния модел W125 Rekordwagen, с който Рудолф Карачиола достига скорост през 1938 година от 432.7 км/ч.

Дизайнът на Vision EQ Silver Arrow е в съответствие с концепцията "чувствена чистота", а самата кола е дълга 5.3 метра. Свръхобтекаемото купе е с височина от само един метър. Каросерийните панели, които са изработено от карбон, са решени в цвета Alubeam Silver, който напомня на течен метал.

Запознайте се с Mercedes Vision EQ Silver Arrow

Сред другите особености на Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow са преден сплитер от карбон, спицови алуминиеви джанти, странични светещи въздухозаборници, заден дифузьор като на състезателен болид, а така също и два подвижни спойлера, изпълняващи функцията на въздушна спирачка.

В интериора е използвана кафява естествена кожа, полиран алуминий и орехова дървесина. Седалката е спортна, но е снабдена с технологията Airscarf - топъл въздух, който обдухва врата на водача. Широкоформатен дисплей е в основата на приборния панел, а на него се проектират триизмерни изображения.

Запознайте се с Mercedes Vision EQ Silver Arrow

Електрическият болид е снабден и с функцията Virtual Race Coach, с помощта на която може да се симулира състезание с различни болиди на марката от настоящето и миналото. Има и технология, имитираща звука на болида на марката от Ф1, както и на този от осмака на AMG.

Електрическият силов тракт разполага с мощност от 750 конски сили, а акумулаторният блок, разположен по дъното на болида, е с капацитет 80 киловат часа. Вентилирани прорези по каросерията помагат за охлаждането на батериите. Автономният пробег на Vision EQ Silver Arrow е 400 километра.

Запознайте се с Mercedes Vision EQ Silver Arrow

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • селяндура от пощата
  Отговор
  1 12:03  27.08.18
  ние миерсие миени по мъ киефи дачиътъ сие пак най дубрътъ колъ ие служиебнътъ
 • Антиелектрика
  Отговор
  2 12:08  27.08.18
  И тия посегнаха на една от иконите си. Напълно изджендърясаха - смешна електричка, която дори няма да може да подобри рекорда отпреди 90 години на тогавашното ДВГ.
 • CL500
  Отговор
  3 12:48  27.08.18
  Футуристична, но много изчистена и красива, дотолкова, че дори е трудно да си я представиш за реално използване.

Напиши коментар:


Публикувай