Last news in Fakti

30 Август, 2018 14:52 3 516 14

Shooting break от Kia (в стил Porsche)

  • kia-
  • proceed
Shooting break от Kia (в стил Porsche) - 1

Новият модел, който подготвя корейската марка, ще получи модерна форма на каросерията в стил shooting break и ще се нарича ProCeed.

Предишният ProCeed беше хечбек с три врати, а названието му се изписваше pro_cee'd. С новото поколение на Ceed от Kia премахнаха апострофа, а в случая с ProCeed съединиха думите и отстраниха т.нар. долна черта.

Сега новият автомобил ще се нарича ProCeed и ще представлява кола с модерна форма на каросерията в стил shooting break. По този начин Kia продължава да развива младежкото излъчване на автомобилите си, а с конкретния модел показва купеобразно комби.

Shooting break от Kia (в стил Porsche)
Kia Proceed Concept (2017)

На практика това означава универсал със скосена пета врата, спортен вид и силно запомнящи се елементи. Последните са в стила на новите модели на марката, но от показания тийзър ясно се вижда и прилики с автомобилите на Porsche.

Серийният модел, който предстои да бъде показан, е по мотиви на прототипа от 2017-а Kia Proceed Concept. Идеята на Kia е да извадят различен модел, единственият аналог на който ще е Mercedes-Benz CLA Shooting Brake.

Това обаче е автомобил "играещ" в премиум лигата. А Kia се стреми към по-нискобюджетните сегменти на пазара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vulpes

    14 3 Отговор
    Супер е. Много ми харесва!
  • 2 ФЪШкия

    5 24 Отговор
    Китайците нема ли да спрат с тия експерименти, неразбраха ли че не го могат. Колкото и да копират нищо нема да излезе. Тая фъш(кия) е супер урудлива

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 3 kkk

    12 3 Отговор
    Много ми харесват тези форми, също като на CLS Shooting Brake и Panamera Sport Turismo. Според мен това ще е новият модерен сегмент, който ще замести SUV.
  • 4 Докато

    9 2 Отговор
    Докато европейските концерни се найграят с дизел гейтове, турбини и какви ли не бюрократични проблеми, които сами измислеха за да изласкват конкиренцията ... на изток хората предпочитат да бачкат яко и да показват наистина добри продукти. След 2 световни войни пак застанахме на страната на губещите ... после защо умишлено не искаме младите да учат история.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ккк

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "ФЪШкия":

    Не знам за кои китайци говориш, но тези корейци привлякоха половината дизайнери от BMW и резултатите са видни
  • 7 Кореец

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "ФЪШкия":

    Направи си труда да прочетеш къде е Китай и къде Корея и после ще видиш зад корейските коли, всъщност се крият точно американски и европейски технологии ... не че в днешно време е толкова важно това. В Кия намя почти нищо китайско за разлика от повечето немски автомобили да речем :)
  • 8 1234

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "ка440":

    Къде се прават айде Г-н Фашкия кажи щот незнаеме
  • 9 1234

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: На практика това означава универсал със скосена пета врата

    Shooting break не е с пет врати. Точка!
  • 10 Антон

    3 4 Отговор
    Ххахах, киа и премиум, хаха, единствено цените им гонят премиума, после ще се чудят що няма продажни
  • 11 Classic coupé

    1 3 Отговор
    Не, не и пак не! Добре са се ОПИТАЛИ да изтънят вратите, но докато продължават с тия сплескани ревящи предници все същия гаден кашон ще си остане
  • 12 уточнение

    5 0 Отговор
    Какво е това "универсал" бе Факти, в България е възприето да се казва "комби", аман от русизми и преписвачи от руски сайтове.
  • 13 Kuche

    3 1 Отговор
    Те си продават колите даже много добре!
  • 14 Чи КИА

    0 0 Отговор
    Страхотна е :)