Last news in Fakti

31 Август, 2018 09:30 3 126 6

Най-бързият McLaren: Нови подробности

  • mclaren-
  • speedtail
Най-бързият McLaren: Нови подробности - 1

Най-бързият модел в историята на марката ще се казва Speedtail и ще разполага с хибриден силов тракт. Любопитно е още, че мощността му ще е над 1 000 конски сили. В основата му ще залегне битурбо осмак, който ще е заимстван от състезателния McLaren 570S GT4, а електрическата част от хибрида ще е същата, като на P1.

Подробностите разкри лично шефа на британската марка Марк Флюит. Самият McLaren Speedtail ще се позиционира като идеологичен наследник на легендарния F1 и ще е на върха на моделната линия Ultimate Series, в която влизат суперхибрида P1 и екстремния пистов хиперкар Senna.

Моделът Speedtail ще се характеризира с формула на креслата 1+2, ще разполага с изцяло карбонова структура на каросерията и с уникална аеродинамика. По предварителна информация Speedtail ще може да развива над 400 км/ч, но по думи на шефа на компанията, колата няма да се стреми да поставя рекорди за скорост и няма да се конкурира с Bugatti, Koenigsegg или Hennessey.

Вместо това инженерите ще съсредоточат усилията си към направата на по-комфортен и удобен за управление хиперкар. Тиражът на McLaren Speedtail ще е точно 106 бройки и според информация от компанията всички те вече са предварително продадени. Най-ниската цена е 1.6 млн. британски паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    5 1 Отговор
    Те това е ! Цял ден очаквам тази важна новина в бъдеще време.
  • 2 Random

    1 1 Отговор
    Двигателя пак ли ще е Рено? (Нисан-Рено, все тая)
  • 3 toyota

    2 1 Отговор
    Кво рено брат , мерцедеса е с двигател на рено.Макларън нямат нищо общо с мерца.

    Коментиран от #4

  • 4 CL500

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "toyota":

    Да, някои двигателчета на Мерц са от Рено. А би ли ни казал двигателите на Пагани и те ли са от Рено или вече те са на АМГ? Просто питам ...
  • 5 toyota

    2 1 Отговор
    Да веднага ти казвам на паганито двигателя е АМГ,но ако те интересува той пак няма нищо общо с "обикновен"( не амг) мерцедес.

    Коментиран от #6

  • 6 CL500

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "toyota":

    Първият ти пост, освен правописните грешки, звучи злобно и неуместно, защото смислово означава, че всички Мерцедеси са с двигатели Рено, защото не е посочен конкретен модел. Затова и ти напомних, че това са само някои малки, градски модели Мерцедес с малки двигателчета. Няма Мерцедес с голям двигател, някой скъп модел с чужд двигател! Напомних ти само, че дори и супер спортни автомобили, и то италиански, вземат АМГ, а не Ферари примерно или друго! За Брабуси с още по-голяма мощност и от тези АМГ на Пагани, да не отварям дума. Но ти си хейтвай, ти си хейтвай, както ти е добре, няма лошо.