31 Август, 2018 11:31 6 535 10

Наследникът на най-бързия хиперкар на планетата

  • koenigsegg-
  • ragnarok
Наследникът на най-бързия хиперкар на планетата - 1

Задава се нов, още по-мощен хиперкар от Koenigsegg, който ще се превърне в наследник на най-бързия автомобил на планетата Agera RS. Най-вероятно иновацията ще получи името Ragnarok, което в скандинавската митология означава нещо като апокалипсис и началото на нов свят.

По данни на McLarenLife, новата хипер кола ще е по-лека и по-мощна от Agera, а някои от стилистичните решения ще са заимствани от Aston Martin Valkyrie AMR Pro. Още от спекулациите сочет, че теглото на Koenigsegg Ragnarok ще е 1 200 кг, като за сравнение ще кажем, че масата на Agera RS е 1 395 кг.

Мощността се очаква да е от порядъка на 1 449 конски сили, а прекъсвачът ще е на 9 000 об/мин. Аеродинамиката ще е върхова за марката, като ще бъдат използвани елементи от хибридната Regera. Моделът ще съхрани сваляемия таван, но той няма да може да се прибира в багажника.

Основният агрегат ще е модернизиран вариант на петлитровия битурбо осмак, а за да се дистанцира от Regera, новият хиперкар Ragnarok най-вероятно няма да разполага с хибриден силов тракт и с безстепенната трансмисия Direct Drive. По думи на Кристиан фон Кьонигсег това ще е новият най-бърз сериен автомобил на планетата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шгщиш

    5 25 Отговор
    Ау , колко интересна безсмислица.
  • 2 Викинг

    5 1 Отговор
    А по-следващият ще е Валхала( Valhǫll ).
  • 3 Анонимен

    8 7 Отговор
    Мъртва друго си е tdi с чип
  • 4 Borislav Popov

    13 17 Отговор
    И каква е целта на всичките тия безумия ? В космоса ли ще ходи с него ? Някаква полезна работа ли ще му свърши ? Ограниченията няма ли да важат за него или ще ходи само на пистата ? Ясно е че ще е някой който се чуди какво да си прави парите и ще я прибере в гараж с отопление и филтър за въздуха. После само ще ходи при нея като при олтар и ще и се кланя като на някакъв идол !

    Коментиран от #5

  • 5 CL500

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Кво каза сега ... Разбира се, че тази кола ще е само за пистата, както и за изложения на спортни автомобили. Подобните коли се превозват със специализиран транспорт до и от пистата. Разбира се, възможностите на колата могат да се достигнат само от профи пилот, а собственика-милиардер и наполовина няма умения за това. Все пак това се постига с цял живот по пистите и талант, но неговата работа е друга, той изкарва парите и просто си плаща за гъдела да знае, че има и шофира най-бързата кола, която може да се купи.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 До CL500

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "CL500":

    Аве CL кажи им на всички че магарцидеса е най бързата кола е ко са излагаш :D :D :D

    Коментиран от #8

  • 7 Borislav Popov

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "CL500":

    Все пак питам за смисъла на тая кола ? По същата причина можеш да си купиш и Айфеловата кула . Дереш кожите на сто човека които работят за тебе - за да можеш да си начешеш егото колко си велик !

    Коментиран от #9

  • 8 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "До CL500":

    Пиша: Магарцидесът (в това число и Мерцедесът) е най-бързата кола! Да се напише и се знай! Особено моя ЦъЛъ, който е ракета и къса всичко! - хахаха, да не се излагаме. Чакам да излезе тоя Рагнарок, че и той с двигател Мерцедес, за да го накъсам и него ;-)

    Коментиран от #10

  • 9 CL500

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Тук не съм съгласен с теб за дрането на кожи. Който се чувства така, да отиде другаде да работи. Мина времето на робите и крепостните селяни. Не съм настроен да мисля комунистически за равенство на всички и на всяка цена. А, когато си спечелил, наследил или просто имаш парите за подобен харч, няма нищо нередно. Парите и решението са си твои.
  • 10 До CL500

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "CL500":

    Филмарче :D :D :D