7 541 6

Акционери съдят Volkswagen за €9.2 млрд.

1 670 акционери са подали иск срещу Volkswagen Group за компенсации в размер на €9.2 млрд. за щетите, които са понесли заради спада в стойността на ценните книжа след избухването на Дизелгейт, съобщава Reuters.

Инвеститорите твърдят, че ръководството на немския концерн е трябвало да ги предупреди за мащабите на предстоящия скандал. Дизелгейт предизвика краткотрайно обезценяване на акциите с 37%.

Volkswagen отрича обвиненията. Компанията твърди, че ръководството не е било в течение с готвените разкрития за манипулираните показатели за вредни емисии, тъй като е разчитало да уреди въпроса извън съда. Според акционерите обаче тесен кръг от висшия мениджмънт е бил наясно с нарушенията и е бил длъжен да уведоми своевременно заинтересованите страни.

Скандалът с манипулираните данни за вредните емисии на дизеловите автомобили на Volkswagen струваше на концерна €27.4 млрд. Дизелгейт предизвика отзоваването на 11 млн. коли по цял свят и оставките на почти цялото ръководство.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ауууууу
  Отговор
  1 12:02  08.09.18
  И аз ще ги съдя. Колите им са толкова грозни, че всеки път като видя фолксвагина и ми се драйфа, с което сериозно ми вредят. Ще искам обезщетение.

  Коментиран от #4

 • селянин
  Отговор
  2 12:19  08.09.18
  Е не може,,временно,,да си номер едно,с манипулаций и лъжи,акционерите са си прави,да си търсят правата,.с измама винаги попадаш в собствения-вагинален дизелгей капан.

  Коментиран от #3

 • асддса
  Отговор
  3 16:20  08.09.18

  До коментар #2 от "селянин":

  "Манипулаций". Това нов елемент ли трябва да е ?
 • цистит
  Отговор
  4 11:11  09.09.18

  До коментар #1 от "Ауууууу":

  мама ти те е била като малък и после прехвърляш този гняв върху децата си нали?

  Коментиран от #5

 • Ауууууу
  Отговор
  5 19:05  09.09.18

  До коментар #4 от "цистит":

  Не, върху жената на един бастун го прехвърлям, дето има фолксвагина и я възхвалява по форумите....
 • Бай Спиро
  Отговор
  6 13:16  10.09.18
  Бяла държава. Тук повечето предприятия, които се търгуват на борсата уж нямат печалби , а пък чорбаджиите им си живеят царски - офшорки, кухи дружества за кухи услуги и пей сърце - тъз година реинвестираме, догодина пак, по-догодина кризичка, после спад, сетне пък неблагоприятни обстоятелства и така до пенсия, пък дребните акционери - духай, ду, ду, когато решат да разпределят дивиденти за кумова срама виж те вече на борсата акциите се сринали. Така де то кой купува акции освен основния акционер, от които не може да вземе дивиденти и цената им постоянно пада!В Германия Дизел гейт - в България "цап царап" Гейт ама то всичко било законно. Законно е гарантирана студената вода за дребните акционери!

Напиши коментар:


Публикувай