Last news in Fakti

12 Септември, 2018 09:36 18 111 24

Това е новото GLE на Mercedes

  • mercedes-benz-
  • gle
Това е новото GLE на Mercedes - 1

Малко преди публичната премиера на новото GLE, от щутгартската компания разсекретиха снимки и информация за модела. Иновацията заменя излизащият в пенсия предходен модел, който е на конвейера от 2011 година. Новото GLE е построено на кросоувърската платформа на марката MHA (Modular High Architecture), която има много общи черти с модулната MRA (Modular Rear Architecture), на която се правят C, E и S-Klasse.

Това е новото GLE на Mercedes

Новата генерация ще е значително по-просторна, междуосието е нараснало с 80 мм. (2 995 мм.), като за сметка на това пространството на втори ред е по-голямо с 69 мм. от това на досегашното GLE. Интериорът наподобява този на концепцията Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, а приборните панели представляват два сдвоени таблета.

Това е новото GLE на Mercedes

Интересно е, че мултимедийната система е MBUX, която е заимствана от A-Klasse и е разработена в България. Що се отнася до офроуд възможности, от компанията обещават, че проходимостта на новото GLE няма да отстъпва на тази при Land Rover. Освен това новото GLE е първият Mercedes с новото E-Active Body Control окачване. Използването на това окачване налага интегриране на 48-волтова електрическа система.

Това е новото GLE на Mercedes

С нея могат да се захранват компактните електромотори, интегрирани в амортисьорите. Окачването използва още стерео камери и предвижда пътната обстановка. Голяма част от двигателите са редови шестаци, като модификациите са от типа "меки хибриди". Налични са и четирицилиндрови мотори, и осмаци. На по-късен етап ще се появят и plug-in хибриди. Всички варианти на новото GLE са оборудвани с деветстепенната 9G-Tronic трансмисия.

Това е новото GLE на Mercedes

4х4 системата ще е различна. При четирицилиндровите версии тя ще е опростена с междуосев диференциал и с електронна имитация на блокажи. При по-мощните версии ще е налична 4х4 система с електронна многодискова муфа. Друг любопитен факт е, че новото GLE е с най-добър коефициент на въздушно съпротивление в своя клас - 0.29. Първите партиди вече се произвеждат в американския завод на марката. Публичната премиера ще е в Париж през октомври.

Това е новото GLE на Mercedes


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цар Навуходносор

    33 31 Отговор
    На последната снимка задницата прилича на Голф, а на другите на някакъв Хюндай. Да не говорим колко безвкусна е новата решетка.

    Коментиран от #16

  • 2 Мераклия

    19 3 Отговор
    Дайте ми един такъв да си бибиткам!!!

    Коментиран от #3

  • 3 До Мераклия

    41 6 Отговор

    До коментар #2 от "Мераклия":

    За да вземеш такъв, теб трябва да те бибиткат!

    Коментиран от #21

  • 4 Боян

    24 17 Отговор
    Поредния ужасен дизаин...Аз не мога да разбера, защо новите джипове вече изглеждат като лодки, кораби, водни колела?? Нито е джип, нито кола...Преместил съм си хола на платформа с 4 колела...Жалка история
  • 5 Антон

    6 13 Отговор
    Отзад прилича на безлична японска кола! Както и да е, въпрос на вкус. Това е наследника на мл само че гле. Преди моделите държаха по 7 год с един фейслифт на 3-4 год. Сега ги пускат нови през 3-4 години. Преди този автомобил от статията имаше предишен гле, преди него беше последния такъв с име мл, това общо сигурно за 4-5 год.

    Коментиран от #12

  • 6 Гошо

    4 11 Отговор
    Задницата Туарег
  • 7 koko

    12 4 Отговор
    Супер е, много ми харесва.
  • 8 Driving pleasure

    3 10 Отговор
    Жалкото е, че това е може би най-добре изглеждащия Мерцедес от актуалните им модели! Не веднъж съм казвал, че Вагенер трябв да си ходи, трябва им нов шеф дизайнер!
    Лично на мен ми харесва, но намирам доста забежки и пропорции от един може би 20тина години вече стар концептуален модел на М-клас и за това се е и получило...
  • 9 БатП

    6 4 Отговор
    Тази мода с уголемяването на централната решетка нещо не ми допада. Подобен ход направиха БМВ с новата Х5 и резултата е подобен.
  • 10 onq s konq

    6 5 Отговор
    "Мерцедес" е ЕВРОПЕЙСКА МАРКА СЪС СВЕТОВНИ РАЗМЕРИ.Показателен е факта,че въпросният супермодел ще се презентира не "някъде по света",А ТОЧНО В АМЕРИКА.Затова и е редно/и задължително/ ЕВРОПА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ПОЛИТИКАТА НА САЩ.Защото ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН яде хлебец ТОЧНО ОТ АМЕРИКАНСКАТА РЪЧИЧКА!А знайно е че Чичо Сам/актьор-изпълнител-Тръмп/ може да бъде както благоразположен и щедър,така и МНОГО ЛОШ!
  • 11 Телевизора на Елвис

    3 4 Отговор
    Типично американска история. Достатъчни са 200-300 ml безалкохолно, за да ти утолят жаждата, ама в МакФака ти предлагат половинка, че и 0,7, че и литър има даже в някои държави.
    Същото и с тия SUV-ове.
    Разхождаш 2.5 тона железо, да си возиш скъпоценния гъз. Иначе нито място има повече вътре от при другите коли, нито багажника е по-голям, а проходимостта на повечето не е за приказване. Даже напоследък популярните по-бюджетни варианти са само с моно предаване и то най-често предно.
    Както и да е. Конкретния екземпляр чисто визуално е добре изпипан и на мен ми грабва окото и ми харесва. Браво на Мерцедес.
  • 12 Ники

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Тук не позна , хората са ти го написали ... от 2011 е предния , просто му смениха моделното означение , при фейса ... значи 8 години общо .. Относно дизайна ... всичко е много спорно ... често - автомобили дето са имали първоначално лоши отзиви в последствие се приемат добре ... Смениха мерцедес - преди време дизайнерите .. щото бяха се малко наакали особено с Е класата , ако помните ... сега са добре ... Не изглежда лошо колата , дайте и време ...

    Коментиран от #18

  • 13 Пешо Манивелата

    4 1 Отговор
    48 волта???
    Фрицовете се насраха.
  • 14 асддса

    4 1 Отговор
    Мерцедес 2012-2016 избиха откъм екстериорен дизайн. От там нататък не се различват от корейски, китайски и всякакви други еднодневки.
  • 15 Дачия фен

    4 2 Отговор
    Опитват да достигнат дачия амаааа
  • 16 MERCEDES GLE

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Цар Навуходносор":

    Само не забравяй, че този дизайн и линий на стоповете и на други елементи от колата не е от вчера. Просто е преоткрит. И е много по-стар и типичен за MERCEDES-BENZ много преди другите "копирачи" като VW и HYUNDAI да го изкопират. Така, че мнението ти не е много миродавно. Поинтересувай се малко от старите модели на MERCEDES и ще разбереш за какво ти говоря.
  • 17 Jek

    0 2 Отговор
    Отзад е Ауди?
  • 18 Антон

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ники":

    В грешка си! И то голяма! Ем ел се произвежда до 2015 год. като 2015 вкл.последния фейслифт. После 2016 вече е преименувам модела на gle, като от същата година са първите модели с обозначение ГЛЕ. В момента сме 2018 и вече ни показват коренно новия ГЛЕ. Сега ако не ми вярваш бъди така добър да се ограмотиш.
    Ем ел 2011 изглежда по един начин последния от тези бракмите по горубляне; ем ел 2012 изглежда по коренно различен начин, като първия гле /вече 2016/ е доста по-различен и вътрешно и въшно, и сега 2018 съвсем друг.....

    Коментиран от #20, #23

  • 19 арогантен

    5 3 Отговор
    Хареса ми като външен дизайн, но вътре с тези решетки на парното са се изложили. Такава грозотия няма. И въпреки че карам Мерцедес ,мога с чиста съвест да кажа , че по отношение на дизайна марката върви надолу. БМВ са много по-напред във всяко отношение. Следващата марка ще ми бъде именно БМВ.

    Коментиран от #22

  • 20 Ники

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Антон":

    ТАЯ КОЛА ПРЕДНИЯ МОДЕЛ Е 3 ТО ПОКОЛЕНИЕ И СЕ НАРИЧА ...................... W166............. Произвежда се от 2011–2019 ДО 2016 се продава под ЗАГЛАВИЕТО ML след това следва козметичен ФЕЙС и започват да го продават като GLE .. за да може всички джипове да започват GL МОДЕЛА НА КОЛАТА Е ........... W166 .............. 2011-2019 година се пройзвежда ....
  • 21 Мераклия

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "До Мераклия":

    Ти явно си бибиткал ня някой!
  • 22 CL500

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "арогантен":

    Ти полудя ли? Баш БМВ имат най-тъпия интериор, изглежда супер стар с това радио и някакси елементарен. Всичките БМВ-та са с сходен интериор - този грозния. Отвън са пак еднакви, но поне изглеждат агресивно и не зле, но вътре са пълен та.ак.
  • 23 МSux

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Антон":

    В заблуда си.

    Коментиран от #24

  • 24 Антон

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "МSux":

    Добре ок